Feestelijk openingsweekend nieuwe Theater aan de Parade


Koning Willem Alexander opent op vrijdag 1 maart het nieuwe Theater aan de Parade. Met een speciaal openingsprogramma wordt het startsein gegeven voor een feestelijk openingsweekend voor de hele stad. Het openingsweekend bestaat uit onder andere het officiële openingsprogramma, een theatraal en muzikaal Open Huis en de Opening Night van blaasmuziekfestival Horn of Plenty. De Koning is aanwezig bij het openingsprogramma en onthult een speciaal openingsteken bij de hoofdingang van het theater.

Openingsweekend: 4 dagen housewarming


Na 17 jaar debat in de stad, 3 jaar slopen en verbouwen én de testfase wordt het nieuwe Theater aan de Parade in het eerste weekend van maart feestelijk geopend met een 4-daagse housewarming voor de hele stad. Van 1 t/m 4 maart zijn stadsgenoten, buren, vrienden, relaties, artiesten, trouwe bezoekers en nieuwsgierige voorbijgangers van harte uitgenodigd om erbij te zijn. Onder de noemer ‘Welkom Thuis’’ werkt Theater aan de Parade toe naar het feestelijke openingsweekend. Directeur Alex Kühne: “Als podium van de stad staat voorop dat het openingsweekend een feest wordt voor alle inwoners van ’s-Hertogenbosch en daarbuiten. En bij een nieuw huis hoort traditiegetrouw een housewarming. In dit geval een housewarming die wel vier dagen duurt, want de stad heeft er lang genoeg op moeten wachten”.

Officiële opening op vrijdag 1 maart

 

Op vrijdagavond 1 maart wordt het nieuwe theater in aanwezigheid van Koning Willem Alexander geopend met een speciaal en feestelijk programma. In een programma van strijkorkest Kamerata Zuid maken onder andere Flemming, Karin Bloemen, Het Zuidelijk Toneel, Loïs van de Ven en Panama Pictures hun opwachting. Naast genodigden is er plek voor 200 Bosschenaren in de zaal die binnenkort kaarten kunnen winnen voor dit bijzondere moment.

Kik - Kirsten van Teijn - JALOEZIE IS EEN BITCH - foto door Rik Versteeg Theater aan de Parade
horn of plenty Eric Vloeimans

Open huis op zaterdag 2 en zondag 3 maart


Op zaterdag 2 en zondag 3 maart is het Open Huis. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is er van alles te doen in het theater. Van de familievoorstelling Pinocchio Effect van Scapino Ballet en Maas theater & dans, de première van JALOEZIE IS EEN BITCH van huisgenoot Kirsten van Teijn en circusvoorstelling EXIT tot de ludieke Bossche Talkshow Stadsgasten van Thijs van de Meeberg en Minou Bosua. De stadscomponist brengt een speciale compositie ten gehore en iedereen die nieuwsgierig is kan het theater komen bekijken. De Kiesdienst is er om twijfelende theaterbezoekers te adviseren en de kleinste bezoekers kleuren een XXL kleurplaat van het theater. Het programma met gratis en betaalde activiteiten, eten en drinken, vult zich de komende weken.

Swingende Opening Night Horn of PLenty op maandag 4 maart


Op maandag 4 maart onderstreept de swingende opening van hét blaasmuziekfestival van Nederland ‘Horn of Plenty’ dat het nieuwe theater een echte festivallocatie is. Het 7-daagse muziekfestival, georganiseerd samen met trompettist Eric Vloeimans en Willem Twee muziek en beeldende kunst, wordt met een mooi feest speciaal voor theater- en cultuurmakers afgetrapt door Eric Vloeimans & Brass in Blue in de Casinozaal. De Bossche Kornuiten wijden aansluitend de Pleinzaal in. De afterparty is in handen van Fijne Deuntjes ft. Q on Trumpet in het Theatercafé.

Entree hal - Theater aan de Parade
Pleinzaal - Theater aan de Parade Den Bosch

Cadeau voor de stad: 1.250 vrijkaarten

 

Theater aan de Parade geeft ter gelegenheid van haar opening 1.250 vrijkaarten weg voor de officiële opening, de voorstellingen tijdens het openingsweekend, de Opening Night van Horn of Plenty, Lentekriebels van Philzuid en de speciale openingsproducties die de komende maanden te zien zijn; de cabaretmusical Ver van je Bed (Oatmilk), familievoorstelling De Bellende Engel (Pelgrim maakt) en Van Kathedraal naar Theatertempel – van Bossche Booiem (De Bossche Komeedie).

Meer informatie over de Housewarming, alle feestelijke activiteiten en het winnen van vrijkaarten is online te lezen.

Fotocredits: Jasper Loeffen, Theater aan de Parade

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.