10x Dates in Den Bosch in de winter


Het is weer december. Dat betekent de gezelligste, koudste maand van het jaar!
Wil je erop uit met je liefje of heb je een eerste date? En heb je wat inspiratie nodig? Dan ben je hier aan het goede adres, want ik heb een lijstje opgesteld met de leukste dingen die jij in de winter in Den Bosch kunt gaan doen tijdens je date.  

#1: Buitenbios


Naar de film gaan is een van de standaard date ideeën. Maar ik heb iets wat nog veel leuker is: de buitenbios! Bij de Verkadefabriek kijk je in december en januari buiten op een groot scherm naar de leukste films.

Ik hoor je al denken: Een film kijken in de kou? Hier heeft de Verkadefabriek aan gedacht. De Verkadefabriek zorgt voor een winters aangeklede binnenplaats. Denk aan stoelen met verwarmde kussens, dekentjes en warme hapjes en drankjes. Zie jij jezelf al samen zitten met je date, onder het genot van een glühweintje of chocomelkje?

Verkadefabriek buitenbios Den Bosch City 2
Date Den Bosch City 2

#2: Borrelen


Ga naar een leuk café of restaurant en geniet van heerlijke hapjes en drankjes. Mijn favoriete restaurant voor een borreltje? Barzza! Je kunt hier heerlijke Spaanse tapas eten met een sangria of een Spaans biertje erbij.  

#3: Arcade bij Barkade


Te oud om je te vermaken in een Arcadehal? Volgens mij kan dat niet. Bij Barkade speel je games vanuit de hele wereld. Smash de buttons alsof je leven er vanaf hangt en laat je date zien wie de baas is tijdens een van de games.

#4: Museum


Bezoek samen een museum of tentoonstelling. Er zijn zoveel interessante dingen om te zien en te leren in musea. Bovendien is het een leuke manier om samen te praten en te ontdekken wat je interesses zijn. Welk museum of tentoonstelling je moet bezoeken, zie je in onze museumgids!

#5: Cabaret 


Samen heel hard lachen zorgt voor verbinding en je weet meteen of je date gevoel voor humor heeft. Bij de Verkadefabriek en Theater aan de Parade zijn er elke week weer een aantal voorstellingen waarbij jij aan het lachen gemaakt wordt door een cabaretier. 

Date Den Bosch City

#6: Kerst op de Parade


Op de Parade staan er kraampjes met warme chocomel, glühwein, churros en oliebollen! Drink je drankje op terwijl je geniet van de warmte van de vuurkorf… Of van je date ;).
Wil je meteen trouwen, neem hem/haar/hen dan mee naar de kathedraal. Dat trouwen is natuurlijk een grapje (kan wel een kleine hint zijn). Wat je hier wel kan doen? Naar de kerststal! Loop hier samen een rondje doorheen en beleef het kerstverhaal.

#7: Slenteren over de markt


Op zaterdag is er altijd markt in Den Bosch. Ik vind het heerlijk om over de markt te lopen en verse producten te kopen bij de verschillende kraampjes.

Ga langs bij de kaasboer en koop wat lekkere kaasjes. Loop daarna langs Peppers & Tapas voor verse dipjes, olijven en andere lekkernijen. Met al deze heerlijke lekkernijen kan jij thuis met je date een borrelplank maken.

#8: Cocktails van Secret


De cocktailbarren van Amsterdam zijn hip en happening. Dit misten Roy en Kevin in Den Bosch. En daarom openden zij Secret Bar & Kitchen. Hier heb je keuze uit meer dan 30 cocktails. Proef samen met je date cocktails die je nog nooit hebt gedronken. Kies voor elkaar een cocktail of laat je verrassen door de obers. Ook de hapjes zijn super! Gegarandeerd dat je hier een leuke avond zult hebben.

#9: Wandelen door de Bossche Broek


Een wandeling maken met je date, ondertussen kletsen over het leven en elkaar beter leren kennen. Klinkt als een leuke date! De perfecte plek om dit te doen in Den Bosch? Bij Het Bossche Broek. Het Bossche Broek is een natuurgebied van wel 116 hectare groot, dus hier ben je niet snel uitgewandeld. Drink daarna een drankje in de stad, want binnen een paar minuten sta je vanuit Het Bossche Broek weer op de Parade.

#10: Spelletjes op het terras


In Den Bosch zijn er super veel restaurants en cafeetjes waarbij je spelletjes kan spelen. Hebben jullie even geen gespreksonderwerp meer? Speel een spelletje en het gesprek komt vanzelf! Ga met je date naar Bar35, Bistro Bon, Buurt of Noemme. Bestel hier een lekker biertje of warme chocolademelk en speel een ouderwets bordspelletje.

Kan je nou geen leuke date vinden waarmee je een van deze activiteiten kan gaan doen? Ga dan samen met een vriend, vriendin, je broertje, zusje of oma. Of ga gewoon alleen. Kan ook hartstikke leuk zijn!

Ik wens je in ieder geval veel plezier!

Fotocredits: Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok