Dit weekend opent de magische efteling-expositie in Den Bosch


Ook zo’n groot fan van de Efteling? Zelf bedenken we elke keer hoe tof het zou zijn om architect of concept-bedenker te zijn in de Efteling. En eindelijk krijgen we allemaal de kans om achter de schermen rond te neuzen. Zaterdag 4 maart opent namelijk deze magische expositie in het Noordbrabants Museum!

Pardoes en Pardijn Efteling expositie Den Bosch City
Spiegel Sneeuwwitje Efteling expositie Den Bosch City

70 jaar historie en nolstalgie


70 jaar geleden opende het Brabantse Sprookjesbos, een droomwereld naar de hersenspinsels van Peter Reijnders en Anton Pieck. Ooit begonnen als natuurpark en bedoeld om de armere gezinnen in Brabant op te vrolijken en hen mee te nemen in een magische wereld.

Nooit eerder onthulde de Efteling haar schatkamers in een tentoonstelling. We gaan terug in de tijd naar de eerste tekeningen, verhalen en de eerste spiegel van Sneeuwwitje uit de jaren ’60. En ontdekken voorwerpen van het pas gesloten Spookslot, die sinds de sluiting nog meer gekoesterd worden.

Tijdens de tentoonstelling zijn er 250 objecten te zien, speciaal geselecteerd uit de depots van de Efteling. De nolstalgie en ieders herinneringen komen bovendrijven wanneer je door deze waanzinnige expositie loopt. Lachend vertelt de conservator bij Holle Bolle Gijs dat hij dan een papiertje mocht weggooien. Holle Bolle Gijs zegt vriendelijk dankjewel. Om vervolgens radeloos op zoek te gaan naar nóg een papiertje om weg te gooien. 

Efteling-magie


De tentoonstelling varieert tussen eerste schetsen tot maquettes en beelden. Ga op de foto met Pardoes en Pardijn, ruik aan de geurpompjes verspreid door de ruimtes en neem plaats in de laatste zaal van de tentoonstelling, onze favoriet. Om – na het kijkje achter de schermen – de Efteling-magie weer terug te brengen.

De expositie is vanaf 4 maart t/m 21 mei te zien in het Noordbrabants Museum. Bestel meteen je tickets!

Bekijk ook alle andere exposities in maart.

Fotocredits: Noordbrabants Museum, De Efteling

Deze blog bevat affiliate links. Dit betekent dat een klein bedrag wordt verdiend zodra er een ticket via onze link is besteld. Het kost jou niks extra’s en je zorgt ervoor dat wij mooie content kunnen blijven maken. Heb je via deze links een ticket gekocht: dankjewel!

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.