Podium Azijnfabriek


Podium Azijnfabriek (PA) in Den Bosch is een toffe locatie voor allerlei soorten evenementen en feestjes. Gelegen aan de Triniteitstraat, vlak bij de locatie waar het ooit allemaal begon, ademt het gebouw charme en geschiedenis. De industriële uitstraling van het gebouw maken het een geweldige plek voor concerten, festivals, bedrijfsevenementen, huwelijksfeesten en nog veel meer. Het motto van PA? Laagdrempelig en hoogwaardig. Dat moet cultuur volgens hen zijn. En dat zie je terug in de uitstraling, het programma, het menu en het personeel.

Een rijke geschiedenis


Podium Azijnfabriek bestaat al meer dan 40 jaar en heeft het niet altijd gemakkelijk gehad. In totaal heeft PA op 3 verschillende locaties in de stad gezeten. Aan de eerste locatie heeft het cultureel centrum haar naam te danken: de oude Azijnfabriek in een zijstraatje van de Korte Putstraat
met de toepasselijke naam ‘Achter het Azijntonnetje’. De naam is gebleven, maar inmiddels is Podium Azijnfabriek gehuisvest in een pand om de hoek van waar haar wieg stond. Ook dit pand ademt geschiedenis. Het werd in 1888 gebouwd als uitbreiding van de toenmalige bierbrouwerij ‘De Ster’. In de zomer van 2021 opende PA daar haar deuren na een flinke verbouwing om een nieuw hoofdstuk in te slaan. En met succes! Benieuwd naar de hele geschiedenis van Podium Azijnfabriek? De website van PA beschrijft deze tot in detail en het is een prachtig verhaal.

Trijntje Oosterhuis Podium Azijnfabriek
Sharima - Podium Azijnfabriek
Mousse Pathe Podium Azijnfabriek

Evenementen én privéfeesten


Er worden regelmatig allerlei soorten evenementen georganiseerd in de Podium Azijnfabriek. Deze variëren van swingende jazz-concerten tot aan hilarische comedy-avonden. Benieuwd naar de agenda? Check deze dan snel op de website. Hoewel.. niet alles staat vooruit gepland op hun agenda. Last-minute events zijn geen uitzondering en dat maakt het juist zo leuk. Wil je altijd op de hoogte zijn van wat er speelt? Houd dan de Instagram-feed in de gaten. Op zoek naar een locatie voor een privéfeestjes? Dat kan ook bij Podium Azijnfabriek! De ruimtes kunnen helemaal naar wens worden ingericht en aangekleed, zodat het past bij de stijl en sfeer van het feest.

Fotocredits: Podium Azijnfabriek

The Rosenbergs Podium Azijnfabriek

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok