Geen Carnaval vieren, wat doe je dan?


Tja, wat nou als je geen Carnaval viert en het beneden de rivieren in alle rood-wit-gele geweld losbarst? Een filmmarathon thuis voor de buis is misschien het beste antwoord. Of een lang weekend weg boeken naar het noorden. Toch zijn er in Den Bosch en omstreken toch dingen om te doen als je geen carnavalsvierder bent. Benieuwd? Snel verder lezen dan!

ML City - Den Bosch City
ML Cycle Training Den Bosch City

Sporten bij ML City


Laten we maar meteen beginnen met een activiteit die bij mij dagelijks op het lijstje staat: sporten. Bij ML City zijn er lessen te volgen tot en met zaterdagochtend. Van Sweat-lessen tot Cycle-lessen (weliswaar in Oeteldonk-thema) en een HIIT-circuit. Ook wordt er zondagochtend om 9 uur nog een Cycle-les in Foute Apres Ski-thema gegeven. Carnavalsmaandag is het rustdag, maar vanaf dinsdag staan er alweer genoeg lessen in. Geen member? Een proefles is 8,50 en gemakkelijk online te boeken. 

Je energie kwijt bij Bounce Valley (leuk met kids)


Bij Bounce Valley (net buiten Den Bosch) kun je met de kids elke dag terecht tijdens de schoolvakantie. Springen, duiken, glijden – het kan allemaal bij Bounce Valley. Ben je er zelf even klaar mee? Dan ga je lekker op de tribune kijken. Zelf zijn we er ook geweest en er is nog nooit zo hard gelachen!

Zaterdag en zondag bij de Verkadefabriek


Dune: Part One is exclusief te zien op zaterdag 10 en zondag 11 februari in de Verkadefabriek. Dune vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Intussen wordt er door kwaadaardige mogendheden hevig gestreden om de kostbare grondstof van de planeet, een stof die alleen daar te winnen is en in staat is het menselijk vermogen te vergroten. Alleen degenen die hun angst weten te overwinnen zullen overleven.

Klimmen bij IJM in Vught met Halloween

Vier de voorjaarsvakantie bij De IJzeren Man in Vught


De voorjaarsvakantie (10 t/m 18 februari 2024) wordt ingeluid met een paar dagen Carnaval. Wil je de Carnavalsdrukte juist ontlopen? Bij de IJzeren Man kun jij je de hele week vermaken. Ga samen op avontuur in het klimbos, vermaak je de hele middag in de grote speeltuin en sluit af met een lekker hapje en drankje. Dat wordt een topdag!

Zwemmen bij Sportiom


Sportiom bestaat 25 jaar! En goed nieuws, ze zijn (op maandag na) gewoon open tijdens Carnaval. Sterker nog, als je op 13 februari naar Sportiom komt met je carnavalsoutfit aan, met daarop dit hun carnavalsembleem, dan mag je die dag gratis zwemmen. De emblemen zijn te krijgen t/m 11 februari 2024. Tussen 10.00 en 17.30 kun je bij Sportiom zwemmen, schaatsen, bowlen en minigolfen. 

In het weekend naar de film


Bij Kinepolis en de Vue draaien er zaterdag en zondag nog films. Zo zijn er kinderfilms, maar is ook hier Dune te zien. Oh, en op zondag is er bij de Vue ook weer de Sneak Preview te zien. Voor de échte filmliefhebber en die de nieuwste films graag als eerste ziet? Check online voor actueel aanbod.

Tips voor als je geen carnaval viert


Het advies is om de Bossche binnenstad te vermijden, want zeker weten dat je hier elke meter over een Oeteldonker struikelt. Vooral de maandag is er minder te doen, maar verder kun je een heel eind uit de voeten komen. En als je het toch niet kunt laten, je vindt ons in de stad! Gezellig als je een biertje komt doen!

Fotocredits: IJM, ML City

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.