Deze Halloween events van 2022 mag je niet missen in Den Bosch


Een aantal jaar geleden waaide vanuit Amerika & Engeland de griezelige feestdag Halloween over naar Nederland. Sindsdien worden aansluitend op het thema Halloween leuke events georganiseerd. Zo ook in 2022 in Den Bosch! Zowel de jonge als oudere doelgroep kan wel iets leuks gaan doen. Dit jaar trappen we op 22 oktober al af met de Halloween-events. Lees snel verder voor meer informatie. 

Griezelen met de Drive In Bioscoop


Onze vrienden van Drive In Bioscoop komen deze keer met een wel heel speciale editie, namelijk de Halloween Editie! Durf jij het aan om in je auto naar de meest scary movies te kijken? En dat niet alleen… Acteurs gaan ervoor zorgen dat jij zit te bibberen op je autostoel. Geloof ons: dit gaat een eng avondje worden. Zoals je van Drive In Bioscoop Den Bosch gewend bent, zullen er drie films gedraaid worden. De eerste film draait om 15.00 uur en is geschikt voor kinderen (en voor de minder angstige ouders). Om 19.00 uur spelen ze een classic en om 22.00 uur wordt het echt griezelen met een Horror-movie. Tickets koop je via Drive In Bioscoop Den Bosch. Wees er snel bij, want de ticketsale gaat razend hard. 

Treurenburg
Zaterdag 22 oktober 15.00 uur, 19.00 uur & 22.00 uur

Drive in Bioscoop Den Bosch City Halloween

Smèrrig: Halloween Festival


Deze Halloween hoef jij het in ieder geval niet koud te hebben, want Smèrrig keert terug naar de Brabanthallen. Iedereen weet wel dat Smèrrig bekend staat voor goede feestjes. Hete feestjes. Deze keer geheel in Halloween-stijl: bloody nurses en pikante mummies nemen de Brabanthallen over! Als jij nog geen ticket hebt, ben je misschien wel laat maar niet té laat. Koop ze snel via Smèrrig.

Brabanthallen
Zaterdag 22 oktober 15.00 – 00.00 uur

Club Carras Halloween Party


Club Carras ken je vast en zeker uit onze Weekend Guide. Of je hebt over Club Carras gelezen in de Oktober Hotspots. Hoe dan ook, elk weekend wordt hier groots feest gevierd, net zoals vroegah! Vrijdag 22 oktober zal het uiteraard weer een happening worden tijdens de Halloween Party. Dus trek je mooiste pakje aan en luidt het weekend in bij Club Carras!

Club Carras
Vrijdag 22 oktober 23.30 – 04.00 uur

Creepy outfits bij Hoofs


Maar waar haal je dan al die leuke outfits? Het is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend om een doktersjas of mummiepak in de kast te hebben liggen. Laat staan dat deze helemaal bebloed zijn. Gelukkig heb je dan altijd nog Hoofs. Hoofs is dé locatie waar je kleding shopt voor alle soort verkleedpartijtjes. En dus ook Halloween! Hoofs heeft haar hele winkel weer ingeruimd met de mooiste -en engste- verkleedattributen. Hier scoor je gegarandeerd!

Hoofs Feest- en Carnavalswinkel
Elke dag geopend

Maakmiddag bij Huis73


Elke woensdag is het Maakmiddag bij Huis73 aan de Hinthamerstraat. Deze keer staat het thema Halloween in de spotlights. Tijdens de Maakmiddag worden kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen op een laagdrempelige manier uitgedaagd om aan eigen projecten te werken. Want bij Huis73 geldt tenslotte: iedereen is een maker! Dus als je interesse hebt in technologie, vormgeven, uitvinden en meer, ben je hier van harte welkom. Extra informatie lees je bij Huis73.

Huis73
Woensdag 26 oktober 13.00 – 17.00 uur

Maakmiddag Huis73 Den Bosch City Halloween
Klimbos IJM Vught Den Bosch City

Speurtocht in de Rompertpassage


Tot 10 jaar oud kan er op vrijdag 28 oktober gegriezeld worden in de Rompertpassage. Een speurtocht waar alleen kinderen in een Halloween-kostuum aan mogen deelnemen. 
In het oude pand van Smolders Schoenen (naast de Jumbo) kan de deelname-flyer opgehaald worden. Door het winkelcentrum worden letters opgehangen. Als je deze op de juiste plaats zet, ontrafel je een zin. Met het goede antwoord kun je op de centrale plek je pompoen-emmertje met snoep ophalen.

Rompertpassage
Vrijdag 28 oktober 18.00 – 20.00 uur

Klimmen door het enge bos


Aan de IJzeren Man in Vught ligt een klimbos. Het klimbos is leuk voor jong en oud, maar nog leuker als je van een beetje horror houdt. De hele maand oktober klim je hier namelijk op vrijdagavond -in het donker- door een Halloween-decor. Speciaal voor Halloween-weekend is, zijn de deuren van het klimbos ook op zaterdagavond 29 oktober geopend. Durf jij het aan?!

Klimbos IJM, Vught
Elke vrijdagavond in oktober + zaterdagavond 29 oktober

Vier Halloween in Den Bosch

 

Hopelijk heb je met deze blog wat inspiratie kunnen opdoen voor Halloween in Den Bosch. Advies: houd zeker de Weekend Guides in de gaten zodra Halloween nadert. Het kan zo maar zijn dat er komende dagen een nieuw creepy event opduikt 😉

Fotocredits: Drive In Bioscoop Den Bosch, Klimbos IJM, Huis73

Hotspots, guides & winacties in je mail

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok