Lokaal talent: Bossche vrijetijdsfotografen exposeren

 

Voor het eerst krijgen bevlogen vrijetijdsfotografen en semi-professionals uit Den Bosch en omgeving de kans om één van hun werken te exposeren in de Verkadefabriek. Uit meer dan 100 inzendingen werden foto’s van 40 fotografen geselecteerd. De werken zijn vanaf 20 juli een maand lang te zien.

Gaby Verheyen expositie Verkadefabriek
Gaby Verheyen
Jo van Boxmeer expositie Verkadefabriek
Jo van Boxmeer

Toffe kans voor lokale fotografen

 

Theo Audenaerd, curator van de exposities in de Verkadefabriek, maakte een selectie om de kwaliteit en diversiteit te waarborgen. “Het was lastig een keuze te maken uit zo’n overweldigend aanbod. Meer dan 100 mensen namen de moeite om foto’s in te sturen en zoals te verwachten was, liepen de onderwerpen erg uiteen. Ik zag ijsvogels, insecten, gebouwen, portretten, landschappen, objecten, doorkijkjes, weerspiegelingen en ook veel abstracties van deze onderwerpen. Heel veel abstracties en verbazingwekkend weinig spontane kiekjes en straatfoto’s, waar ik juist meer op had gerekend. Tijdens het maken van de selectie realiseerde ik me voortdurend dat ik veel fotografen zou teleurstellen, maar het kan niet anders. Onze expositieruimte is nou eenmaal beperkt, er is plaats voor hooguit 40 foto’s. En over de selectiecriteria valt altijd te twisten. Ze zijn soms vaag en subjectief. Ik heb mijn keuze vooral laten leiden door de gedachte aan een aantrekkelijke tentoonstelling als geheel. Zo eentje waar je elke week langs kan lopen zonder dat hij verveelt.”

Madelon Donders expo Verkadefabriek
Madelon Donders
Perla van Kessel expo Verkadefabriek
Perla van Kessel

Trots als een pauw


Toen we bij DBC de oproep voor deze expositie voorbij zagen komen, hebben we die uiteraard meteen gedeeld. Want hoe tof dat lokaal talent een plekje krijgt tijdens deze expositie in de Verkadefabriek. We behoren dan ook tot de luidste groep cheerleaders als het gaat om lokaal talent. Trots!

De expositie is vanaf 20 juli tot en met half augustus te zien in de Verkadefabriek en is gratis toegankelijk.

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

Volg de Den Bosch Cadeaukaart op Instagram. Heb jij met jouw bedrijf interesse in de Den Bosch Cadeaukaart voor in het kerstpakket of als waardering voor jouw personeel? Neem dan contact op met [email protected]!

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via [email protected].