Quiet Den Bosch City armoede

Stichting Quiet Den Bosch focust zich op het bespreekbaar maken en verzachten van armoede. Een overweldigende 950 huishoudens zijn in Den Bosch aangesloten bij de stichting en naar vermoeden zijn er nog veel meer huishoudens die in armoede leven. Quiet Den Bosch brengt armoede onder de aandacht én verzacht deze. Samen met sponsoren zorgen zij voor ‘geluksmomentjes’ in de vorm van bijvoorbeeld een gratis fietsreparatie, een eventkaartje of een keer uit eten.

Al 5 jaar zet Quiet Den Bosch zich in om armoede te verzachten

Stichting Quiet Den Bosch bestaat in oktober 2022 vijf jaar en dat wordt gevierd. Vanaf 2017 richt de organisatie zich op het verzachten van armoede. Armoede oplossen kan niet. Wat wél lukt is om op lokaal niveau solidariteit te stimuleren en saamhorigheid te kweken. Het creëren van geluksmomenten.

Om het lustrumjaar te vieren krijgt dit geluksmoment wel een hele bijzondere vorm – namelijk die van een Dinner Train. Quiet-members maken op 16 oktober een treinrit in de Dinner Train met een heerlijke maaltijd en goed gezelschap. Even geen gehaast, stress of zorgen, maar vooral genieten terwijl er door een prachtig landschap wordt gereden.

” Een overweldigende 950 huishoudens in den Bosch zijn aangesloten, en naar vermoeden zijn er nog veel meer huishoudens die in armoede leven. “

Zonder sponsoren geen ‘verwennerijen’


Het verzachten van de armoedesituatie doet Quiet Den Bosch samen met – vaak lokale – sponsoren. “Door van hen een kleine inspanning, tijdsoffer, dienst of product te vragen geven we mensen in een armoedesituatie het signaal dat ze gezien worden, dat er begrip is voor hun problemen,” aldus Tessa van Berkel, projectleider van Quiet Den Bosch. Er wordt een gevarieerd scala aan diensten, producten en ‘verwennerijen’ aangeboden via het digitale platform, en op een eerlijke manier verloot. Van sloep varen in Bossche wateren tot kaartjes voor een Boulevard voorstelling, van een dagje Beekse Bergen tot een kinderfeestje. Alle sponsoren samen geven Quiet-members geluksmomenten en verzachten daarmee de armoedesituatie. Inmiddels dragen bijna 300 sponsoren regelmatig een steentje bij.

Over Stichting Quiet Den Bosch


In armoede leven gebeurt in Nederland vaak stilletjes. Naar schatting gaat het om een ruim half miljoen huishoudens in Nederland. Om volwaardig te mee te doen in de maatschappij heb is er nu eenmaal geld nodig.
Voor mensen die dat structureel te kort komen ligt een sociaal isolement op de loer. Met alle gevolgen van dien: als je er niet bij hoort, is het een stuk moeilijker om talenten te ontwikkelen en het zelfvertrouwen op peil te houden. Bij Quiet vinden ze het belangrijk om zo’n situatie te voorkomen of te doorbreken.

Ook jij kan bijdragen


Iedereen kan overigens bijdragen. Zo kun je geld doneren of als vrijwilliger je steentje bijdragen in tijd en talent. Bedrijven kunnen hun diensten of producten ter beschikking stellen. Ieder op zijn of haar eigen manier. Zo zorg jij voor een geluksmoment voor iemand die het niet kan betalen.

Kaartje voor de Dinner Train


Een kaartje kopen voor iemand anders voor de Dinner Train van 16 oktober kan overigens via deze website. Een kaartje kost 25 euro, maar minder doneren mag ook. Hiermee gun jij iemand in armoede een fijn dagje uit!

Doorbreek het taboe over stille armoede


Het begint allemaal met beseffen dat armoede nog overal om ons heen bestaat. Vaak in stilte.

Ontdek meer bij Stichting Quiet: Website | Facebook | Instagram

Fotocredits: Quiet Den Bosch

Lees meer artikelen via Ontdek Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok