Concrete Urban Yoga is zeker geen onbekende meer in de Bossche yogawereld. Al jaren verschijnen de Vinyasa Flow yogalessen op verschillende locaties in Den Bosch. Tijdens De Bossche Zomer kon je zelfs meedoen met een yogalesje op De Kemping. Maar ook nu doen we fijn nog even mee met de lessen op unieke locaties!

Urban pop-up locaties in Den Bosch


Concrete Urban Yoga daagt uit om tussen alle chaos van de stad de yogaflow en rust te ervaren. Zo leer je, hoe druk je ook bent en in welke omgeving je ook bent, om even een momentje voor jezelf te nemen.

Deze zomer deden wij mee met een yogales op De Kemping. Dit pop-up initiatief vond plaats op het Wilhelminaplein in Den Bosch. Een drukke plek waar auto’s en ander verkeer langsraast. Zelf ben ik snel afgeleid en dat merkte ik ook tijdens de les weer goed. Daarnaast was de les ook nog eens ‘s avonds en was De Kemping volle bak open. Het voelde alsof alle Kempinggasten naar ons keken. 

Maar eenmaal in mijn eigen flow merkte ik dat ik de smaak te pakken kreeg. Dit is – denk ik – meteen wat er bedoeld wordt met die rust vinden ten midden van alle chaos. En voor alles geldt: oefening baart kunst.

CONCRETE URBAN YOGA 3

Concrete Urban Yoga op de vlonders


Niet altijd is de locatie even “druk” als bij De Kemping. Met goed weer wordt elke zondagochtend de yogales gegeven op het water bij het Wilhelminaplein. Om 09:00 uur ‘s ochtends sta je dan op een grote en hippe yogamat op de vlonders in de Dommel.

Het leuke is dat Concrete Urban Yoga laat zien dat yoga overal mogelijk is. Zo ook in onze urban jungle van Den Bosch. Waar de stad vaak als een belemmering wordt gezien in de yogawereld, maakt Concrete Urban Yoga er hun workout playground van.

Urban jungle, strand of in de achtertuin


Soms is er op zaterdagochtend om 09:00 uur ook de Concrete Yoga Jungle. Dit vindt iedere keer op een andere pop-up locatie in of rondom Den Bosch plaats. De yogales heeft zo ook wel eens plaatsgevonden op het strandje bij de Zuiderplas. Daarnaast zijn er regelmatig speciale edities en kun je Concrete Urban Yoga inhuren voor – bijvoorbeeld – in je eigen achtertuin.

Hoe werkt het?


Voor up-to-date informatie en pop-up events houd je de socialmediakanalen in de gaten. Aanmelden kan via een Facebook- of Instagrambericht. Er is geen abonnement en je meldt je per keer aan. Zo wordt alles lekker flexibel gehouden. Een yogales kost €12,50 en betaal je ter plekke.

Deze vorm van yoga beoefenen hebben we als heel chill ervaren. Het is fijn om op deze manier te oefenen om overal die rust te vinden. Daarnaast is yoga in de buitenlucht ook gewoon heel relaxt!

Concrete Urban Yoga | Facebook

Fotocredits: Studio Dani

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok