Deze zomer namen we een kijkje bij Windsurfen Den Bosch. Sowieso zijn wij echte waterratten, maar met dat heerlijke weer is een verkoelende duik een verademing. Ook al is het de bedoeling dat je gewoon op de surfplank blijft staan.

We namen een privéles windsurfen op het Engelermeer. Eén van ons had nog nooit op een plank gestaan en de ander inmiddels alweer jaren geleden voor het laatst. Op z’n zachtst gezegd, we waren absolute beginners.

Leren windsurfen in Den Bosch


In 1,5 uur tijd leer je jouw eigen windsurfplank optuigen en de beginselen van windsurfen. Na een korte theoretische uitleg, begonnen we in het ondiepe water. Allereerst moesten we even wennen en bekend worden met de plank en het zeil.

De instructrice is altijd in de buurt en peddelt met haar SUP board met je mee. Na even oefenen stonden we allebei én kwamen we allebei vooruit! Meestal dan.

WINDSURF DEN BOSCH 4

Windsurfen blijven oefenen


Na die 1,5 uur wilden we eigenlijk het water niet meer uit. Gelukkig is het na één les al mogelijk om zelf materiaal te huren. Voor  €20,-  per 1,5 uur kun je een set huren en voor €5,- extra krijg je er een wetsuit bij. 

Het Engelermeer is een ideale plek om te leren windsurfen in Den Bosch. Er is genoeg ruimte om te oefenen, zodat je elkaar en anderen niet in de weg zit.

SUP verhuur


Naast windsurfen kun je bij Windsurfen Den Bosch ook SUP materiaal huren. SUP staat voor Stand Up Paddling en is de laatste jaren een populaire sport geworden. Het is niet alleen leuk, maar ook nog eens een goede workout. Het huren van SUP materiaal begint bij €35,- voor 3 uur. Een hele dag (€55,-) of een hele week (€150,-) is ook mogelijk. Voor als je de SUP mee wilt nemen voor een dagje weg of op vakantie.

WINDSURF DEN BOSCH 5
WINDSURF DEN BOSCH 8

Een groepsles van minimaal 3 en maximaal 6 personen van 1,5 uur incl. wetsuit €35,- is per persoon. Een privéles voor 1 of 2 personen van 1,5 uur incl. wetsuit is €60,- per persoon. Vergeet niet je zwemkleding, handdoek en zonnebrand mee te nemen.

Windsurfen Den Bosch | Website | Facebook | Instagram

Adres: Meerheuvelweg 1, Den Bosch
Contact: windsurfendenbosch@gmail.com | 06 15318059

Openingstijden SUP afhaal:
maandag: 10:00 – 12:00
donderdag & vrijdag: 18:00 – 20:00
woensdag: 10:00 – 20:00
zaterdag: 10:00 – 18:00
zondag: 10:00 – 18:00

Fotocredits: Den Bosch City

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok