Deze bourgondische wijn-, bier- en foodfestivals bezoek je in Den Bosch en Vught


Oh yes, de tijd van de foodfestivals is weer aangebroken, and I love it! Heel veel lekker eten, verkoelende drankjes, gezellige muziek en entertainment voor jong en oud. Nu alleen nog duimen draaien voor een lekker zonnetje en goed gezelschap! De volgende festivals voor 2024 in Den Bosch en Vught staan op de planning:

Gezellige Zaken


Het sfeervolle Gezellige Zaken keert ook dit jaar weer terug! Op dit event proef je uit de keukens van de historische Uilenburg. De lokale chefs verplaatsen zich voor drie dagen naar foodstands in de Sint Jansstraat, Sint Janssingel, Molenstraat, Korenbrugstraat en Lepelstraat. Gerechtjes kosten maximaal €8,50 per stuk. 

Vrijdag 10 mei: 13.00 – 00.00 uur
Zaterdag 11 mei: 13.00 – 00.00 uur
Zondag 12 mei: 13.00 – 00.00 uur
Locatie: De Uilenburg
Gratis toegang

Gezellige Zaken Den Bosch Hemelvaart

Speciaalbier festival


Het Speciaalbier Festival in Den Bosch gaat ook in 2024 plaats vinden! En wel twee dagen op zaterdag 11 en zondag 12 mei. Ruim 100 verschillende bieren van 35 brouwerijen, heerlijke gerechten en gezellige live muziek op de achtergrond. 

Zaterdag 11 mei: 16.00 – 23.00 uur
Zondag 12 mei: 12.00 – 19.00 uur
Locatie: Parade
Tickets zijn nu te koop, pin only

Speciaalbierfestival Den Bosch

De Tuin der Lusten


De Tuin der Lusten is een kleurrijk baken aan de Zuid-Willemsvaart. In deze broedplaats van Bosch Parade ontbreken de zonnige terrassen niet, waar het heerlijk eten en drinken is. De Tuin der Lusten biedt een voor publiek toegankelijk kunstwerf, performances en alle ruimte voor ontmoeting en wilde inspiratie.  

23 mei t/m 23 juni
Locatie: De Citadel
Gratis toegang, pin only

Tuin der Lusten Bosch Parade Den Bosch

Wijnfestival Den Bosch


Een jaarlijks terugkerend wijnevenement met een uitstraling die past bij de “Culinaire hoofdstad van het Zuiden”. Een wijnontdekkingsreis langs de betere wijnspecialisten uit Den Bosch en omgeving. Kortom, een unieke beleving op het meest sfeervolle plein van deze mooie stad!

Vrijdag 31 mei: 16.00 – 00.00 uur
Zaterdag 1 juni: 14.00 – 00.00 uur
Zondag 2 juni: 14.00 – 23.00 uur
Locatie: Parade
Tickets zijn nu verkrijgbaar, pin only.

Wijnfestival Den Bosch

Foodtruck Festival Rrrollend Vught


Het belooft weer een onvergetelijk weekend te worden bij Rrrollend Vught. En hóe leuk is deze locatie op het historische Fort Isabella. Met een fantastische selectie culinaire foodtrucks om je smaakpapillen te verwennen, een bar vol met de lekkerste drankjes en entertainment dat je geen seconde zal vervelen! Dit is dé gelegenheid om samen te komen met je gezin, vrienden, collega’s of geliefden! 

Vrijdag 7 juni: 16.00 – 22.00 uur
Zaterdag 8 juni: 12.00 – 22.00 uur
Zondag 9 juni: 12.00 – 20.00 uur
Locatie: Fort Isabella, Vught
Gratis toegang, pin only.

Rrrollend Vught Food Festival door Jordi Sloots

TAPT aan de Oosterplas


Het leukste borrelfestival van Nederland strijkt eindelijk neer in Den Bosch, bij de Oosterplas. TAPT Festival – Den Bosch! Heerlijk Drinken, Eten, Dansen en Spelen… Combineer dat met een brede selectie aan mooie bieren uit onze barren, een wijnbar, lekker eten, spelletjes spelen, chillen in het gras en handjes in lucht! Dat wil je echt niet missen! 

Vrijdag 14 juni: 17.00 – 23.00 uur
Zaterdag 15 juni: 13.00 – 23.00 uur
Locatie: Oosterplas
Tickets zijn vanaf 28 maart verkrijgbaar, pin only.

TAPT Den Bosch bierfestival

Festival TREK


Bij Festival TREK staat De Pettelaarse Schans drie dagen lang in het teken van een gigantische openluchtrestaurant. Ga op ontdekkingsreis en proef de heerlijke streetfood gerechten.
Van sushi tot Thais, van vega(n) tot burgers; aan lekker eten geen gebrek! Je kunt je dorst uitgebreid lessen bij de cocktailbar, de uitgebreide wijnbar of in de biergarten met een ruim aanbod speciaalbier. Ook zijn er bijzondere acts van jonge theatermakers en muzikale talenten. 

Vrijdag 28 juni: 16.00 – 23.00 uurZaterdag 29 juni: 14.00 – 23.00 uurZondag 30 juni: 14.00 – 21.00 uur
Locatie: Pettelaarse Schans
Gratis toegang

Bij Festival TREK kun je bij de barren niet met contant geld betalen. Heb je dus trek in een lekker drankje? Vergeet dan niet je pin mee te nemen! Bij de foodtrucks, attracties en het overige entertainment kun je eventueel nog wel met contant geld betalen.

Festival TREK 2

Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch


Sinds 1987 proef je Bosch culinair vakmanschap bij Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch. Op dit evenement presenteren Bossche restaurateurs hun allerbeste gerechten. Hét uitgelezen moment om restaurants uit Den Bosch te (her)ontdekken! Op het grote podium wordt fantastisch live entertainment ontvangen. Houd de website van Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch in de gaten voor de culinary line-up van komend jaar.

Donderdag 12 september (Bourgondische relatieavond): 18.00-01.00 uur ticketverkoop start medio juli
Vrijdag 13 september: 16.00 – 01.00 uur
Zaterdag 14 september: 15.00 – 01.00 uur
Zondag 15 september: 13.00 – 23.00 uur (kindermiddag v
an 13.00 – 18.00 uur)
Locatie: Parade
Gratis toegang

Den Bosch City Bourgondisch 's-Hertogenbosch Marlie Schippers

Wij houden van foodfestivals!


Heb je nog een foodfestival gevonden die in dit rijtje thuishoort? Laat het ons weten! 

Fotocredits: Bosch Parade/Tuin der Lusten, Speciaalbierfestival Den Bosch, Wijnfestival Den Bosch, TAPT, Gezellige Zaken, TREK, Rrrollend & Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch, Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.