Bossche bloempluktuinen


Al jarenlang haal ik mijn bloemen op de markt en dan het liefst een plukboeket. Helemaal leuk vind ik die! Maar sinds vorig jaar heb ik het zelf plukken ontdekt en hoe leuk het is om daarmee bezig te zijn. Welke bloemen pluk je? Hoe stel je jouw boeket samen? Met mijn handen bezig zijn en in de buitenlucht zijn zorgt voor rust en fijne stofjes. Sowieso zit ik zelf niet in hectische ‘ratrace’ die we hier in Nederland kunnen hebben. Maar als ik toch stress of druk ervaar, dan is er niks fijners dan naar buiten gaan. En dus het liefst ook iets met je handen doen. Trust me – it works!

Om je wat inspiratie te geven hebben we daarom een aantal bloempluktuinen voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Pluck van het veld

Ecologische bloemplucktuin: Pluck van het Veld

 

Als je droomt van een middag tussen de bloemen, dan is de ecologische bloempluktuin Pluck van het Veld zeker een aanrader. Elke week ben ik hier te vinden om groenten en kruiden te oogsten (obv abonnementen), maar in het seizoen kan iedereen hier naar hartenlust een eigen boeket samenstellen. Het is de perfecte plek voor een date, een gezellig uitje met de kids, of gewoon wat welverdiende me-time.

Bij Pluck van het Veld zijn de bloemen lokaal en van het seizoen. De bloemen worden geteeld in de volle grond, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Sterke en gezonde bloemen, die ook nog eens bijdragen aan de biodiversiteit – jij blij en de bijen blij! Het bloeiseizoen  is van juli t/m oktober, maar voor die tijd is het ook mogelijk om tulpen te komen plukken. Je kunt een seizoensabonnement, strippenkaart of los boeket afnemen. En extra leuk: er worden ook workshops veldboeket plukken & schikken georganiseerd!

Houd de website goed in de gaten om te weten wanneer de bloekpluktuin open is!

Biologische bloemen van Fleurabeille


Naast het plukken van prachtige bloemen bij Pluck in het Veld, kun je ook een uitstapje maken naar de Bijenwerkplaats aan de Engelse dijk naast volkstuin Orthen. Fleurabeille is een kleinschalige kwekerij die sinds maart 2015 haar eigen snijbloemen verbouwt. De bodem wordt met de hand bewerkt en de insecten zorgen ervoor dat er een evenwicht op de tuin ontstaat. Hier ontdek je hoe bijen bijdragen aan de biodiversiteit en de bloei van de bloemen. Want op de kwekerij bevinden zich bijenkasten die zorgen dat alle bloemen optimaal bestoven worden. Bovendien kun je er lokale honing kopen, rechtstreeks van de bron – perfect om je dag vol bloemen en natuur helemaal af te maken!

Bloempluktuin Eric Sleutjes
Eric Sleutjes bloemen

De Pluktuin van Eric Sleutjes


Je kent de naam misschien al van de Bossche markt. Maar wist je dat je ook zelf bloemen kunt plukken bij Sleutjes in Den Dungen? Je stelt zelf de mooiste veldboeketten samen!
In de bloempluktuin vind je allerlei wilde planten met een variatie van 80 tot 90 soorten. Den onder andere aan asters, rozen, ridderspoor, phloxen, cosmea, dahlia, zinnia en zonnebloemen. Even genieten van al die mooie bloemen? Dat komt goed uit, want je kunt niet weg zonder een lekkere bak koffie en stuk appeltaart in het theehuis, terwijl je omringd bent door het plukveld. Zelf plukken kan ongeveer vanaf midden juni.

Nog meer bloempluktuinen in Brabant


Je kunt hier niet zelf plukken, maar wel een vers geplukt bosje ophalen. We hebben het over ’t Heide Huisje in Nuland. Van 15 juni tot eind oktober op vrijdag is het mogelijk een bosje schone plukbloemen te bestellen via de mail. Daarnaast is dit een prachtige locatie om te vergaderen, overnachten of voor een fotoshoot. Wil je je niet beperken tot de Bossche bloempluktuinen? Kijk dan eens naar de tips in Brabant van Carlijn van Kidsproof!

Fotocredits: Den Bosch City

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.