Voor wie nog niet bekend is met het (goddelijke) vanille-ijs van De IJsvogel, hup in de benen en als de wiedeweerga naar Kerkstraat nummer 3. De vriendelijke lach van Marian komt je al tegemoet wanneer je vanaf de Markt het straatje inloopt.

Oh, en die rij voor de deur in de zomer? Dat is normaal! Zo weet je dat je aan het juiste adres bent. Want iedereen wil het lekkerste vanille-ijs van Den Bosch. Zo gaan die dingen. En geloof me, als je eenmaal snapt waar we het over hebben, dan sta je er morgen weer.

Het vanille-ijs van De IJsvogel is al jaren een begrip in Den Bosch


Maar loop even met ons, voorbij die rij, mee naar binnen…

Als wij, van Den Bosch City, allang weten dat we al jaren bij De IJsvogel moeten zijn voor het beste vanille-ijs van ‘s-Hertogenbosch, waarom dan die plotselinge nieuwsgierigheid?

Stilletjes heeft deze familiezaak tijdens de winter van ’16/’17 een metamorfose ondergaan. Op vrijdag 3 maart 2017, opende De IJsvogel opnieuw haar deuren en hadden zij een ware verrassing voor ons in petto. Niet alleen het interieur is waanzinnig mooi geworden, maar ook zijn Steef en Fleur ingestapt bij de ouders van Steef, Ton en Marian, die al 21 jaar op deze locatie gevestigd zijn.

Een echte familiezaak. Overgrootopa Vogel begon namelijk al in 1933 in de Korte Putstraat. Steef is de 4e generatie van de familie en samen met Fleur gaat hij het over een aantal jaar helemaal runnen. Al vinden Ton en Marian het nog veel te leuk om in de zaak te staan.

De Ijsvogel beneden interieur

Naast vanille-ijs, nu ook een heerlijke lunch & fijne koffies!


De echte nieuwsgierigheid ontstond bij ons bij de nieuwe lunchkaart. Steef is namelijk het brein achter deze fijne lunchkaart en Fleur maakt de lekkerste koffies. Allebei ook beschikbaar voor take away! De lunchgerechten en koffies dan hè…

De lunchgerechten roepen stuk voor stuk onze naam en kiezen is hierdoor moeilijk. We beginnen gewoon maar bovenaan. Steef legt uit dat de producten die hij in de keuken gebruikt gewoon hier van de markt komen. Eerlijke, lokale producten. Bovendien stond hij als klein jochie al mee te helpen op de markt bij vishandel Gepkens. Op deze zelfde markt koopt hij nu zijn ingrediënten voor de lunch.

De IJsvogel Den Bosch lunch broodje
De Ijsvogel
De IJsvogel Den Bosch lunch salade

Een familiezaak in een nieuw jasje. Stoer, warm & gezellig

Het allerleukste van de vernieuwde IJsvogel is misschien nog wel het mini-ijsje wat je bij de koffie krijgt. Hoe leuk is dat! Kun je alvast proeven.

Eigenlijk moeten we niet teveel verklappen over onze nieuwe hotspot. We zeggen, gewoon lekker zelf gaan kijken!

De IJsvogel Facebook & Instagram

Contact: 073 612 0063 | info@deijsvogeldenbosch.com 
Adres: Kerkstraat 3, ‘s-Hertogenbosch

Fotocredits: Den Bosch City

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok