Naar de andere kant van de stad

Negen jaar geleden openden Rick en Maud hun Wijnwinkel Proef in het Uilenburgstraatje. Een idyllische plek waar regelmatig een fluisterbootje voorbij vaarde. Deze zomer verhuisden zij echter naar de Kardinaal van Rossumplein (tegenover De Unie). Het romantische pandje in de Uilenburg werd verruild voor een nieuwbouwlocatie. En whoa! Wat hebben zij er iets moois van gemaakt!

Spaanse tasting bij Proef

Deze week waren wij uitgenodigd bij de tasting met Spaanse wijnen van Bodegas Maires Ademan & Bodegas Arrocal. In de nieuwe winkel proefden we negen verschillende wijnen met uitleg van Laura Hoyos all the way from Spain. Aan een lange tafel tussen alle uitgestalde flessen begaven we ons onder mede-wijnliefhebbers. Met elke wijn ontdekten we meer over de herkomst, de samenstelling en kenmerken. En om dan in de Spaanse sferen te blijven werd overbuurman Bar & Bodega De Unie ingeschakeld voor de Spaanse tapas. Yum!

Wijnwinkel Proef tasting

Neem een kijkje bij de nieuwe winkel

De nieuwe winkel van Proef is nu zo’n twee maanden open en is zeker een bezoekje waard. Wil je net als wij ook meedoen met een tasting? Donderdag 22 september wordt een nieuwe tasting gehouden met een Italiaans thema. Maar daarnaast kun je altijd een aanvraag doen voor een wijnproeverij of een masterclass. Of schrijf je zelfs in voor een wijncursus!

Grand opening

Zondag 9 september is de grand opening van Proef en worden er ruim 30 flessen wijn opengetrokken om te proeven. Proost!

PS. We schreven al eerder een blog over Wijnwinkel Proef. Lees ‘m hier!

Proef: Website | Facebook | Instagram

Fotocredits: Den Bosch City

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok