Niet zo heel lang geleden opende het eerste flammkuchen restaurant van Nederland haar deuren. Tappunt Zuid in Den Bosch is geboren! Met een breed assortiment aan speciaalbieren op tap en op fles en een kleurrijke menukaart met zowel hartige als zoete flammkuchen, is Den Bosch een hotspot rijker. Wij proefden alvast bij de opening van al dit lekkers.

Flammkuchen & speciaalbier


Tappunt is de nieuwe hotspot van Den Bosch waar je terecht kan voor verschillende soorten flammkuchen. Met een traditionele bodem uit Duitsland tovert de keuken deze platte lekkernijen voor je op tafel. Er staan niet alleen hartige flammkuchen op de mooi geïllustreerde kaart, maar ook zoetekauwen komen hier aan hun trekken. Normaal ben ik helemaal niet van de zoete gerechten, maar de flammkuchen met vanille, abrikozen, granaatappel en sinaasappel, dat is er wel eentje om even te noemen. De andere flammkuchen die we proefden waren ook waanzinnig trouwens!

De flammkuchen zijn in 2 maten te bestellen, zodat ze makkelijker te delen zijn (lees: meer proeven). Aan vegetariërs wordt ook gedacht, zo zijn er veel van de flammkuchen zonder vlees of vis te verkrijgen. No problem! Aan een glutenvrije optie wordt overigens hard gewerkt. Mocht je naast al die flammkuchen ook een frisse bite willen, dan heb je ook keus uit een aantal lekkere salades.

Flammkuchen is niet de enige specialiteit van Tappunt, hier word je namelijk ook vrolijk van het assortiment aan speciaalbieren. Met 10 verschillende bieren op de wisseltap (die je voorbij ziet komen op de index-muur) en ruim 60 op fles is er voor iedereen wel wat lekkers te vinden. Zelf ging ik voor een Pokerface van de tap, een lekker fris Belgisch witbiertje.

Voor het geval de Latijnse cijfers op de menukaart je zijn opgevallen. De jongens van Tappunt Zuid hebben gezorgd voor een smaakprofiel. De verschillende bieren zijn in te delen in de 4 verschillende smaakprofielen en worden zo gematcht aan jouw flammkuchen. Zo passen er meerdere soorten bieren bij jouw favoriete gerecht.

Tappunt Zuid Den Bosch Flammkuchen en speciaal bier
Tappunt Zuid Den Bosch Flammkuchen
Tappunt Zuid Den Bosch Bier en Flammkuchen

De Broertjes Roels


Tappunt Zuid is gelegen naast M’eat, de andere zaak van de broertjes Roels op het Minderbroedersplein. Zodra het zonnetje weer schijnt, hebben zij hier een gezellig groot terras. Natuurlijk kun je ook lekker binnen terecht bij Tappunt, aan de bar of aan één van de tafeltjes. Het interieur is prachtig geworden en de zaak heeft nu een fijne en hippe sfeer, waar we graag even een tussenstop voor maken.

Tappunt Zuid | Website | Facebook

Adres: Minderbroedersstraat 28, ‘s-Hertogenbosch
Contact: 073 303 1600 | info@tappuntzuid.nl

Openingstijden:
Ma: Van 12:00 tot 00:00
Di: Gesloten
Wo: Van 12:00 tot 00:00
Do: Van 12:00 tot 00:00
Vr:   Van 12:00 tot 02:00
Za: Van 12:00 tot 02:00
Zo: Van 13:00 tot 00:00

Fotocredits: Den Bosch City

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok