Oeteldonk


Tijdens carnaval verandert onze stad Den Bosch in het durpke Oeteldonk. De mannen worden Boeren en de vrouwen Durskes. De dresscode? Blauwe boerenkielen met emblemen en kikkers erop.  En natuurlijk alle accessoires met de kleuren rood-wit-geel. Wat de echte musthaves zijn, lees je hier!

 

Rôôd wit gele Oeteldonks heuptasje


Wij zijn een sucker voor fanny packs. Lekker retro! En superhandig. Gelukkig zijn onze gebeden verhoord, want er bestaat een Oeteldonk-variant. Hebben!

Carnaval in Oeteldonk heuptasje

Oeteldonkse kleding: Rôôd wit gele sokken

Er is minstens één kledingstuk dat we toch elk jaar weer moeten vervangen: Oeteldonkse sokken. Die halen simpelweg de laatste dag van Carnaval niet eens. Zo smèrrig en kapot zijn ze dan. En we kunnen niet zonder. Misschien dit keer voor elke dag een nieuw paar kopen – of we nou thuis vieren of gewoon lekker buiten de deur!

Zonder grappen. Dit ding moeten we gewoon hebben!

Carnaval in Oeteldonk krokodil

Oeteldonk glitterstenen voor op je gezicht

Elk jaar zien we de mooiste koppies voorbij komen. Rood gestifte lippen, linten in het haar én van die glitterstenen op het gezicht. Het ziet er in ieder geval helemaal gezellig uit. En wij willen ze ook.

Carnaval in Oeteldonk stickers

Oeteldonk embleem met uitspraak: IK ZIE OE GÈRE

Altijd fijn als iemand dat tegen ons zegt. Dat mag vaker! Daarom zijn wij zo fan van dit Oeteldonk embleem met uitspraak. Kunnen we hier ook een zak van bestellen? Delen wij ze uit aan iedereen die we lief vinden.

Overigens zijn er ook andere leuke Oeteldonk emblemen met uitspraak te verkrijgen. Wat dacht je van: ‘Ken munne mens nie veinde‘ of ‘Van wie bende gij d’r e’ne?’

Fotocredits: Scholenproject Oeteldonk  & Oeteldonkstijl 

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

hotspots, guides & winacties in je mail


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang …

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.