Wanneer studente Sarah voor school een documentaire moet maken over de bijnaam van de stad ‘s-Hertogenbosch – Moerasdraak – stuiten zij en haar medestudenten al snel op een mysterieus spoor.

Door te onderzoeken wat de naam precies inhoudt, komen ze achter een diep bewaard geheim van de stad. Om het mysterie op te lossen brengen ze zichzelf in gevaar, met de vraag: Zou er toch iets hebben geleefd rondom ‘s-Hertogenbosch…?

Moerasdraak de Film


Zo begint de film van Bossche bodem: Moerasdraak. Een film geschreven en geregiseerd door Ruben Swart, die al jaren speelde met het idee van een echte speelfilm.
Na maandenlange voorbereiding, veel contact met de gemeente Den Bosch en CityBoost, heeft Ruben een team samen kunnen stellen voor het realiseren van Moerasdraak de film. Deze film is tot stand gekomen door jonge filmmakers uit de regio en studenten van o.a. Avans en Koning Willem I College.

Moerasdraak film

Gratis te zien tijdens Open Monumentendag 2022


Eerder dit jaar draaide de film voor het eerst op het witte doek in De Verkadefabriek. Eenmalig is de film hier gratis te bekijken tijdens de Open Monumentendag 2022. Daarna zullen er nieuwe data verschijnen waarbij je gewoon een kaartje kan kopen. Houd daarvoor hun socials of de website van De Verkadefabriek in de gaten. Alvast nieuwsgierig? Bekijk de trailer hieronder!

Oh, en bekijk ook zeker de website – toch zeker één van de leukere die ik ooit heb gezien!

Moerasdraak de film: Website | Instagram

Fotocredits: Moerasdraak de film

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok