Wine & Dine


Wisten jullie dat er in het pand tegenover de Carroussel in de Karrenstraat een super goed restaurant zit? Dat Gastrobar 6 heet? Waar Wine&Dine hand in hand gaan? Wij zijn eindelijk een kijkje gaan nemen en daar hebben we zeker geen spijt van! Conclusie: Bossche gezelligheid in combinatie met culinair hoogstaand eten.

Culinair


Bij Gastrobar6 krijg je niet gewoon wat vlees met friet en salade. Aan de opmaak van de borden is veel aandacht besteedt. Wij kiezen voor het 4-gangen verrassingsmenu van de chef en worden niet teleurgesteld. Tonijn, gamba, kabeljauw, sukade, parfait van witte chocolade, we zien van alles voorbij komen. Bij elke gang gaat het hoofdingrediënt gepaard met bijpassende sausjes, pureetjes en gelletjes. Normaal gesproken misschien wat too much voor sommigen, maar omdat de sfeer in het restaurant zo ontspannen en gemoedelijk is, voelt het totaal niet overdreven aan. En het past gewoon allemaal heel goed bij elkaar. We hebben overigens ook een fantastisch tafeltje; aan de bar, uitkijkend op de keuken en tegen de verwarming aan. Wel zo lekker met de kou buiten. In combinatie met de bedreven bediening en voldoende tijd tussen de gangen door, voelen we ons helemaal in de watten gelegd.

Wijnen


Hoewel wij het deze avond alleen bij de huiswijn houden, kun je bij Gastrobar6 ook kiezen voor begeleidende wijnen bij het menu (Wine&Dine). Zeker een aanrader want ze hebben er verstand van. De zaak zit rond acht uur helemaal vol. Op de begane grond rondom de grote bar staan een paar tafels maar beneden in de kelder is er nog veel meer plaats.

Gastrobar6 Den Bosch City
Gastrobar Den Bosch

Cocktails


Gastrobar6, opgezet door Geert Toebast en Freek Broeders, is naast gewoon leuk ook heel erg lekker. Je dineert er net even wat verfijnder maar dan zonder de stijfheid van sommige sterrenrestaurants.
Een ander ding wat je zeker moet doen als je bij Gastrobar6 bent: gin-tonics proberen! Ze bieden wel 12 (!) verschillende soorten met verschillende garneringen zoals zoethout, mandarijn en kaneel. Ook doen ze aan proeverijen, walking dinners en private dinners. En je kunt natuurlijk ook gewoon een cocktail drinken aan de bar.

Geloof ons, je wilt hier echt naar toe!

Gastrobar6: Karrenstraat 6

Website | Facebook | Instagram

Fotocredits: Den Bosch City & Gastrobar6

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok