10x To Do in de winter in Den Bosch 


Woon je in Den Bosch en wil je er eens op uit in deze koude maanden? Ga je een dagje naar Den Bosch, of kom je gezellig een weekendje naar de mooiste stad van Nederland? In alle gevallen heb je wel iets aan deze 10 To Do’s in Den Bosch in de winter. Neem je vrienden, vriendinnen of familie mee. Of ga lekker alleen, even rust tussen al die feestdagen door. Maak er hoe dan ook een gezellig uitje van. Ook voor de lovebirds onder ons staan de 10 leukste date ideeën in de winter in Den Bosch voor je op een rijtje. 

#1: Schaatsen bij het Sportiom


Binnen schaatsen op een heerlijke (ijshockey) schaatsbaan doe je bij het Sportiom. Een grote baan met glad ijs, ruimte voor iedereen. Nog niet zoveel ervaring? Je kunt hier schaatsen huren en er staan stoelen voor je klaar ;). Na het schaatsen warm je lekker op in het Grand Café met een warme chocomel!

Victorialaan 10

#2: Bowlen en Borrelen 


Bowlen is altijd gezellig, ook als je er mega slecht in bent zoals ik. Bij Bowling- & Partycentrum Maaspoort is een echt bowlsfeer met gekleurde lichten en een muziekje erbij. Je kan hier ook kiezen voor een arrangement met hapjes en drankjes of deze los bestellen. Met een cocktail en een schaal nacho’s is eigenlijk alles leuk toch? 

Marathonloop 3

High Tea Pilkingtons Den Bosch City

#3: High Tea bij Pilkington’s 


Voor een middagje uitgebreid bijkletsen is een high tea de perfecte activiteit. Geniet van echte Engelse thee en verse, zoete en hartige hapjes bij Pilkington’s. Met het authentieke Engelse menu en het knusse interieur is dit een fijn plekje in de Bossche binnenstad. De Apple Crumble is hier trouwens echt favoriet!

Torenstraat 5

#4: Games bij The Game Box


The Game Box in Den Bosch is de ultimate fun experience in Den Bosch. De allernieuwste arcade-games, leukste prijzen en een frozen fanta erbij. Je speelt hier in een kelder vol neon lichten de veel verschillende games voor punten op je playcard.

Tip: ga hier niet heen als je niet tegen je verlies kan ; )

Marktstraat 8

#5: Escaperoom


Bij de Escaperoom in de Karrenstraat in Den Bosch kun je terecht als je van spanning en avontuur houdt. Kies één van de drie kamers en beleef een real-life escape game. Liever de binnenstad van Den Bosch ontdekken terwijl je een game doet? Dat kan ook met de Escape City Games. 

Karrenstraat 13

Sauna Devarana Den Bosch City

#6: Spa & Sauna 


Helemaal zen worden badend in luxe. Klink heerlijk en kan ook nog eens bij Devarana Sauna Beauty Resort in Den bosch. Ruime keuze uit sauna’s, baden & douches en rustruimtes. Jezelf extra verwennen? Neem een massage of Hammam arrangement. 

De Eendenkooi 9

Fortin Den Bosch City koffie

#6: Koffiebar Fortin


Opwarmen en even bijkomen van een dagje in Den Bosch doe je bij koffiebar Fortin. Ook wel The Home of Specialty Coffee. Verse bonen en ruime keuze uit (plant)melk. Goed stuk carrot cake erbij en je bent weer klaar om verder te shoppen.

Ridderstraat 6

Noa Vintage Den Bosch

#7: Vintage shoppen


Zoeken naar pareltjes in de vele vintage shops in Den Bosch is een van mijn favoriete bezigheden. Lees alles over vintage shoppen en treasure hunten bij de leukste Bossche ondernemers. Neem iemand mee die je tassen kan dragen want hier slaag je gegarandeerd. 

#8: huis winter-proof maken


Toegegeven: in de winter spenderen we meer uren thuis. Lekker op de bank, met een dekentje en een kop thee. Maak daarom van je huis de ultieme chillplek! Hoe jij dit doet van jouw huis, studentenkamer, appartement of camper, vertellen wij je in dit artikel.

#9: Theater


Theater aan de Parade opende eind 2023 de deuren van een prachtig nieuw theater. Niet helemaal officieel, want tot aan de opening in maart 2024 test Theater aan de Parade haar nieuwe locatie met publiek. Tot maart is deze testfase gevuld met gevarieerde theatershows. Ook voor muziek, dans en cabaret kun je de site van Theater aan de Parade in de gate houden. 

Choco Loca Den Bosch City

#10: Bossche bollen workshop


Als je dan in Den Bosch bent móét je een Bossche Bol eten.  Niet elke dag als je er woont natuurlijk, maar wel zo vaak mogelijk! Bij Choco Loca worden superleuke workshops gegeven waarbij je zelf een Bossche Bol maakt en versiert. Hier volg je ook allerlei andere chocolade-gerelateerde-workshops.

P.s. De lekkerste zijn toch echt van Jan de Groot.

Hinthamerstraat 216

In Den Bosch is altijd wat te doen


Hopelijk kom jij de winter wel door en geniet je van alles wat Den Bosch te bieden heeft. Als je na de feestdagen even niet zoveel te besteden hebt maar wel wat leuks wil beleven, check dan vooral de low budget activiteiten in Den Bosch. Nog meer inspiratie nodig voor een cultureel dagje weg? We’ve got you met de maandelijkse museumguide

Have fun!

Fotocredits: Pilkington’s, Devarana, Fortin, Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok