Dierentehuis Den Bosch


Een tijdje geleden gingen we op bezoek bij Dierentehuis Den Bosch en we zeggen je, onze harten stroomden over van liefde voor deze dieren (en hun verzorgers). Hier zorgen zij voor de opvang van gevonden en zwervende honden of katten en dieren waar iemand afstand van wilt doen. De veiligheid van de dieren staat voorop. Dit biedt het Dierentehuis door huisvesting en (medische verzorging), maar ook door aandacht en afleiding te bieden. Zieke dieren of dieren met gedragsproblemen krijgen de benodigde aandacht om ook deze dieren weer plaatsbaar te maken. 

Dierentehuis Den Bosch

Adopteren, steunen of vrijwilligerswerk


Veel van de aanwezige honden en katten zijn klaar voor adoptie. In de lente zitten daar vaak wat jongere dieren bij, maar ook de honden en katten met wat meer jaren op de teller staan klaar om een nieuwe eigenaar te krijgen. Bij zowel Fleur als mijzelf kriebelt het om ons niet meteen aan te melden voor nog een huisdier (maar zelf moet ik dan eerst eens groter gaan wonen).

Zit je in mijn schuitje en heb je geen ruimte om (nog) een dier te adopteren? Dan is vrijwilligerswerk wellicht een goede optie. Dierentehuis Den Bosch is namelijk altijd op zoek naar diervriendelijke handjes die mee willen helpen. Of word pleegouder van katten!

Als laatste is het natuurlijk mogelijk om een financiële bijdrage te doen. Ook dit kan op verschillende manieren. Ieder jaar vangt het Dierentehuis ‘s-Hertogenbosch ruim 500 dakloze dieren op. Die dieren hebben voeding en verzorging nodig en soms ook medische hulp of gedragsbegeleiding. De kosten hiervoor zijn fors hoger dan de inkomsten die zij verwerven uit adoptie en de gemeentelijke subsidie. Daarom zijn sponsoren en donaties hard nodig! Of plaats een collectebus bij jouw werk of school. Of nog leuker: bedenk zelf een leuke actie om geld in te zamelen!

Hondenpension & dagopvang


We lieten het net al even kort vallen, maar Dierentehuis Den Bosch biedt dus ook een hondenpension en dagopvang. Superleuk! Want de honden mogen met elkaar spelen op de uitrenvelden en krijgen wandelingen in het park aan de Oosterplas. Daarnaast krijgen ze een eigen kennel met binnen- en buitenverblijf en goede verzorging van de medewerkers. 

Voor alle dierenliefhebbers in Den Bosch


Jaarlijks vangt Dierentehuis Den Bosch ruim 500 dieren op, waarvan er gemiddeld 70 tegelijk aanwezig zijn. Alle dieren staan onder regelmatige controle van een dierenarts en krijgen dagelijkse verzorging van een team van professionele vaste medewerkers, stagiairs en vrijwilligers. Met zoveel dieren is alle hulp hard nodig. Gezinnen die een huisdier zoeken, donateurschap of vrijwilligerswerk – bijdragen kan op jouw manier.

Dierentehuis Den Bosch: Website | Facebook | Instagram | LinkedIn | TikTok | YouTube

Fotocredits: Den Bosch City

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

Volg de Den Bosch Cadeaukaart op Instagram. Heb jij met jouw bedrijf interesse in de Den Bosch Cadeaukaart voor in het kerstpakket of als waardering voor jouw personeel? Neem dan contact op met [email protected]!

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via [email protected].