Check in deze Weekend Guide wat er allemaal te doen is in Den Bosch in het weekend van 9 – 12 februari

Hé allemaal,

Dit is het laatste weekend voordat carnaval losbarst. Als je er dit weekend al helemaal zin in hebt, zijn er genoeg evenementen die je kan bezoeken. De échte veurpruuvers van het Oeteldonks carnaval vinden nu plaats. Dus hup, die kiel aan en gaan!

En om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op het mooiste feest van het jaar, publiceren wij de komende tijd toffe Oeteldonk-blogs. Want weet jij al hoe jij jezelf ready maakt voor carnaval? Vergeet niet de mooiste musthaves te kopen! Wil je lachen? Dan herken jij jezelf vast wel in de 11x meest herkenbare momenten van carnaval. En ontbijten tijdens carnaval is belangrijk, blijf dit dan ook doen. Houd onze website in de gaten, want er komen nog veel meer Oeteldonk-blogs aan (waar je ook echt wat aan hebt).

Overigens is het dinsdag Valentijnsdag. Heb jij al een tafeltje geboekt in een leuk restaurant? Wij hebben onze tips op een rijtje gezet in Valentijnsdag: hier eet je in romantische sferen

Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weerbericht Weekend Guide 9 - 12 februari 2023
Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Oeteldonk | Grand Gala du Kwèk


De Koninklijke Harmonie ‘s-Hertogenbosch presenteert aan de vooravond van Carnaval 2023 wederom een carnavalsconcert met het onvervalste Oeteldonkse lied. Koop snel je tickets bij Theater aan de Parade, dit wil je niet missen!

De Maaspoort
Vrijdag & zaterdag 20.00 uur

Oeteldonk | Ontdek Oeteldonk Wandeling


Wandel mee met gidsen van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch om de elf geheimen van Oeteldonk te ontdekken. Zij laten kleine monumenten zien die allemaal te maken hebben met Oeteldonk, dus met het typische Bossche carnaval. Ken jij ze allemaal of helemaal niet? Kom en ontdek Oeteldonk tijdens deze mooie themawandeling.

Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch
Zaterdag & zondag 14.00 – 16.00 uur

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Muziek | Lunchconcert: Roderigez Robles de Medina


Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert. Lunchconcerten kunnen niet gereserveerd worden. Meer informatie: www.kamermuziekshertogenbosch.nl

Podium Azijnfabriek
12.30 uur

Ouders | Het Geboorte Event


Maak kennis met allerlei leuke, praktische en interessante zaken rondom de zwangerschap, geboorte, kraamtijd en eerste jaar van je baby. Je ontmoet de geboortezorgprofessionals uit de omgeving. Meer informatie is te vinden op de website van Het Geboorte Event.

Pand 18 (Sint-Josephstraat 18)
19.00 – 21.30 uur

Muziek | Sing & Play Along


Teksten en begeleidingsakkoorden van bekende liedjes uit de 70-80-90-er jaren worden op een groot scherm geprojecteerd. Breng je akoestische begeleiding/melodie instrument mee en speel de liedjes live mee. Dus geen ‘gedoe’ op een podium met microfoons, versterkers en kilometers kabel maar gewoon gezellig aanschuiven en meedoen!

Station Zuid
20.00 uur

Theater | Een leven


Hoe ga je om met twee grote gebeurtenissen in je leven die veel impact maken? De euforie van de geboorte van je dochter en het verdriet van het overlijden van je vader. In deze toneelmonoloog vertelt Benja Bruijning het verhaal van schrijver Nick Payne, geregisseerd door Olivier Diepenhorst. Tickets koop je bij Theater aan de Parade.

Perron-3, Rosmalen
20.30 uur

Feestje | Overblijven


Donderdagavond is studentenavond bij P79. Ga los op de lekkerste tunes van Kidnap The DJ en drink je drankjes met flinke studentenkorting.

P79
23.00 uur

Den Bosch City vrijdag

HELP DE SLACHTOFFERS | Turske Pizza kopen op de Schutskamp


Steun de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije. Op vrijdag wordt de gehele opbrengst van de verkoop van Turkse pizza’s gedoneerd aan het aardbevingsgebied in Turkije. Tijden zijn bij ons op kantoor onbekend, maar wij raden jullie aan er rond de middag naartoe te rijden.

ISN Orhan Gazi Moskee
Schutskampstraat 9

Dans/Muziek | Jazz(Night)Out


Jazz(Night)Out is dé swing dansavond in Den Bosch. Elke tweede vrijdag van de maand (met uitzondering van feestdagen) dansen we op de swingende muziek uit de jaren ’20 t/m ’50.

Station Zuid
20.30 uur

Theater/Woord | Lucas de Man


Bereid je voor op een rollercoaster langs mogelijkheden en uitdagingen. Lucas De Man stelt je voor aan muzikanten, wetenschappers, filosofen en speciale gasten die je meenemen in (de toekomst van) geluk, eeuwig leven, natuur en geld. Te zien in de Verkadefabriek.

Verkadefabriek
20.30 uur

Muziek | Meral Polat Trio


Toen alles tot stilstand kwam en naar buiten gaan geen optie meer was, keerde zangeres en actrice Meral Polat, zoals zovelen, naar binnen. In zichzelf. Samen met muzikant, componist en multi-instrumentalist Chris Doyle en de Puerto Ricaanse drummer, componist en sounddesigner Frank Rosaly, onderzoekt, vertelt, zingt, creëert en speelt ze liedjes uit haar verleden en heden.

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Muziek | Codex Avenue


Deze vijfkoppige band covert bekende en minder bekende nummer, waar ze soms ook hun eigen draai aan geven. Ze laten zich beïnvloeden door de grote soulhelden uit de jaren ’70: Marvin Gaye, Bill Withers, The Meters en meer. Dansen hoeft niet, maar stilstaan is geen optie!

‘t Opkikkertje
22.00 uur

Feestje | Gewoon, Dansen! Met Bossche Boys


Ze zullen wel eens laten zien dat ze dat beter kunnen dat plaatjes draaien! Dus deejay trio ‘De Bossche Boys’ mag los! Onderschat ze niet, ze hebben een degelijke platenkennis met zijn drieën, en ze zullen zorgen voor een volle dansvloer, beloofd is beloofd!

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

Feestje | Love Me Tinder


Op vrijdag verandert de kelder van P79 weer in een échte Jamaicaanse dancehall. Love me Tinder wordt gehost door de Bossche DJ Dawn Panty. Deze vurige dame gooit haar muziek als een warme deken over je heen, waardoor je zin krijgt in een Caraïbische zomer vol vakantieliefdes…

P79
23.00 – 04.30 uur

Den Bosch City zaterdag

Oeteldonk | Oeteldonkse top 11×11


Live vanuit Stadscafé de Basiliek draaien de presentatoren Huub van Mackelenbergh, Sabrina Cointet, Wim Brouwers, Ton Schoot en Hans Vrielink, na de opening door een prominente Oeteldonker, de hele dag de 121 gezelligste, mooiste en ontroerendste Oeteldonkse liedjes, gekozen door duizenden Oeteldonkers.

Stadscafé de Basiliek / Livestream
09.00 – 19.00 uur

HELP DE SLACHTOFFERS | Hapjes kopen op de Helftheuvel


Steun de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije. Kom zaterdag naar de Helftheuvelpassage om Turkse hartige hapjes, salades, cupcakes, baklava en nog veel meer te kopen. 100% van de opbrengsten wordt gedoneerd. Een persoonlijk initiatief van 4 vriendinnen die niet verbonden zijn aan een stichting of organisatie.

Helftheuvelpassage
10.00 – 17.30 uur

Oeteldonk | Word lid van de Oeteldonksche Club van 1882


Met nog ruim één week te gaan tot de start van carnaval, is het zaterdag een mooi moment om lid te worden van de ‘Oeteldonksche Club van 1882’. Door lid te worden van de Oeteldonksche Club van 1882 steun je niet alleen het Oeteldonkse carnaval en de honderden vrijwilligers, je geniet ook een hoop voordelen (zoals elk jaar het jaarembleem in je brievenbus). Beschouw jij jezelf als échte Oeteldonker? Word dan snel lid!

Secretariaat Oeteldonksche Club van 1882 (Zusters van Orthenpoort)
11.11 – 16.11 uur

Muziek | Lunchconcert: Jonge internationale musici


Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert. Lunchconcerten kunnen niet gereserveerd worden. Meer informatie: www.kamermuziekshertogenbosch.nl

Podium Azijnfabriek
12.30 uur

Oeteldonk | Jankbokaal


De Jankbokaal is een ludiek, en niet al te serieus te nemen, Oeteldonks evemenent op de zaterdag één week voor carnaval waarbij de deelnemers het geweldig vinden om tranentrekkende nummers te zingen.

Stallen van Café de Smidse
14.22 uur

Muziek | H73 Live!: Global Music Jam Session


Op zaterdag schotelt Huis73 je allerlei wereldse muziekstromingen voor! Laat je tijdens deze Global Music Jam Session inspireren én uitdagen om mee te jammen met de avontuurlijke melodische klanken en ritmische grooves die zomaar spontaan op het podium kunnen en mogen ontstaan.

Huis73
16.00 – 18.00 uur

Theater | Club Lam: Rubens meisjes


In Rubens Meisjes, de nieuwste voorstelling van Club Lam, wachten drie twistende naaktmodellen om geportretteerd te worden. Het vierde model, Suada, laat echter op zich wachten. Wanneer de vrouwen na verloop van tijd de gruwelijke reden van haar afwezigheid ontdekken, maakt de onenigheid tussen hen ruimte voor toenadering. Te zien in de Verkadefabriek.

Verkadefabriek
20.15 uur

Muziek | Marnaga


Dit power-trio speelt de vetste metal- & hardrock songs!

Grand Café Bottles, Rosmalen
20.30 uur

Muziek | No Cigar Blues Band


No Cigar Blues Band bestaat uit 5 leden (zangeres, Zanger/Gitarist, Bassist, Toetsenist/Zanger, Drummer) en zij spelen een repertoire van Robert Cray tot Ruthie Foster.

Station Zuid
21.00 uur

Cabaret | Remy Evers


Je kent Remy Evers misschien nog wel van eerdere edities van ‘Nieuwe Namen’ in PERRON-3. Nu komt hij met zijn eigen show Gewoon Remy terug. Een avondvullend programma met Remy waarbij hij een poging doet om iets van het leven te maken. Hij is altijd al een bijzonder kind geweest. Tickets koop je bij Theater aan de Parade.

Perron-3, Rosmalen
20.30 uur

Feestje | Gewoon, Dansen! Met DJ H The Hype


Nog even voor de carnaval losbarst Gewoon, dansen! Met DJ H the HYPE! Henk weet de juiste tonen te raken zodat de endorfine in alle hevigheid tekeer gaat in je koppie en je vanzelf begint te dansen! Dus laat je meevoeren op de Beats & Breaks: Jazz, Funk, Soul, Dance & Exotica!

Bossche Brouwers
22.00 – 02.00 uur

Feestje | All Night w/ Dr. Robinson


Lekker dansen en drinken doe je op goede muziek. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij op deze avond. Dit alles natuurlijk professioneel aan elkaar geplakt door één van P79’s resident dj’s: Dr. Robinson.

P79
23.00 uur

Feestje | Club Carras: Pre Valentines Day


Feest feest feest bij Club Carras! Wie weet ontmoet jij nog een date voor Valentijnsdag

Club Carras
23.30 uur

Den Bosch City zondag

Shoppen | Snuffelmarkt


Op zondag kan je lekker snuffelen op de snuffelmarkt in de Brabanthallen. Voor iedereen is er wel wat leuks te vinden. Kom langs en maak er een gezellig dagje uit van. Houd je ook zo van vintage? Lees dan ook 5x Vintage Shops in Den Bosch.

Brabanthallen
09.00 – 16.30 uur

Mental Health | De 5 Ritmes: Sunday Morning Delight


Begin jouw zondag met een dans, meditatie, beweging om daarna geïnspireerd, open en helder de dag te vervolgen. Vervolgens dans je door de 5 ritmes: vloeiend, staccato, chaos, lyrisch en stil. Zowel voor beginners als gevorderden. Aanmelden is niet vereist, bijdrage is € 17. Meer informatie via Rian5Ritmes.

Pand 18 (Sint-Josephstraat 18)
10.15 – 12.30 uur

Oeteldonk | Carnavalsconcert Heineken Fanfare ’s-Hertogenbosch


Op de zondagochtend voor carnaval verzorgt Heineken Fanfare ’s-Hertogenbosch traditiegetrouw haar carnavalsconcert. Tijdens dit concert kun je genieten van diverse lichte muziek en staat, zoals de naam al zegt, in het teken van het naderende carnaval. Tickets koop je bij Theater aan de Parade.

De Maaspoort
11.11 uur

Cultuur | Den Bosch Free Tour


Tijdens deze 2,5 uur durende tour, laat de gids je alle mooie plekken van Den Bosch zien. Niet alleen leuk als je Den Bosch nog niet goed kent. Ook voor mensen die hier al jaren wonen is dit een aanrader. Er zijn nog zoveel mooie plekken die jij kan ontdekken!

Drakenfontein
12.00 – 14.30 uur

Oeteldonk | Op de Pils bij ons Clubke


Feestcafé Lalalaa houdt in samenwerking met CV Alle Daoge Feest voor de 7e maal ʹOp de pils bij ons clubkeʹ. Een buitengewoon interessante middag voor de Oeteldonker die niets wil missen.

Lalalaa
13.11 – 18.11 uur

Muziek/Kunst | Otomax The Curious Collective


Otomax (Maastricht) werkt met dancemuziek, circuit bending – het ombouwen en aanpassen van kinderspeelgoed en oude muziekelektronica -, dj-ing en exposities met bizarre installaties. De groep gaat via ironie een verband aan met een heersende (pop-)cultuur. De materialen die gebruikt worden zijn tweedehands, zelfgemaakt of omgebouwd.

Willem Twee Kunstruimte
14.00 uur

Oeteldonk | Ad Fundum meets 2023


Een gezellige middag voor de echte Oeteldonker met oa Cv Frappant, Frank Ferrari en onze eigen nagtegaaltjes Linda Pelders, Astrid Baggermans, Sander Van de Gevel en onze voice of Oeteldonk Toine Verboord.

Stadscafé de Basiliek
14.11 uur

Oeteldonk | Veurpruuver: We zijn dur weer!


Kom je stembanden alvast opwarmen voordat het carnavalsweekend officieel van start gaat met C.V. de Krukskes in de Maaspoort! Tickets koop je bij Theater aan de Parade.

De Maaspoort
14.11 uur

Oeteldonk | Zo zat as un pinneke


Carnaval zoals ze het alleen vieren bij De Graven van Leuven… daar wil je toch bij zijn! Dat kan, want vandaag kun je tijdens ‘Zo zat as un Pinneke’ een voorrangspinneke voor carnaval 2023 bemachtigen. Er wordt een week voor carnaval gewoon al een Oeteldonks feestje gevierd met optredens van diverse clubs en artiesten en lekkere Oeteldonkse muziek.

De Graven van Leuven
14.11 – 18.11 uur

Muziek | Akoestisch Open Podium


Station Zuid organiseert elke 2e zondagmiddag van de maand Akoestisch Open Podium op het huiskamerpodium. Net iets anders dan de welbekende jamsessies. Nog steeds een sessie maar klein en semi akoestisch.

Station Zuid
15.00 uur

Muziek | Jazz Factory: Sun-Mi Hong Quintet


Van Zuid-Korea tot het Conservatorium van Amsterdam: in enkele jaren tijd groeide de Zuid-Koreaanse drummer Sun-Mi Hong uit tot een van de meest gevraagde jazzdrummers van ons land. Jazz Factory is te bezoeken in de Verkadefabriek.

Verkadefabriek
15.00 uur

Muziek | DI-RECT & Residentie Orkest


De band en het orkest speelden vorig jaar voor het eerst samen, weliswaar zonder livepubliek. Via een livestream kochten meer dan 18.000 mensen een kaart voor het concert vanuit Scheveningen.

Mainstage
19.00 uur

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok