Hier lees je alle info over D’n Elfde van d’n Elfde, ofwel 11-11, ofwel 11 november vieren in Oeteldonk


Steeds meer vrienden vragen het aan je: ‘wat doe jij met 11-11’? Ja hoor, het begint écht weer te kriebelen onder de Bosschenaren! In dit artikel vind je een kleine opfrisser over hoe, waarom en waar je 11-11 moet vieren. 

Den Bosch City elf elf Korte Put

De OFFICIËLE aftrap van het carnavalsseizoen


Sinds 2010 wordt 11-11 groots gevierd in Den Bosch. Het is dé start van het Carnavalsseizoen in Oeteldonk. Alle boeren en durskes verzamelen zich in de ochtend van 11 november op de Parade in Den Bosch. Om 09.55 uur zijn we allemaal al welkom voor ‘d’n Opwèrremer’. Clubskes maken muziek, vrienden ontmoeten elkaar en de eerste brandwijntjes worden genuttigd. Een uur nadien, om 10.55 uur, verschijnt Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd ten tonele en verwelkomt ons allemaal. 

Precies 11 seconden vòòr 11 minuten over 11 uur, telt d’n Peer af tot hét moment: 11.11 uur. Het volkslied (oefen via Spotify!) wordt ingezet door De Kikvorschen en alle Oeteldonkers zingen luidkeels mee. Dit is dat ook de officiële aftrap van het carnavalsseizoen. Hierna gaan we met z’n allen op sjouw.

Het wordt kei druk!


Dit jaar valt 11-11 op een zaterdag. En zoals je zelf al kan voorspellen, gaat het onwijs druk worden. Kom dus lekker op tijd naar het centrum en zorg dat je een goed ontbijtje hebt genomen. Na de officiële aftrap op de Parade, gaan we allen richting de gezellige Bossche kroegen. De hele stad kleurt weer voor één dag rood-wit-geel. Maar ook op de Parade kun je blijven hangen voor echt Oeteldonks vertier. Clubskes en andere Oeteldonske acts spelen vanaf twee podia.

Spelletjes den bosch city

Ook voor de jonge Oeteldonkers wordt het feest

 

Voor de keinders en 18-minners zijn er speciale events georganiseerd. Vanaf 11.33 uur opent het Pleintjesfeest in de tuin van de Sint-Jan. Tot 16.11 uur vermaken de superjonge Oeteldonkers zich hier. Laat je schminken, maak muziek en kom knutselen en spelletjes spelen. Speciaal voor de 12 tot 15 jarige wordt Denderdeur Blèft Plekke in de Orangerie georganiseerd. Tickets voor dit gezellige feest van 13.11 tot 17.11 uur zijn verkrijgbaar via Ticketpoint. Tot slot start om 20.11 uur Oetelsation Special Edition, hét event voor Oeteldonkers van 15, 16 en 17 jaar oud.  Wees verzekerd van een ouderwets avondje hossen, koop je tickets voor Oetelsation via Ticketpoint

Maar ho eens! voorbereiding = key

 

Eerder in dit artikel las je het al en ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Eet goed. Wij weten als geen ander hoe gezellig 11-11 kan worden. Zeker nadat we maanden in een zomerstop hebben geleefd zonder Oeteldonk. Neem de tijd voor een goed ontbijt en vergeet ook zeker niet tussendoor te eten. De Oeteldonksche Club van 1882 en gemeente hebben ervoor gezorgd dat er genoeg eetgelegenheden zijn, dus maak er gebruik van.

In Oeteldonk wordt kledingdracht met rood-wit-gele items of versieringen erg gewaardeerd. Zo dragen we allemaal hetzelfde en zijn we allemaal één. Lees hier hoe je een boerenkiel of jasje Oeteldonk-proof maakt. Of sla nog snel je leukste 11-11 musthaves in huis. 

Fotocredits: Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok