Check hier wat er in het weekend van 8 – 11 december te doen is in Den Bosch met de wekelijkse Weekend Guide

Hé leuke lezers!

Sinterklaas is achter de rug, nu gaan we richting de kerstdagen. Dit weekend is er bij Podium Azijnfabriek een kerstshow die je niet wil missen! Daarnaast is de Verkadefabriek sinds deze week begonnen met een studentenavond; Bios & Borrels.  

Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste berichten. En schrijf je ook meteen in voor onze nieuwsbrief, zo mis je nooit meer iets!

Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weerbericht Weekend Guide 8 - 11 december 2022
Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Evenement | Mega Trucks Festival

Op 10 en 11 december vinden er in de Brabanthallen presentaties van truckmerken plaats. Wanneer je de Brabanthallen nadert, valt het evenement meteen op. Buiten staan namelijk diverse kranen en vrachtwagens opgesteld. Binnen bezoek je de truckdealers en maak je een rondje over de gezellige chauffeursmarkt. Daarnaast vinden binnen verschillende demonstraties en chauffeurswedstrijden plaats.

Brabanthallen
Zaterdag en zondag 11.00 – 17.00 uur

Theater | Kerst met Mevr. van Heck

De jongens van Mevr. van Heck hebben wel iets met kerst. En met muziek én met lekkere hapjes. Na de donkere coronajaren gaat het nu dan eindelijk weer gebeuren: Kerst met Mevr. van Heck! Dé kerstshow die je niet missen mag met een briljante mix van muziek, humor én ‘veul’ lekkere hapjes.

Podium Azijnfabriek
Donderdag, vrijdag en zaterdag om 20.00 uur

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Muziek | Lunchconcert: Vivianne Cheng

Lunchen tijdens een concert? Wie wil dat nou niet! Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert.

Podium Azijnfabriek
12.30 – 14.00 uur

Film | Studentenavond: Bios & Borrels

Heb jij ook al de hele week zin in een chill avondje met je vrienden en een heerlijke borrelplank? Dan is Bios & Borrels echt iets voor jou. Met deze studenten-deal mag je naar de film, krijg je verschillende borrelhapjes én een drankje voor maar € 13,50 per persoon. Deze week staat de film ‘Call Jane!’ op de planning!

Verkadefabriek
19.10 uur

Theater | TP @Coffeelab: Elindo & Noortje

Vier avonden, vier genres. Theater aan de Parade @ Coffeelab. Aanstormend talent krijgt een podium in de gezelligste hotspot van Den Bosch: Coffeelab! Echte musicalliefhebbers voelen zich direct thuis tijdens deze musicalavond met Elindo & Noortje. Minder fan van musicals? Ook dan ga je dit leuk vinden! Koop je kaartje hier

Coffeelab
19.30 uur & 21.30 uur

Muziek | SING/PLAY ALONG

Teksten en begeleidingsakkoorden van bekende liedjes uit de 70-80-90-er jaren worden op een groot scherm geprojecteerd. Iedereen mag lekker ongecompliceerd meezingen en er wordt live muziek bij gemaakt.

Station Zuid
20.00 uur

Theater | Antonin Rioche – Ohgirl!

Vijf jaar na OhBoy! met een succesvolle tour in België, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en eind vorig jaar in Nederland toont Antonin Rioche nu de vrouwelijke tegenhanger OhGirl! Een intiem stuk over het thema burn-out, en de last die we op onze schouders dragen.

Verkadefabriek
20.15 uur

Muziek | Ruimtesymfoniek

Een concert met cello en viool, maar absoluut geen traditioneel klassiek concert. Ruimtesymfoniek wordt een ervaring voor al je zintuigen. Projecties op grote witte doeken nemen je mee in de levendige muziek van Xenakis, Vasks en Shalygin.

Willem Twee Poppodium
20.30 uur

Muziek | Studio4: Sonologie concert

Studio4 is een maandelijkse concertserie voor elektronische en elektro-akoestische muziek verbonden aan de Willem Twee Studios. Met dit maal presentaties van studenten aan het Instituut voor Sonologie.

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Cabaret | De Zekszusjes: Ongelikt

Krista en Marcelle Arriëns zijn zusjes én beste vriendinnen. Ze werden in 2019 in één klap beroemd dankzij hun serie De Sekszusjes op YouTube. Daarin delen ze op goudeerlijke wijze hun ervaringen en onzekerheden op het gebied van seks. En nu is er dus voor het eerst een theaterprogramma van De Zekszusjes: Ongelikt. Ze laten zien dat seks het leukste is dat er is. Maar of dat altijd zo is….?

Verkadefabriek
20.30 uur

Feestje | OVERBLIJVEN W/ MASQURAID

Op de donderdag geeft P79 het studentenleven een slinger! Op alle drankjes 40% korting. (muv. de cocktails) DJ Spinn’em is er klaar voor, jij ook?

P79
23.00 uur

Den Bosch City vrijdag

Wedstrijd | Dartcompetitie

Muziekcafé het Warm Onthaal streeft er naar om zich als een echt muziekcafé te presenteren door wekelijks live bands te programmeren.. Daarnaast organiseren zij soms dartcompetities. Laat jij je skills zien tijdens deze avond?

Muziekcafé het Warm Onthaal
19.00 uur

Feestje | Jazz (Night) Out – Big Charles Brass Band

Jazz(Night)Out is dé swing dansavond in Den Bosch. Elke tweede vrijdag van de maand wordt er gedanst op de swingende muziek uit de jaren ’20 t/m ’50. Deze keer in volledig pre-kerst stijl, dansen we op de levendige muziek van De Big Charles Brass band.

Station Zuid
20.00 uur

Muziek | Arifa ‘Danubian Voyage’

De groep Arifa is gevestigd in Amsterdam, maar de geest van het kwartet is waarlijk internationaal. Hun geheim ligt in de creatieve chemie tussen de musici, die afkomstig zijn uit Bulgarije, Hongarije, Turkije, Nederland en Duitsland.

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Cabaret | Zoutmus – Jungle Printer

Een avondvullende show vol absurdisme, spektakel, livemuziek, verwarring en lachen tot je tanden in de fik vliegen. Zoutmus blaast je benen opeens helemaal weg.

Verkadefabriek
20.30 uur

Feestje | Dansen met Kuif

Vorige week was de dj geveld, maar hij staat weer klaar om de fijnste plaatjes te grooven! Dus kom gewoon, dansen! Met KUIF!

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

Feestje | Disco Snolly

Disco is music for dancing, and people will always want to dance. Disco Snolly heeft disco herontdekt, van ABBA naar Donna Summer en Todd Terje naar Giorgio Moroder. Kom in je mooiste vintage outfit, volledig jaren 70/80 geïnspireerd.

Werkwarenhuis
22.00 uur

Feestje | ALL NIGHT W/ LA BUNGA

Lekker dansen en drinken doe je op goede muziek. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij op deze avond. Dit alles natuurlijk professioneel aan elkaar geplakt door La Bunga. Deze dame brengt vuur!

P79
23.00 uur

Feestje | Curated by: Doogan Records

Voor een leuk feestje moet je bij Club Kade bij Barkade zijn! Koop snel je ticket voor dit house/disco feestje. Dit is losgaan!

Barkade
23.00 – 04.00 uur

Feestje | Lambue

Club Carras heeft de heerlijkste beats voor jullie uitgekozen, met de beste dj’s. Deze vrijdag met Lambue.

Club Carras
23.30 uur

Den Bosch City zaterdag

Workshop | Moderne Kerstkrans maken

In december geeft Werk aan de Winkel workshops moderne kerstkrans maken. Hier kan je off- èn online aan mee doen! Dus woon je verder weg of doe je gewoon liever vanuit huis mee? Je kunt zelf kiezen hoe je de workshop het liefst volgt!

Werk aan de Winkel
10.30 – 12.30 uur

Cultuur | A New World

Op 10 december gaat ontwerper en kunstenaar Stephanie Smit, beter bekend als Giek_1, met bezoekers van het museum in gesprek aan de hand van intuïtieve tarot en astrologie. Lees onze museumguide voor meer tips in december!

Design Musuem
11.00 – 17.00 uur

Kerstmarkt | Kerstmarkt en BeterBoompje

Zaterdag 10 december organiseert Social label in samenwerking met restaurant Van Aken een kerstmarkt in het Werkwarenhuis. Je kunt hier terecht voor sociaal duurzame cadeaus voor de feestdagen, de Social label shop is open en er is een poster pop-up shop van Bossche ontwerpers. Dit alles onder het genot van winterse drankjes bij het vuur en live muziek.

Werkwarenhuis
12.00 – 17.00 uur

Muziek | Lunchconcert: Butter Quartet

Lunchen tijdens een concert? Wie wil dat nou niet! Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert.

Podium Azijnfabriek
12.30 – 14.00 uur

Ontmoeting | Café OokZo!

Café OokZo! is een werkgroep van het COC Noordoost Brabant en is bedoeld voor lhbti+ mensen met een verstandelijke beperking. Het is de bedoeling om de bezoekers een fijne en veilige omgeving te bieden. Op de tweede zaterdag van iedere maand (15:00 – 19:00 uur) wordt deze gezelligheidssoos gehouden.

Station Zuid
15.00 uur

Muziek | H73 Live!: Global Music Jam Session

Na het winkelen nog even een bandje kijken? Die borrel met je vrienden net dat beetje extra’s geven? Kom dan naar H73 live!, de muzikale zaterdagmiddagborrel bij Huis73. Pop, jazz, bigband of singer-songwriter: elke zaterdag staat er weer een ander bandje uit de stad op het podium van Huis73. Loop binnen en ontdek met een drankje in de hand nieuwe muziek!

Huis73
16.00 – 18.00 uur

Feestje | DROAKE FESTIVAL

De Draokebollen organiseren een gezellige avond met muziek van Oeteldonkse clubkes. En natuurlijk wordt de Gouwe Ster weer uitgereikt! De onderscheiding voor aanstormend Oeteldonks Talent!

De Lachende Vis, Empel
19.00 – 01.00 uur

Muziek | Wiek Hijmans Psalm Workshop Concert

Het Psalms Electrified Guitar Orchestra presenteert het resultaat van workshops en repetities. Wiek Hijmans heeft de workshops gegeven. Samen met de gitaristen uit ‘s-Hertogenbosch en van het conservatorium van Utrecht is een programma samengesteld rondom enkele van Wieks Psalms Electrified.

Willem Twee Toonzaal
20.00 uur

Muziek | Martin Sillen

Martin Sillen combineert een stevige groove met afwisselende harmonieën. Alle bandleden bezitten een zangstem en ondersteunen de leadzang met koortjes. Met alternatieve indie rock en catchy hooks zal Martin Sillen nog een tijd in je hoofd blijven doorklinken.

Station Zuid
21.00 uur

Feestje | Club W met FlamboyantFonk

Van disco en hiphop naar een obscure jazzplaat, door naar dikke funk om via een vette bass track terecht te komen in een sappige danchall vibe en dan zo weer door stomen naar een house banger. Het kan allemaal bij FlamboyantFonk. Kom gezellig een avond dansen!

Werkwarenhuis
22.00 uur

Feestje | Rewind

Tijdens een avond Rewind, wordt er terug gespoeld naar de hits van toen en fast forwarden we naar de hits van nu! Een unieke mix tussen The Jackson 5, Nelly, Usher, Beyoncé en het hete heden. Take that, and Rewind it back!

Willem Twee Poppodium
22.00 uur

Feestje | DJ H the Hype draait beats & breaks

Henk the Hype wist eerdere keren de vloer flink op zijn kop te zetten met JAZZ, FUNK, SOUL, DANCE & EXOTICA, dit gaat dit keer zeker en vast weer zo zijn!

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

Feestje | Adoda

De 3 DJ’s en selectors uit de ADODA stal hebben samen al meer dan 20 jaar ervaring achter de decks. Hun passie voor de scene en kennis van House muziek reikt lang en breed binnen het wereldwijde aanbod clubmuziek en dansplaten. ⁣Vrijdag zijn ze op de Tramkade te vinden!

Werkwarenhuis/van Aken
22.00 – 04.00 uur

Feestje | Ravish

Club Carras heeft de heerlijkste beats voor jullie uitgekozen, met de beste dj’s. Deze zaterdag met Ravish.

Club Carras
23.30 uur

Feestje | CRUSH X P79

Bij een avond CRUSH kan je de heetste, R&B, afrobeats, hiphop & goodvibes verwachten. Koop je tickets op tijd want de voorgaande keren was het voortijdig uitverkocht.

P79
23.00 uur

Den Bosch City zondag

Sport | Engelermeercross

Ben jij mega snel en wil jij mee doen aan een wedstrijdje rennen? Doe dan mee aan de Engelermeercross! Vind je het leuker om te kijken? Dat kan natuurlijk ook!

Atletiek- en Hardloopvereniging O.S.S-VOLO
10.00 – 14.00 uur

Cultuur | Crafting Digital Fashion

Tijdens deze middag gaan digitale ontwerpers in gesprek met traditionele makers rondom het thema digitale mode en sieraden. Daarna duik je in de wereld van pixels en augmented reality door aan de slag te gaan met het zelf maken van digitale filters in een workshop begeleid door Sarah Mayer. Lees onze museumguide voor meer tips in december!

Design Musuem
13.00 – 17.00 uur

Culinair | Live muziek van Ray

Op zondag 11 december luister je vanaf 14.00 uur naar live muziek van Ray Klaassen bij Moeke!

Moeke
14.00 uur

Muziek | Symphonic Christmas

Van Tsjaikovski tot Justin Bieber: Symphonic Christmas biedt voor ieder wat wils. Dankzij de artiesten die ze kennen, is dit leuk voor de jonge doelgroep en de volwassen doelgroep. Het concertrepertoire bevat voornamelijk typische kerstnummers.

Brabanthallen
14.00 uur

Theater | Gerard van Maasakkers – Zal d’m hebbe

De Brabantse zanger en tekstdichter vult tijdens Zal d’m hebbe het podium met zijn ontwapenende persoonlijkheid en natuurlijk met de meest heerlijke liedjes. Nieuwe en minder nieuwe, oude en minder oude.

Perron-3, Rosmalen
15.00 uur

Muziek | Akoestisch Open Podium

Station Zuid organiseert elke 2e zondagmiddag van de maand Akoestisch Open Podium op het huiskamerpodium. Net iets anders dan de welbekende jamsessies. Nog steeds een sessie maar klein en semi akoestisch.

Station Zuid
15.00 uur

Muziek | Livemiddag: WILDMEN BLUES BAND

Wildmen Bluesband, een band uit Den Bosch en omstreken, is in 2011 opgericht door de flamboyante gitarist Jos de Wilde.
In Saskia de Nijs (zang), Rob Meijran (drums), Mark van Lieshout (bas) en Ruud Vuijk (toetsen) heeft hij een ideale groep mensen gevonden om de blues te voelen en te spelen!

Muziekcafé het Warm Onthaal
16.30 uur

Muziek | TRIBUTE TO BLACK SABBATH

De zondagen zijn bij P79 vaak gevuld met livemuziek. Dit keer met muziek van de Britse band Black Sabbath. Gitarist David Aferiat heeft een stel muzikale giganten om zich heen verzameld en samen brengen zij als The Black Sabbath Trio een vette ode aan Black Sabbath.

P79
17.00 uur

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok