Pak je agenda erbij: Check in deze Weekend Guide wat er allemaal te doen is in Den Bosch in het weekend van 9 – 12 maart

Hé allemaal,

Wow, ik hoop dat je een grote agenda hebt. Er is namelijk zo veel te doen dit weekend! Van bierproeverijen tot aan sportevenementen, het kan niet op komende dagen. Hopelijk ben je hersteld van je verkoudheid – of nog beter: niet verkouden geweest – want je moet er weer tegenaan. 

Wat lekker positief is trouwens, is dat de zon (wie kent ‘m nog?) zaterdag door de wolkjes schijnt! Aan het begin van deze week zagen de weersvoorspellingen er akelig uit. Maar ik ben blij dat ik tóch nog een zonnetje heb mogen toevoegen aan het weerbericht. Een mooie kans om lekker te gaan wandelen, of in het kader van ‘Week Zonder Vlees’ vegetarisch eten bij chille hotspots. 

Fijn weekend!
– Den Bosch City

Weekend Guide Den Bosch City Het hele Weekend

Sport | The Dutch Masters


Vier dagen lang spring- en dressuurwedstrijden op top niveau. Hoogtepunten zijn de Rolex Grand Prix op zondagmiddag en de FEI World Cup Dressage Kür op Muziek op zaterdagmiddag.

Brabanthallen
Donderdag 17.30 uur
Vrijdag 12.00 uur
Zaterdag 09.00 uur
Zondag 09.30 uur

WEEKEND GUIDE DEN BOSCH CITY DONDERDAG

Muziek | Lunchconcert: Kaat Schraepen & David Voncken


Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert. Voor de lunchconcerten kunt u niet reserveren. Meer informatie: www.kamermuziekshertogenbosch.nl

Podium Azijnfabriek
12.30 uur

Workshop | Chopped & Screwed (hiphop)


Op 10 en 11 maart is performer en performance-maker Cherish Menzo te gast in de Verkadefabriek, met haar nieuwste voorstelling DARKMATTER. Op donderdag kun je onder begeleiding van Cherish Menzo en vocal coach Daniel Bonsu meedoen aan de workshop Distorted Rap Body / Chopped and Screwed Body, waarin je kennis maakt met de Chopped and Screwed techniek.

Verkadefabriek
19.00 – 22.00 uur

Bier | Bierproeverij Uthoka


Kom vijf bieren proeven in combinatie met vijf hapjes. Biersommelier Uwe presenteert vijf mooie speciaalbieren in combinatie met heerlijke bijpassende hapjes uit eigen keuken. Kosten: € 27,50 p.p., reserveren via [email protected]osschebrouwers.nl

Bossche Brouwers
19.30 uur

Muziek | Jamsessie: Sing & Play Along


Teksten en begeleidingsakkoorden van bekende liedjes uit de 70-80-90-er jaren worden op een groot scherm geprojecteerd. Iedereen mag lekker ongecompliceerd meezingen en er wordt live muziek bij gemaakt.

Station Zuid
20.00 uur

Cabaret | Andre Manuel: De Zieke Geest


De mens, het blijft een raadselachtig wezen. Want waarom kiest de één voor een carrière als pornoacteur terwijl de ander niet verder komt dan een keertje voorzichtig masturberen bij de nieuwste Wehkamp-gids. Zie Andre Manuel bij Verkadefabriek.

Verkadefabriek
20.15 uur

Muziek | Into The Winds


Imposante burchten, kronkelende steegjes en kunstige kathedralen zijn stille getuigen die ons beeld van het verleden kleuren. Into the Winds voegt aan dat plaatje een heel nieuw perspectief toe met dit muzikale panorama van Europa aan de dageraad van de renaissance. Genre: Klassiek.

Willem Twee Toonzaal
20.15 uur

Theater | De Meisje (14+)


Als kind wilde Jaouad Alloul graag een meisje zijn. Spelen met poppen van zijn zussen en verliefd worden op jongens. Een intens en aangrijpende voorstelling over zijn leven en hoe verscheurd hij zich voelde toen hij opgroeide. Tickets en meer info via Theater aan de Parade.

Perron-3, Rosmalen
20.30 uur

Feestje | Overblijven


Op de donderdag geven wij het studentenleven een slinger! Op alle drankjes 40% korting (muv. de cocktails). Masquraid heeft er zin in! Let op: P79 opent komende donderdag om 00.30 uur.

P79
00.30 uur

Den Bosch City vrijdag

Bier | Showcase: Hop Butcher For The World


Vrijdag zullen de kranen bezet worden door 4 ipa’s van Hop Butcher For The World. Dat ze daar in Chicago waanzinnige ipa’s brouwen, hebben ze bij Het Veulen hier in het verleden ervaren op blik. Maar nu voor het eerst op fust! Een knaller van een taplijst, daar gaat het bierhart in ieder geval wat sneller van kloppen.

Tapperij Het Veulen
16.00 uur

Feestje | Manify Out Of Office 


UITVERKOCHT – MANIFY Out Of Office is terug! De hidden gem van Den Bosch is en blijft toch Podium Azijnfabriek. Logisch dat ze er graag weer terugkeren om de tent te verbouwen met jullie!

Podium Azijnfabriek
17.00 uur

Sport | Dartcompetitie


Houd jij van darten? Bezoek dan op vrijdag Het Warm Onthaal. Uiteraard is het café ook geopend voor gewoon drankjes.

Het Warm Onthaal
19.00 uur

Feestje | Jazz(Night)Out: DJ Editie


Jazz(Night)Out is dé swing dansavond in Den Bosch. Elke tweede vrijdag van de maand (met uitzondering van feestdagen) dansen we op de swingende muziek uit de jaren ’20 t/m ’50.

Station Zuid
20.00 uur

Podium | Letterbekken


Laat je prikkelen, vermaken en uitdiepen tijdens Letterbekken: Dé literaire avond waarop alle vormen van taalkunst (poëzie, spoken word, kort verhaal en essay) voorbij komen. Geniet daarnaast van live muziek en speciale gasten, of stap zelf in de spotlights tijdens het open podium voor dichters.

Huis73
20.00 uur

Dans | Darkmatter 


Cherish Menzo (JEZEBEL, 2019) en Camilo Mejía Cortés trekken in DARKMATTER ogenschijnlijk herkenbare beelden uit elkaar en kneden deze tot een geheel eigen dans- en bewegingstaal. Reis af naar het gitzwarte, punky en vervreemdende DARKMATTER-universum waar de mogelijkheden van het lichaam tot het maximale worden opgerekt. Te zien bij Verkadefabriek.

Verkadefabriek
Vrijdag & zaterdag 20.15 uur

Muziek | Raga Impressions 


Raga Impressions’ is voor de muziekliefhebbers die op zoek zijn naar nieuwe klassieke muziek. Componiste/pianiste Sinta Wullur heeft Indiase musici gevraagd om met haar op piano, klassieke muziek uit India en het westen samensmeden tot een nieuw genre.

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Feestje | Gewoon, Dansen! met Mister Waggy


Vinyl-deejay Mister Waggy draait een road trip down Memory Lane! Dus dat betekent plaatjes waarvan je dacht dat je ze vergeten was, maar die je meteen op de dansvloer lokken. Dat wordt duidelijk weer Gewoon, dansen!

Bossche Brouwers
22.00 uur

Feestje | Disco Snolly


Disco is music for dancing, and people will always want to dance. Disco Snolly heeft disco herontdekt, van ABBA naar Donna Summer en Todd Terje naar Giorgio Moroder. Een heerlijk feestje, koop snel je tickets!

Werkwarenhuis/Van Aken
22.30 uur

Feestje | Vida Loca


Guapisimas y guapos, we present: Vida Loca! Laat deze avond je moves zien op onze hete mengelmoes van hitjes, latin- en housetunes. We brengen de fiësta van het warme zuiden naar ons eigen Den Bosch. We brengen de zomer in je bol én booty, hasta 10 maart bombón!

P79
23.00 uur

Feestje | Club Carras: Neon Party


Carras Bites bouwt in de weekenden om tot een heus feestfestijn! En op vrijdagavond een Neon-party, (HOE TOF!) met de tunes van Louis Laporte.

Club Carras
23.30 uur

De meest uitgebreide agenda van Den Bosch


Met de Weekend Guide houden we jou wekelijks op de hoogte van de events in Den Bosch. Wil jij deze agenda voortaan op woensdagochtend in je mailbox vinden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Den Bosch City zaterdag

Muziek | Lunchconcert: Tango Aliado


Kaartverkoop alleen mogelijk vóór aanvang van het concert. Voor de lunchconcerten kunt u niet reserveren. Meer informatie: www.kamermuziekshertogenbosch.nl

Podium Azijnfabriek
12.30 uur

LHBTI+ | Café Ook Zo


Café OokZo! is een werkgroep van het COC Noordoost Brabant en is bedoeld voor lhbti+ mensen met een verstandelijke beperking. Het is de bedoeling om de bezoekers een fijne en veilige omgeving te bieden.

Station Zuid
15.00 uur

Kids | Theater Artemis 


Ruzie is één langgerekte ruzie op een draaitoneel. Deze voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar is een coproductie met Theater Basel. Te zien bij Verkadefabriek.

Verkadefabriek
Zaterdag & zondag 15.00 uur

Sport | The Dukes 1 vs RC ‘t Gooi


Moedig de mannen van onze lokale rugbyclub The Dukes aan!

Rugbyclub The Dukes
15.00 uur

Muziek | H73 Live: Global Music Jam Session featuring stadscomponist Bart van Dongen!


Op deze zaterdag schotelt H73 Live je allerlei wereldse muziekstromingen voor! Laat je tijdens deze Global Music Jam Session inspireren én uitdagen om mee te jammen met de avontuurlijke melodische klanken en ritmische grooves die zomaar spontaan op het podium kunnen en mogen ontstaan.

Station Zuid
16.00 – 18.00 uur

Dans | Darkmatter 


Cherish Menzo (JEZEBEL, 2019) en Camilo Mejía Cortés trekken in DARKMATTER ogenschijnlijk herkenbare beelden uit elkaar en kneden deze tot een geheel eigen dans- en bewegingstaal. Reis af naar het gitzwarte, punky en vervreemdende DARKMATTER-universum waar de mogelijkheden van het lichaam tot het maximale worden opgerekt. Te zien bij Verkadefabriek.

Verkadefabriek
Vrijdag & zaterdag 20.15 uur

Muziek | Field Day


Deze zaterdag bij HWO Liveavond: Field Day. Field Day maakt op Amerikaanse Southern Rock gebaseerde muziek, waarin Europese invloeden doorklinken.

Het Warm Onthaal
20.30 uur

Muziek | Joris Roelofs solo + Ambergris 


Joris Roelofs behoort tot de bekendste (bas)klarinettisten en jazzcomponisten van Nederland. De supertalenten van Ambergris zijn dit jaar één van de drie prijswinnaars van dé talentenjazzprijstournee van Nederland: The Records on Tour. Superspannende ontmoeting tussen de beste en meest getalenteerde jazzmuzikanten in ons land. 

Willem Twee Toonzaal
20.30 uur

Muziek | Zangeres Daya


Eet- & Borrelcafé De Druif op de Markt heeft iets nieuws: elke zaterdagavond is het hier tijd voor livemuziek! Deze zaterdag betreedt Zangeres Daya het podium. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het een heel gezellige avond. Kom jij ook?

De Druif
21.00 uur

Muziek | Double5


Double5 is een swingende band die van ieder optreden een knal feest maakt. Het repertoire bestaat uit nummers in variatie van pop, rock, motown, danceclassics tot en met recente hits.

Grand Café Bottles, Rosmalen
21.00 uur

Muziek | Denim & Black


Allround pop- en rockcovers in een eigen jasje, zo is de muziek van Denim & Black het beste te omschrijven, Van de echte klassiekers tot hedendaagse meezingers, alles passeert de revue tijdens optredens van Denim & Black.

Station Zuid
21.00 uur

Feestje | Gewoon, Dansen! Funk Soul Disco & Jazz


JayBee draait eigenwijs lekkere platen! Funk Soul Disco Jazz! Dus kom lekker dansen!

Bossche Brouwers
22.00 uur

Feestje | SMÈRRIG


SMÈRRIG is terug van weggeweest en is klaar om met jullie Tussen De Lakens te duiken in Van Aken! Eindelijk wéér samen die dansvloer op, aan elkaar zitten alsof niemand het ziet én met z’n alle tot het gaatje gaan alsof morgen niet bestaat.

Werkwarenhuis/Van Aken
23.00 uur

Feestje | ALL NIGHT W/ LA BUNGA


Lekker dansen en drinken doe je op goede muziek. Of je nou van 90′s, house, r&b, of hip-hop houdt, er komt van alles voorbij op deze avond. Dit alles natuurlijk professioneel aan elkaar geplakt door één van onze resident dj’s! Vanavond is dat La Bunga. Deze dame brengt vuur!

P79
23.00 uur

Feestje | Club Carras: Ravish


Carras Bites bouwt in de weekenden om tot een heus feestfestijn! Op zaterdag dans je op de tunes van Ravish.

Club Carras
23.30 uur

Den Bosch City zondag

Muziek | Opera op Zondag: Matthias Hoffmann & Lisa Ochsendorf


Ben je groot liefhebber van opera en staat Opera op de Parade met stipt bovenaan op je agenda? Draai je dan alvast warm met Opera op Zondag met Matthias Hoffmann en pianiste Lisa Ochsendorf. Tickets en meer info via Theater aan de Parade.

Willem Twee Toonzaal
11.00 uur

Muziek | Ray Klaassen


Livemuziek van Ray Klaassen bij Moeke Den Bosch. Gezellig!

Moeke Den Bosch
13.00 uur

Spel | 3 generaties Popquiz


De coolste gaafste chillste kwis voor jong en oud! Letterlijk, want de vragen gaan over alle muziek van de laatste zeventig jaar, van rock-‘n-roll tot moderne pop. Daarom stel je je team samen met mensen uit drie generaties: een oudje, een middenklasser en een jonkie. Kosten: €12,50 per team, inschrijven: [email protected]

Bossche Brouwers
14.00 – 18.00 uur

Kids/Theater | Ruzie 


Ruzie is één langgerekte ruzie op een draaitoneel. Deze voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar is een coproductie met Theater Basel. Te zien bij Verkadefabriek.

Verkadefabriek
Zaterdag & zondag 15.00 uur

Muziek | Jazz Factory


Deze week bij Jazz Factory: Jeffrey Bruinsma & The Art Of The In-between ft. Jesse van Ruller. Voor Art of the In-Between begon jazzviolist Jeffrey Bruinsma – bekend van onder meer ZAPP4 en Pynarello – vanaf ‘scratch’. Zoals een schilder begint op een leeg canvas. Een zoektocht naar nieuwe muzikale mogelijkheden. Te zien bij Verkadefabriek.

Verkadefabriek
15.00 uur

Muziek | Akoestisch Open Podium 


Het Akoestische podium is laagdrempelig en biedt plek aan allerlei verschillende disciplines van dichters, muzikanten, vertellers, kleinkunstenaars, goochelaars, zangers, singer-songwriters, comedians tot andere die hun talent willen delen.

Station Zuid
15.00 uur

Muziek | Club Zondag


Welkom bij Club Zondag, hét podium voor een middag met drie verschillende en originele optredens:
– Emmerell x André Hazes : Een Beetje Verliefd
– The Velvet Twins of Andy Warhol
– Little Tango Orchestra : Argentijnse tango’s

Podium Azijnfabriek
15.00 uur

Muziek | Get The Shot + Thrown + Ithaca


Genre: Heavy Metal. Drie bands die je terugbrengen naar 90’s hardcore metal!

Willem Twee Poppodium
15.30 uur

Muziek | The Wink


Deze zondag bij HWO Livemiddag: The Wink. Rock & Roll met een knipoog.

Het Warm Onthaal
16.30 uur

Muziek | Tribute to The Rolling Stones


Tributeband Exile focust zich op de rauwe energie van The Rolling Stones uit de late jaren zestig en vroege jaren zeventig. Vooral omdat het deze periode in de rock-‘n-rollgeschiedenis was die de Stones onvergetelijk maakte. Meer tributebands zie je bij P79 Live.

P79
17.00 uur

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Leave a comment

Name
E-mail
Comment