Gezonde hotspots in Den Bosch


Zo tussendoor moeten we allemaal weleens balansen. De decembermaand is net geweest. Carnaval – met veul bier en ongezond eten – is net achter de rug. Of dat de zomer breekt weer aan. Noem een reden. Want Bourgondisch als we zijn, we houden wel van een drankje en een bitterbal. Daarom nu even een ode aan de gezonde hotspots in Den Bosch. 

Crème


We trappen af met Crème in de Snellestraat. Wij komen hier al over de vloer zolang we het ons kunnen heugen. Een gezellige, knusse zaak met heerlijk verse gerechten. Meestal zijn wij hier voor een ontbijt of lunch. Versgeperst sapje erbij en we zijn blij. Probeer bij het ontbijt eens zuurdesem met avocadosmash, een smoothiebowl of yoghurt met granola. Wil je toch even cheaten? Doe dat dan met de Croissant a la Crème, met vanille-matcha-pistache crème. 

Fret


Vrij nieuw in Den Bosch is Fret. Zij maken van plantaardig de nieuwe standaard. En dat doen ze goed. Hier ga je gewoon heen om lekker te eten. Binnen no time ben je vergeten (als je hier überhaupt al over nadacht) dat je geen vis- en vleesproducten op je bordje hebt liggen. Hier ga je heen voor een all day brunch of diner.

Pollevie - Gezonde hotspots in Den Bosch
Gezonde hotspots in Den Bosch - Pollevie

Pollevie


Pollevie staat bekend als groenterestaurant. En daar houden we van! Sowieso zijn we gek op verse groenten en helemaal als je weet hoe je dit goed moet bereiden. Daar hoef je je bij Pollevie geen zorgen om te maken. Groenten staan centraal in hun menu, waarbij dierlijke producten te gast zijn. Als je hier nog nooit bent geweest, maak dan meteen een reservering. Geloof ons, je bedankt ons hiervoor. 

Nevel - gezonde hotspots in Den Bosch
gezonde hotspots in Den Bosch - Nevel

Nevel


Ook Nevel is vrij nieuw in de Bossche binnenstad. Bij Nevel wordt er alleen met een menu gewerkt. Zo willen ze voedselverspilling tegengaan. Goed idee, lijkt ons. In het midden van het restaurant staat een display met allerlei seizoensgebonden verse groenten. Net als bij Pollevie speelt bij Nevel groenten de hoofdrol. Aanrader!

Den Bosch The Happiness Cafe
Gezonde hotspots in Den Bosch - Happiness Cafe

Happiness Café


Net als Nevel en Fret heeft het Happiness Café ook nog niet zoveel jaren op de teller. Althans, in Den Bosch. De locatie in Eindhoven draait al even mee en wat zijn we blij met de komst in Den Bosch. Denk healthy latte’s (fav = golden milk), breakfast bowls en salad bowls. De kaart wisselt regelmatig en er wordt veel met groenten gewerkt. Bonus: alles ziet er als een plaatje uit!

Nog meer hotspots in Den Bosch


Natuurlijk weten we dat er meer gezonde hotspots in Den Bosch zijn en dat je bij zo’n beetje elk restaurant een gezondere salade of (vis- of vlees-)gerecht kunt bestellen. Ga bijvoorbeeld ook eens langs bij Yalla Fallafel. Zij maken gezonde fast food. Ook hebben we een lijstje met restaurants met ruime vegetarische opties. Wil je er eentje toevoegen? Laat het ons weten!

Fotocredits: Den Bosch City

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.