Check hier wat er in het weekend van 6 – 9 Oktober te doen is in Den Bosch met de wekelijkse Weekend Guide

Hé leuke mensen,

Zoals ongeveer altijd begin ik op de dinsdag met het schrijven van de Weekend Guide. Voor mij is het weekend op maandagochtend net afgelopen, toch stort ik mij weer volledig in als het leuks dat Den Bosch organiseert. Soms confronterend, ik heb namelijk nog wel een paar dagen te gaan voordat ik het weekend inluidt. Maar ook bijzonder gezellig, want ik weet als eerste wat wij allemaal kunnen verwachten!

En steeds vaker hoor ik via via terug dat ze zitten te wachten op deze Guide. Leuk man, altijd fijn om positieve reacties te mogen ontvangen! Wil jij nu niet meer wachten en de Weekend Guide standaard in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Dan ben je voortaan ook als eerste op de hoogte.

PS. Wat vinden jullie van de categorieën? 

Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weerbericht Weekend Guide 6 - 9 oktober 2022
WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Cultuur | bezoek een expositie

Een compleet overzicht van alle exposities in Den Bosch. Die miste je, toch? Nu niet meer! Blijf maandelijks op de hoogte van de kunsttentoonstellingen in Bossche musea met onze nieuwste Museumgids.

Den Bosch
10.00 uur

Muziek | HWO Jamsessie

Voor iedere beginneling, gevorderde of semi-prof die graag muziek wil maken maar daar thuis of elders niet aan toe kan komen. Een laagdrempelig samenzijn….voor iedereen wat wils, is de bedoeling van deze avonden, waarbij de betweters maar beter thuis kunnen blijven.

Het Warm Onthaal
19.00 uur

Muziek | Ierse (Folk) Sessie

Iedereen die een instrument bespeelt of zingt is welkom, ongeacht niveau of traditie. Bij een Ierse sessie zit iedereen gezellig om de stamtafel of in een kring om samen b.v. traditionele Ierse muziek ten gehore te brengen.

Station Zuid
20.00 uur

Cabaret | Jan Beuving

Jan Beuving, cabaretier met een wiskundeknobbel, onderzoekt alles wat blijft. De oude Grieken zeiden ooit: “Niets blijft”. Maar oude Grieken moet je niet geloven. (Tenzij ze Pythagoras of Euclides heten.) Er blijft juist van alles.

Verkadefabriek
20.30 uur

Theater | POWER

Ontwapende monoloog van een 19-jarige over klimaatverandering, macht en de grenzen van hoop in het Werkwarenhuis. Onderdeel van het thema Klimaatmakers.

Werkwarenhuis/Van Aken
20.30 uur

Jazz | Craig Taborn

Craig Taborn behoort tot de meest authentieke, krachtige en simpelweg beste jazzmuzikanten van de afgelopen twintig jaar. Zijn geïmproviseerde soloconcerten zijn ongelooflijk dynamische belevenissen waarin hij hele jazzgeschiedenis binnenstebuiten keert, de mogelijkheden van de piano oprekt en je meesleurt in zijn ideeënrijkdom. Dit concert is nu al onvergetelijk.

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Feestje | Borrels € 1

Trap het weekend af bij Jij & Ik! Erg verleidelijk: de shots zijn slechts € 1,- per stuk. Succes vrijdag 😉

Jij & Ik
21.00 – 02.00 uur

Feestje | Overblijven

Donderdagavond is studentenavond bij P79. Ga los op de lekkerste tunes van Masquraid en drink je drankjes met flinke studentenkorting.

P79
23.00 – 03.30 uur

Den Bosch City vrijdag

Culinair | Voorproeven of de Markt


Dutch Food Week is hét nationale podium waar genieten van voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Dit evenement opent op de Markt, waar voorbijgangers kennis mogen maken met innovatieve, educatieve en leuke (food)concepten. Je proeft, ontdekt en leert hier over gezond, duurzaam en lekker eten. 

Markt
13.30 – 17.30 uur

Feestje | The Grand Opening: De Overkant


Yes yes, De Overkant is weer geopend! Dit betekent ouderwets vrijmibo’en met DJ. Elke vrijdag vanaf 16.00 uur, lekker op tijd dus.

De Overkant
16.00 uur

Culinair | Bierproeverij


Yum: Trappist- en Abdijbieren-tasting van 2Many Beers! Zij gaan je meer leren over de basis van bierbrouwen, het ontleden van je bier qua geur en smaak en nemen je mee op reis door de historie van de brouwerijen waar je de bieren van proeft. Bijna uitverkocht dus stuur snel een bericht via 2Many Beer’s Instagram om een plekje te bemachtigen.

2Many Beers
18.00 uur

Muziek | Popronde


Popronde is een muziekfestival dat rondreist door verschillende steden in Nederland. Komende vrijdag strijken ze neer in Den Bosch. Het programma is veelbelovend, te veel om hier op te noemen en mag je zeker niet missen! Check op de website van Popronde alle details.

Den Bosch
18.00 – 03.30 uur

Muziek | Het BOWIE Concert


David Bowie is een iconische wereldster die bepalend is geweest voor de recente popgeschiedenis. Reden voor een waardig eerbetoon waarbij topmusici zijn allergrootste hits vertolken. Ook op zaterdagavond bij Mainstage.

Mainstage
19.30 uur

Muziek | Jazzy Sounds @ Cé


Iedere 1e vrijdag van de maand jazzy sounds, funky drinks and ‘soul’ food. Komende vrijdag met Trio Efraïm Trujillo saxofoon, Timothy Blanchet piano en Jeroen de Rijk op de percussie.

Hotel Central
20.00 uur

Theater/woord | Lucas de Man


Bereid je voor op een rollercoaster langs mogelijkheden en uitdagingen. Lucas De Man stelt je voor aan muzikanten, wetenschappers, filosofen en speciale gasten die je meenemen in (de toekomst van) geluk, eeuwig leven, natuur en geld.

Verkadefabriek
20.30 uur

Feestje | Beats, Bites & Borrels


Te oud om los te gaan, te jong om te kaarten? LOLA weet raad. Funky beats, eersteklas crew, culinaire hoogstandjes en een drankkaart vol favorieten geven de avond een gouden randje. Lekkerste beats door de bekende Bossche DJ Poko Poko. Dit wil je meemaken!

Haar naam is LOLA
20.00 – 01.00 uur

Feestje | Tap ‘n Tune: Lex Anders


Tijd voor bar-bites, flammkuchen en een bijpassend speciaalbiertje bij Tappunt. Stilzitten op je stoel is deze avond helaas niet mogelijk, eet maar door tijdens het dansen op de muziek van Lex Anders.

Tappunt
21.00 uur

Feestje | Herrie met Gerrie


Het clubconcept waar je ogen en oren tekort komt: hier zie je de meest waanzinnige deco & acts! Daarnaast worden je oren verwend met een vrolijke energieke mix van techhouse & house classics.

Werkwarenhuis/Van Aken
22.00 uur

Feestje | ClubKade: Curated by Doogan Records


Barkade weet het weekend al-tijd goed in te luiden met ClubKade. Eerst even lekker eten en daarna heel hard dansen. Deze vrijdag met Darcy Doogan, Habibi Gun & Bert.

Barkade
22.00 uur

Feestje | Vida Loca


Laat deze avond je moves zien op onze hete mengelmoes van hitjes, latin- en housetunes. We brengen de fiësta van het warme zuiden naar ons eigen Den Bosch. We brengen de zomer in je bol én booty!

P79
23.00 uur

Feestje | Club Carras: Smèrrig Diskjockies


Ga na het eten van de beste tapas nog even (of heel lang) uit je plaat bij Carras. Deze avond met niemand minder dan de Smèrrig Diskjockies!

Carras
23.30 uur

Den Bosch City zaterdag

Muziek & Shoppen | Rock Around The Jukebox 


Muziek van toen en de Jukebox staan dit weekend centraal. Ook liefhebbers die op zoek zijn naar andere hebbedingetjes uit hun jeugd of de jeugd van hun ouders, mogen dit evenement zeker niet missen. Want bij de honderden marktkramen koop je meer dan alleen de mooiste singeltje en langspeelplaten uit jaren ’50, ’60 en ’70! Ook op zondag.

Autotron, Rosmalen
10.00 – 17.00 uur

Shoppen | Vintage musthaves 


Houd jij ook zo van Vintage pareltjes? In onze nieuwste Vintage-blog vertellen we jou waar je Vintage kan shoppen in Den Bosch. Veel plezier!

Den Bosch
10.00 uur

Shoppen | Vughtse Platenbeurs 


Om 11:00 uur openen de deuren voor de eerste editie van de Vughtse Platenbeurs, met 50 meter aan Lp’s, Cd’s en singles. Van de Beatles tot Justin Bieber en van Black Sabbath tot Billie Eilish: hier kun je je favoriete plaatje scoren. 

Elzenburg, Vught
11.00 uur

Workshop | Eco-Systeem of Terrarium 


Werk aan de Winkel is niet alleen een winkel waar je ALLES wilt kopen. Je kan hier ook workshops volgen! Komende zaterdag de workshop Eco-Systeem of Terrarium maken.

Werk aan de Winkel
11.00 uur

Lunchconcert | Skazka Strijkkwartet


Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert. Voor de lunchconcerten kunt u niet reserveren. Meer informatie via Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch.

Podium Azijnfabriek
12.30 uur

Feestje | Shocktoberfest

Trek deine lederhosen an und bereid je voor op de kater van dein leben mit die groẞte hardstyle & raw artiesten!

Maaspoort
13.00 – 00.00 uur

Cultuur | Café OokZo!

Café OokZo! is een werkgroep van het COC Noordoost Brabant en is bedoeld voor lhbti+ mensen met een verstandelijke beperking. Het is de bedoeling om de bezoekers een fijne en veilige omgeving te bieden.

Station Zuid
15.00 uur

Muziek | H73 Live: Jam Session met Jelle Willems

Funky grooves, latin beats of stomende jazz, het zou op deze zaterdagmiddag zomaar eens voorbij kunnen komen tijdens de H73 Live! Jam Session. De sessie is open voor iedereen om ongedwongen te spelen of gewoon andere muzikanten te ontmoeten.

Huis73
16.00 uur

Muziek | Het BOWIE Concert


David Bowie is een iconische wereldster die bepalend is geweest voor de recente popgeschiedenis. Reden voor een waardig eerbetoon waarbij topmusici zijn allergrootste hits vertolken. Ook op vrijdagavond bij Mainstage.

Mainstage
19.30 uur

Muziek | Gare du Nord


De band brak door naar het brede publiek met het album ‘Sex ‘n’ Jazz’ waarop ook Marvin Gaye en Paul Carrack te horen zijn. Het album werd met drievoudig platina onderscheiden en is tot op heden het meest verkochte Nederlandse jazzalbum aller tijden.

Willem Twee Poppodium
20.30 uur

Muziek | Yada Yada

YADA YADA is op dit moment DE HERMAN BROOD TRIBUTE BAND in Nederland. Met frontman Stick ( ex Wild Romance) is er geen betere Tribute band die het origineel zo dicht benaderd. Een show waar we terug gaan naar de jaren ’70/‘80 waarin Herman Brood & His Wild Romance op zijn top was.

Station Zuid
20.30 uur

Muziek | HWO Liveavond: KoelCell

De akoestische coverband Koelcell speelt verrassende akoestische covers van klassiekers uit het verleden en bekende songs uit het heden. De muziek kenmerkt zich doordat de nummers in een ander jasje zijn gegoten, maar ook door de bijzonder fijne één- en meerstemmige zang.

Het Warm Onthaal
20.30 uur

Muziek | Smandem


Jonge, hippe band uit Amsterdam. Met muziek geïnspireerd door jazziconen Herbie Hancock en Christian Scott en hiphopsterren Travis Scott en Drake, slaat SMANDEM. een unieke brug tussen hedendaagse jongerencultuur en jazz uit de twintigste eeuw.

Verkadefabriek
21.00 uur

Feestje | Club W: Poko Poko


Club W is onmisbaar in jouw weekend. Ga los bij het Werkwarenhuis met de Bossche DJ Poko Poko. Gegarandeerd een topavond!

Werkwarenhuis/Van Aken
22.00 uur

Feestje | DJ Jaybee


DJ Jaybee draait de lekkerste soul, funk, disco & jazz! Laat jou beste dansmoves maar eens zien.

Bossche Brouwers/Café de Vaart
22.00 uur

Feestje | All Night w/ La Bunga


Lekker dansen en drinken doe je op goede muziek. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij op deze avond. Dit alles natuurlijk professioneel aan elkaar geplakt door één van P79’s resident dj’s! Vanavond is dat La Bunga… Deze dame brengt vuur!

P79
23.00 uur

Feestje | Club Carras: Ravish


Ga na het eten van de beste tapas nog even (of heel lang) uit je plaat bij Carras. Vanavond met Ravish!

Carras
23.30 uur

Den Bosch City zondag

Formule1 | ‘t Pantoffeltje


Wordt het doorhalen bij Club Slof? Of gewoon heel vroeg op staan? Hoe dan ook, vanaf 07.00 uur ben je welkom voor Formule 1 op groot scherm bij ‘t Pantoffeltje. Kom onze Max aanmoedigen onder het genot van een ontbijtje en veel gezelligheid.

‘t Pantoffeltje
07.00 uur

Muziek & Shoppen | Rock Around The Jukebox 


Muziek van toen en de Jukebox staan dit weekend centraal. Ook liefhebbers die op zoek zijn naar andere hebbedingetjes uit hun jeugd of de jeugd van hun ouders, mogen dit evenement zeker niet missen. Want bij de honderden marktkramen koop je meer dan alleen de mooiste singeltje en langspeelplaten uit jaren ’50, ’60 en ’70! Ook op zaterdag.

Autotron, Rosmalen
10.00 – 17.00 uur

Opera | Katia Ledoux & Lochlan Brown


Laat je, onder het genot van een kop koffie en een stuk taart, meevoeren door het gouden keeltje van mezzosopraan Katia Ledoux in de Willem Twee Toonzaal.

Willem Twee Toonzaal
11.00 uur

Feestje | Oktoberfest


Traditioneel met live muziek en begeleid door het DJ duo: Gebrüder Flügel. Ook de innerlijke honger wordt gestild. Stof de Lederhosen / Dirndl maar af en kom  meefeesten!

Boerengoed
11.00 uur

Oeteldonk | 11 Jaar Oeteldonksche Vriendenclub van Elluf

Op zondag 09 oktober 2022 viert de Oeteldonksche Vriendenclub van Elluf het feit dat zij op 13 maart 2011 zijn opgericht. Ze bestaan inmiddels ruim 11 jaar en dat willen de vrienden niet zomaar voorbij laten gaan.

Café Lalalaa
13.11 uur

Muziek | Akoestische Open Podium

Station Zuid organiseert elke 2e zondagmiddag van de maand de ‘Akoestische sessie’ op het huiskamerpodium. Net iets anders dan de welbekende jamsessies. Nog steeds een sessie maar klein en semi akoestisch.

Station Zuid
15.00 uur

Culinair | Terrasjes in de late zonuren

Houd jij ook zo van die herfstzon? Laat je inspireren door onze nieuwste blog. Hier verklappen wij waar jij in de namiddag nog die lekkere zonnestralen kan vangen. 

Den Bosch
15.30 uur

Muziek | Koperen Jubileumconcert Bigband ‘sHOT


Het repertoire is breed en bestaat uit bigband-klassiekers, ballads en funky nummers. Instrumentale nummers worden afgewisseld met zangnummers. Swing, groove en lol in de muziek staan bij ‘sHOT voorop. BigBand ‘sHOT mag zich dan ook rekenen tot de betere amateurbigbands uit onze regio.

Podium Azijnfabriek
16.00 uur

Muziek | HWO Livemiddag: Screaming Billy


De indringende elektrisch gitaren, aangevuld met een stevige ritme sectie, begeleiding van akoestisch gitaar en het typische Hammondorgel, worden door de eigenzinnige frontman tot één geheel gemaakt. Een optreden van Screaming Billy is een tijd van herkenning en deja-vu momenten.

Het Warm Onthaal
16.30 uur

Muziek | Tribute to Herman Brood


Street! is een Herman Brood-tribute band die de energie en sfeer van de echte Brood-optredens doet herleven. Maart 2008 werd in Den Bosch de aftrap gegeven voor dit Brood-project.Er zijn een paar Brood-acts in Nederland, Street! wil je niet missen. Je ziet ze bij P79 Live.

P79 Live
17.00 uur

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok