De Bossche Waterwandeling


Wat een kadootje – tijdens een zonnige weekend in april gaan we mee met De Bossche Waterwandeling. Een nieuwe, culinaire vaar- en wandelroute van De Vlotte Vloot en 5 toffe Bossche restaurants. Het is ons eerst echte uitje in Den Bosch van 2021. En wat was het genieten!

Vertrekpunt van De Bossche Waterwandeling


De Bossche Waterwandeling begint met een leuke vaartocht over Bossche wateren. Daarna wandel je langs Bossche horecazaken voor een mooi gerecht. Onze route begint bij Werkwarenhuis Van Aken op de Tramkade. We melden ons, krijgen de routekaart en bestellen een verse limo. Het eerste gerecht – Tom Ka Kai met kip, bosui, taugé en noodles – volgt snel. Schot in de roos, want het was heerlijk!

Werkwarenhuis Van Aken heeft een pop-up restaurant, is een social label concept store en organiseren doorgaans events. In de zomer zit je hier lekker in het Funpark.

Tijdens het reserveren kies je tussen 2 opstapplaatsen: bij Van Aken of bij De Unie. Aan het varen zit een tijdsslot vast – waar wij uiteraard te laat voor waren. Als fotografe en een contentmaker zijn we niet snel, zeg maar gerust tergend langzaam. Gelukkig mochten we toch mee met De Vlotte Vloot. Wel moesten we even zoeken – de bootjes liggen op de Tramkade rechts van het rood-witte huisje. Just saying.

De Vlotte Vloot verhuurt sloepjes met of zonder schipper en hilarische eendjes (zie wat ik bedoel door het linkje te volgen). Leuk voor een dagje uit in Den Bosch met vrienden of familie.

Bossche Waterwandeling De Vlotte Vloot

Aan wal vervolgen we de route


We stappen van boord bij Bar & Bodega de Unie, de tweede stop op onze culinaire route. Hier staat een lekker frietje rendang op ons te wachten. Alsof ze wisten dat we eraan kwamen, want voor een Indo is rendang family roots-heaven! 

Bar & Bodega de Unie is een Bossch begrip met hun beroemde terras en Spaans kippetje van Jos. Binnen is ingedeeld in een bar en restaurant.

Inmiddels hebben we door dat je waar voor je geld krijgt. De porties zijn meer dan genoeg, iedereen is hartstikke vrolijk (dus wij ook) en het boottochtje was zalig. Op naar de derde stop!

Bossche Waterwandeling De Unie

Een duik in de Bossche binnenstad


Vanaf De Unie wandelen we richting onze geliefde Sint Jan. Daar gluren we bij Pilkington’s naar binnen voor het derde gerechtje, de Eton Mess. Whut? Aardbeien met meringue, granaatappel en brownie. Onze vingers likken we erbij af.

Restaurant Pilkington’s kennen we vooral van de high tea’s, waanzinnige taarten en verborgen tuin. Maar ook voor ontbijt, lunch en diner klop je hier aan. En sinds kort hebben zij een nieuw zusje: Green Rebel Club.

Via een gezellige omweg wandelen we vanaf de Torenstraat richting Café Lalalaa. Hier staat ons een steak tartaar met jalapeñochutney, kwartelei en brioche op te wachten. We zijn maar al te bekend met dit heerlijke gerecht van Chef Levi. Dit is alweer ons vierde gerecht en we zijn zo’n 3 uur onderweg.

Café Lalalaa is de plek voor een borreltje, feestje of een fijn diner. Doorgaans is de Lalalaa open voor lunch en diner en in het weekend ook voor de stapavonden.

Als laatste wandelen we op ons gemakje richting de Uilenburg. Nog zo’n fijne hotspot in Den Bosch. Bij Hello My Friend scoren we ons laatste gerecht – tostada’s met tonijn, mango en avocado. Met het zonnetje op onze bol en een drankje in onze handen is dit een fijne afsluiter van deze Bossche Waterwandeling.

Hello My Friend is een all day comfort streetfoodbar in Den Bosch. Met streetfood uit alle windstreken en verse gemixte cocktails.

Bossche Waterwandeling Pilkington's
Uitje Den Bosch City Lalalaa
Bossche Waterwandeling Hello My Friend

De Bossche Waterwandeling reserveren


Reserveren kan met 2 of 4 personen online. Voor €40,79 per persoon vaar- en wandel je de culinaire route langs 5 Bossche restaurants. De 5 gerechten (ook vega mogelijk) zijn inbegrepen, maar drankjes zijn exclusief. Er zijn 2 opstaplocaties – De Unie & Van Aken – die je samen met de tijdsslot selecteert tijdens de reservering. Kids (€8,29) kunnen piratenattributen verzamelen tijdens de route.

Er zijn nog 3 weekenden te reserveren en het is niet zeker of er meer data bijkomen.

Reserveer je spot voor:
24 & zo 25 april
1 & zo 2 mei
8 & zo 9 mei (moederdag)

Hoera’tje voor de bemanning van De Vlotte Vloot, Restaurant Pilkington’s, Café Lalalaa, Werkwarenhuis Van Aken, Hello My Friend en Bar & Bodega de Unie voor deze te gekke Bossche Wandeling! Bekijk onze avonturen in onze story op Instagram.

De Bossche Wandeling | Instagram
Reserveer online
Contact: bosschewaterwandeling@hotmail.com

Fotocredits:  Studio Dani

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok