Weet wat er komende dagen te doen is in Den Bosch met de Weekend Guide van 8 – 11 september

Hé leuke mensen,

Het belooft weer een mooi weekend te worden. Vanaf donderdag tot en met zondag zijn er wel vier (!) bootfeestjes die vertrekken vanaf de sluis bij Empel. De keuze is reuze! Er is een nieuw feestje bij Willem Twee waar je zeker bij wilt zijn. Lees snel verder.

 Fijn weekend!

– Den Bosch City

Weerbericht Weekend Guide 8 - 11 september 2022
Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Strijd om de kathedraal

Vanaf donderdag 8 tot en met zondag 18 september zijn de voorstellingen van het theaterstuk ‘Strijd om de Kathedraal‘ te zien in de tuin van de Sint Jan. ‘Strijd om de Kathedraal’ is een theaterspektakel in de open lucht, een nieuwe productie van Stichting De Theatermakers. De Middeleeuwen komen tot leven in het verhaal (en regie) van Jacques Vriens. Niet alleen ‘op het toneel’ herleven oude tijden…

Tuin van de Sint Jan
Donderdag 8 t/m zondag 11 september 19.30 uur
Donderdag 15 t/m zondag 18 september 19.30 uur

Open Monumentendag

Een verborgen plek bekijken die normaal niet open is voor publiek – grijp je kans tijdens de Open Monumentendag 2022! Op zaterdag 10 en zondag 11 september openen meer dan 70 monumenten in Den Bosch en omstreken gratis hun deuren. Neem een kijkje bij de prachtigste locaties en panden, bekijk een tentoonstelling of laat je rondleiden en hoor de bijzondere verhalen. 

Den Bosch
Zaterdag & Zondag

Hoge Bomen Festival

Houd jij van die lekkere tunes uit de jaren ’60, ’70 & ’80? Of wil je deze fenomenale muziektijdperken (opnieuw) beleven? Boek dan nu je tickets voor Hoge Bomen Festival. Dit festival verzamelt alleen de aller-, allerbeste coverbands uit de hele wereld en zet ze op het podium bij één van de mooiste locaties van Den Bosch: Pettelaarse Schans. Meer informatie lees je in onze blog over Hoge Bomen Festival.

Hoge Bomen Festival – Pettelaarse Schans
Zaterdag & Zondag 12.00 – 22.00 uur

Lindy Hop 2-daagse Bootcamp

In deze 2 daagse Lindy Hop Bootcamp leer je in een gezellige, toffe en snelle set-up de basis van Lindy Hop. Bezoek de website van Station Zuid voor meer informatie.

Station Zuid
Zaterdag & Zondag 13.00 – 17.00 uur

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Van Gogh 21st century @IXXI

 

De nieuwe Van Gogh 21st century collectie wanddecoraties van IXXI worden donderdag voor het eerst gepubliceerd. Daar wil je bij zijn! Het kantoor van IXXI is die dag geopend voor publiek. Jij mag stemmen op je favoriete werk en maakt daarbij kans op een IXXI ter waarde van 160 euro. De drie populairste komen in het Van Gogh museum te hangen.

Kantoor IXXI I Stationsweg 4
8.30 uur

Van Aken Bootfeest


Zoals ik al zei, zijn er vier bootfeesten dit weekend. En op donderdag trappen we af met Van Aken Bootfeest: heerlijk varen op het Brabantse water met je favo dj’s van van Aken! ⁣Tickets wil je nú bemachtigen via Van Aken.

Sluis Empel
18.00 uur

[email protected]: Thijs van de Meeberg


Theater aan de Parade in Coffeelab is intiem, laagdrempelig en vooral heel gezellig, we schreven er al over in deze blog. In Thijs’ show Meer dan mogelijk zoekt Thijs naar een manier om van waarde te zijn. Maar dat lukt hem niet alleen. Daar heeft hij jouw advies voor nodig. Want er is een probleem boven zijn hoofd gegroeid, waardoor alles stagneert en vastloopt.

CoffeeLab
19.30 & 21.30 uur

Sing & Play Along


Breng akoestische begeleiding/melodie instrument mee en speel de liedjes live mee. Dus geen ‘gedoe’ op een podium met microfoons, versterkers en kilometers kabel maar gewoon gezellig aanschuiven en meedoen!

Station Zuid
20.00 uur

Klassieke muziek: Simeon ten Holt


Zeg je Simeon ten Holt, dan zeg je Canto Ostinato. Veel minder bekend, maar net zo groots en indrukwekkend, is een ander meesterwerk van zijn hand: Lemniscaat. Meer informatie en tickets vind je op de website van Theater aan de Parade.

Grote kerk
20.00 uur

Overblijven


P79 geeft het studentenleven een slinger! Op alle drankjes 40% korting (met uitzondering van de cocktails). Entree 6 euro, afrekenen aan de deur. Dr. Robinson staat voor jullie klaar.

P79
23.00 – 03.30 uur

Den Bosch City vrijdag

MANIFY Out Of Office – Friday Cruise


YES, ook MANIFY gooit de trossen los! Elk MANIFY Out Of Office feestje is een succes, dus deze wil je ook 100% meemaken. Tickets koop je via de OOF-website. Leuk detail: wij zijn er natuurlijk bij, dus ontmoet ons in levende lijve!

Sluis Empel
18.00 uur

Jazz (Night) Out


Jazz(Night)Out is dé swing dansavond in Den Bosch. Elke tweede vrijdag van de maand (met uitzondering van feestdagen) dansen we op de swingende muziek uit de jaren ’20 t/m ’50. Deze editie met Dee’s Honeytones & Proefles Lindy Hop. Meer info en tickets via de website van Station Zuid.

Station Zuid
20.00 uur

Tap ‘N Tune w/ DJ Frank Capone


Dé perfecte vrijdagavond bij jouw favoriete Foodbar Tappunt. Hier wil je sowieso bij zijn, want zeg nou zelf: BIER + TUNES = GELUK! Deze editie met DJ Frank Capone.

Tappunt
21.00 – 00.00 uur

TUMULT!


Willem Twee Studio’s + Jazz en Geïmproviseerde muziek steken de koppen bij elkaar voor de nieuwe serie Tumult! Deze avond te gast: Hainbach, Jessica Ekomane en Genevieve Murphy & Andy Moor.

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Iris Hond


Componist en concertpianiste Iris Hond (1987) is niet alleen bekend om haar duizelingwekkende pianospel, ze weet mensen over de hele wereld te inspireren en ontroeren met haar persoonlijke shows. Meer informatie en tickets vind je op de website van Theater aan de Parade.

Jheronimus Bosch Art Center
20.30 uur

OSU RYTHMS W/ REMCO BEEKWILDER, PARANO, IMPULSE


Yassss Barkade heeft altijd de lekkerste feestjes! Deze vrijdagavond met niemand minder dan onze geliefde Bosschenaar Remco Beekwilder. Dat wordt even goed losgaan! Tickets koop je voor € 10 op de website van Barkade.

Barkade
22.00 – 04.00 uur

SNiKHEET


De herfst komt eraan, dus voordat het buiten nat wordt maakt P79xSNiKHEET het binnen nog een keer fantastisch vochtig. Kom schuren en flirten op heerlijke Hip-Hop, lekkere R&B, zwoele Dancehall & pittige Afro.

P79
23.00 uur

Club Carras: Louis Laporte


Vanaf deze maand is Club Carras geopend! Verwacht komende weekenden echt top artiesten uit heel Nederland. Met vrijdag Louis Laporte!

Carras
23.15 uur

Den Bosch City zaterdag

Kunstpraat!


Tijdens Open Monumentendag kun je in gesprek gaan met kunstenaars Cecilia Rebergen en Bram van Helden die bij Willem Twee tentoonstellen.

Willem Twee Kunstruimte
Elk uur een rondleiding tussen 11.00 – 17.00 uur

KLM Urban Trail


Rondrennen door de Willem Twee toonzaal, de Bossche Brouwers of de concertzaal van MAINSTAGE. Normaal kan dat niet maar op zondag 11 september is het allemaal mogelijk tijdens de KLM Urban Trail Den Bosch.

Centrum Den Bosch
08.30 uur

De film “Moerasdraak” gratis zien


Deze prachtige film vertelt over de geschiedenis van onze mooie stad, met een vleugje spanning. Om 12:00u, 14:00u en 16:00u vertonen ze in Filmzaal 4 de film ‘Moerasdraak’. Dit is gratis voor het publiek dat komt voor de Open Monumentendag VOL = VOL. En check even de website van Moerasdraak, je hebt nog nooit zo iets tof gezien!

Verkadefabriek
12.00 | 14.00 | 16.00 uur

Lunchconcert: Trio Borromeo


Lunchconcert onder begeleiding van Matthieu Idtmal. Reserveren is niet mogelijk, meer informatie via Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch.

Podium Azijnfabriek
12.30 uur

SMÈRRIG Op het Water


Ook SMÈRRIG kan niet ontbreken bij het bootfeestje! Dat wordt schuren, dansen en lekker meeblèrren op de lekkere hitjes die we bij de feestje van SMÈRRIG kennen. Tickets koop je via de website van SMÈRRIG.

Sluis Empel
14.00 uur

DBE Presents: Skate ‘n Smash #1


Bij World Skate Center gaan ze er een dol game event van maken. 32 deelnemers gaan strijden om de felbegeerde Skate ‘n Smash #1 titel te claimen. Alle deelnemers krijgen tegen betaling van €15 avondeten en onbeperkt drinken tijdens het gehele toernooi. Ook doe je mee om de prijzen…

World Skate Center
15.00 – 23.00 uur

Café OokZo


Café OokZo! is een werkgroep van het COC Noordoost Brabant en is bedoeld voor lhbti+ mensen met een verstandelijke beperking. Het is de bedoeling om de bezoekers een fijne en veilige omgeving te bieden. Kom meer te weten via de website van Station Zuid.

Station Zuid
15.00 uur

H73 Live: Jam Session met pianist Jacob Bedaux


Om 16:00u trapt de band af met als host pianist Jacob Bedaux en daarna is er volop mogelijkheid om mee te jammen bij Huis73. Er staat een backline (mics, drums, piano, bas- en gitaarversterker), en tip!… neem eventueel te spelen muzieksheets mee!

Huis73
16.00 – 18.00 uur

Live: The Saints


The Saints spelen nu een repertoire van stevige Sixties muziek. Meer informatie lees je op de website van Station Zuid.

Station Zuid
20.00 uur

HWO Metal Avond: The Covernant & Necro Nation


The Covernant speelt een set vol hardrock- en metal klassiekers, die iedereen ook na een paar biertjes achter de kiezen al mee brult. Het eigen geschreven muzikale materiaal van Necro Nation, kan het best omschreven worden als een mooie combi van de snelheid en strakke riffs van thrash metal en het brute en lompe van death metal.

Het Warm Onthaal
20.30 uur

NOAS Extended


NAOS is de muzikale droom van bandoneonist Simone van der Weerden. Ze vroeg de gerenommeerde jazzmuzikanten Franz von Chossy (piano), Thomas Pol (contrabas) en Matthias de Waele (drums) om samen met haar een muzikale zoektocht te ondernemen waarin de wereld van de jazz en tango elkaar versterken. Bezoek de website van Verkadefabriek voor meer informatie.

Verkadefabriek
21.00 – 22.30 uur

VOETSTUK


Een nieuw house-feestje, georganiseerd door twee jonge talenten! En verwacht echt goede house deze avond. Houd de socials van VOETSTUK in de gaten en klik op hun link in bio voor tickets. Dit wil je meemaken! Wij zijn er zeker bij 🙂

Willem Twee Poppodium
21.00 – 03.00 uur

Easy Skankin’


EASY SKANKIN’ is een nieuwe Bossche clubavond met live muziek en dj’s. Ze focussen zich die avond op reggae, ska en dancehall!

Bossche Brouwers
21.00 – 00.00 uur

All Night w/ Crisio


Lekker dansen en drinken doe je op goede muziek. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij op deze avond. Dit natuurlijk professioneel aan elkaar geplakt door Crisio.

P79
23.00 uur

Club Carras: Ruvienne


Vanaf deze maand is Club Carras geopend! Verwacht komende weekenden echt top artiesten uit heel Nederland. Met zaterdag Ruvienne!

Carras
23.15 uur

Den Bosch City zondag

Rommelmarkt


Bij Zusters van Orthenpoort wordt komende zondag weer een rommelmarkt georganiseerd. Kom zondag lekker treasure hunten!

Zusters van Orthenpoort
10.00 – 16.00 uur

Poppen- en Berenbeurs


Op 11 september 2022 vindt in Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch weer een editie van ’s werelds grootste poppen-, beren-, poppenhuizen- en miniaturenbeurs plaats. Meer informatie vind je op de website van Brabanthallen.

Brabanthallen
10.00 – 17.00 uur

Zuid Rommelt


De creatieve rommelmarkt ‘Zuid Rommelt’ is er ook dit jaar weer! Op 11 september kan iedereen van 10:00 tot 16:00 weer snuffelen bij en tussen een hele hoop kramen. Aanmelden voor een kraan en meer informatie vind je bij Station Zuid.

Zuiderpassage
10.00 – 16.00 uur

Grand Opening Wijnwinkel Proef


De prachtige winkel van Proef is al enige tijd geopend aan, maar zondag is het dan echt tijd voor de Grand Opening. Deze zondag zetten ze een heel stel mooie wijnen open en kun je proeven proeven proeven! Zorg even dat je tickets koopt, want dit wil je niet missen.

Proef
12.00 & 14.30 uur

Zin op Zondag


In de nieuwe editie van Zin op Zondag, de literaire talkshow van Huis73 en Boekhandel Heinen, ontvangt Marja Käss schrijvers Susan Smit en Simone Atangana Bekono. Bezoek de website van Huis73 voor meer informatie.

Huis73
15.00 uur

Akoestisch Open Podium


Geen drumstel en geen elektrische gitaren maar een jam met handpercussies en/of cajon, bongo’s of conga’s. De zang wordt uitversterkt, zo ook de semi akoestische (bas)gitaar of piano. Meer info? Check Station Zuid.

Station Zuid
15.00 uur

STRRNSTF Party Cruise


Stap aan boord van STRRNSTF’s Party Cruise met de lekkerste Tech-House & Disco. Husko, Bart Alba, Lambue & meer regelen de muziek, Van Aken de food & drinks, STRRNSTF het zonnetje en jij de danspasjes!

Sluis Empel
16.00 uur

HWO Livemiddag: Blues Wheel


Op geheel eigenwijze speelt Blueswheel rhythm and bluescovers van bekend en onbekende grootheden uit de bluesscene’. Het is “Pittig, shuffel, en zwingende blues, met een vleugje van rock.

Het Warm Onthaal
16.30 uur

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok