Donderdag 7 november is de Bib Gourmand 2020 notering bekend gemaakt door Michelin. Ruben Coonen en het team van Auberge De Veste mogen hun felbegeerde Bib behouden! Een Bib Gourmand staat voor een goede prijs-kwaliteitverhouding bij een menu van maximaal 39 euro.

Recensie voor Auberge de Veste


Al eerder stond Auberge De Veste met een lovende recensie in Lekker 2020, waarin zij ‘een sieraad voor de stad’ werden genoemd. Trotser kan de eigenaar niet zijn, die in 2006 het restaurant overnam. Een Bib wordt ook wel een ‘halve ster’ genoemd.

Auberge de Veste voorgerecht najaar 2019 kopie

Van Londen terug naar huis


Na 6 jaar in Londen te hebben gewoond, vond Ruben het tijd om terug te komen naar zijn geliefde Den Bosch. Mét de ambitie een restaurant te openen. Een geschikte locatie vinden was moeilijker dan gedacht. Maar via oude contacten bij Chalet Royal kwam Ruben bij het pand in de Uilenburg terecht.

Dat Ruben thuishoort in Den Bosch, dat merk je zodra je de zaak binnenloopt. Met een goed accent en Brabantse gastvrijheid word je hier ontvangen. Je komt bijna letterlijk in een Bossche huiskamer binnen, zo voelt en oogt het interieur. Het is merkbaar waarom Michelin dol is op dit restaurant.

Seizoensgebonden en dagverse producten


“We willen graag dat onze gasten genieten van onze gerechten en de daarbij passende wijnen. Gewoon een fijne avond hebben. Even tijd voor elkaar en even niet bezig zijn met de buitenwereld”, zegt Ruben. Bij Auberge De Veste koken ze met seizoensgebonden en dagverse producten. Hiermee wordt er een wisselend menu samengesteld en bijbehorende wijnen gekozen.

Vers en lokaal’ zit diepgeworteld bij de brigade en blijft een belangrijke rode draad. Zo wordt er in het voorjaar een heel lam gekocht, waarvan elk onderdeel wordt gebruikt. Niks gaat verloren. “We zijn hier bewust mee bezig, maar het is ook een goede leerschool voor de leerling-koks die hier rondlopen. En alles, maar dan ook echt alles, maken we zelf.”

Het gebruik van lokale producten geldt niet alleen voor de keuken, maar ook voor de wijn. “Waarom zouden we het van zo ver halen als er dichtbij meer dan genoeg keus is. Zelfs in ons eigen land wordt de keus steeds groter.” Wijn is een belangrijk onderwerp bij Auberge De Veste. Van de 450 wijnen die op de kaart staan, importeren zij een groot deel zelf. Ruben: “Hiermee creëren we een stukje exclusiviteit zoals met onze champagne van het huis Nowack.”

Auberge de Veste avond terras
Auberge de Veste - Saltimbocca 04

De absolute droom


Het streven was tot zijn 50e en dan met pensioen. Dat zit er waarschijnlijk niet in. Maar meer tijd met zijn familie doorbrengen, dat zou fijn zijn. Voor kinderen Thomas en Margot is Auberge De Veste echt een tweede huiskamer. Zij vinden het leuk om mee te helpen en te koken. Thomas heeft dit jaar zelfs gekookt voor een Swim to Fight Cancer benefit lunch, waarbij zusje Margot mocht helpen in de bediening. Of zij in de voetsporen van papa treden? “Alles kan nog gebeuren. Ze zijn 7 en 4 jaar. Niks moet in ieder geval”, zegt Ruben.

De wens voor Auberge De Veste is bescheiden. “Een verbetering in waardering bij de gidsen zou leuk zijn. Maar we blijven gewoon lekker koken. Inmiddels is het kerstmenu ook bijna af. Het hoofdgerecht wordt een beetje klassiek. Hertenrug, maar wel van een hert dat voor ons wordt geschoten.”

Ook een keer bij deze verborgen parel langs? Reserveren kan via de website.

Auberge de Veste | Website | Facebook

Contact: 073 614 46 44 | info@aubergedeveste.nl
Adres: Uilenburg 2, Den Bosch

Fotocredits: Auberge de Veste

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok