DIY carnavalsoutfit in Oeteldonkse stijl


De liefde voor Carnaval zit bij ons diep en elk jaar kijken we weer uit naar alle pracht en praal. Dat we rondom deze periode creatief worden met z’n allen, dat staat buiten kijf. Kijk maar eens naar de loopgroepen, de optocht, de kielen, de make-up en al het grappigs wat we voor dat jaar toch weer bedenken om mee te zeulen en uit te delen. Tja, zoals ik al zei, carnaval ziet diep. En wat is nou leuker dan een DIY carnavalsoutfit? Precies!

In dit overzicht delen we een aantal leuke handicraft tips voor een DIY carnavalsoutfit. En dan niet gevalletje ‘ik hoor bij een fruitschaal’, neen, gewoon in echt Oeteldonkse stijl!

Maak zelf een kiel


Heb je nog geen kiel of heb je een nieuwe nodig? Wees dan eens origineel en maak je eigen kiel! De juiste stof haal je bij Hoofs, patronen en een naaimachine erbij, en je kunt van start! En als je zelf geen talent bent, misschien kun je dan je moeder, oma, tante eens lief aankijken.

Beter eentje aanschaffen? Haal ‘m in deze webshop!

De webshop-link is een affiliate-link. Dat betekent dat we een klein bedrag verdienen zonder dat jij daar extra voor betaalt. Sterker nog, je krijgt 5% korting als je de code Oetel-city gebruikt. Zo kunnen we leuke content blijven maken voor jullie.

Den Bosch City Oeteldonk

Zelfgebreide Oeteldonkse sjaal


Een rustgevend klusje dat je zo voor de televisie kunt doen, zelf je Oeteldonkse sjaal breien. In mijn vriendengroep loopt ie-de-reen met een eigen gebreide sjaal, weliswaar van de hand van oma, maar toch. Wil jij er nou ook eentje? Haal je breigaren en bekijk deze video (IJs & Zopie bestaat al lang niet meer, maar het blijven handige tips).

Eigen embleem ontwerpen


Tegenwoordig heeft elk zelfrespecterend vriendenclubje, familie of werkkring een eigen embleem. Dan heurde erbij, snapte. Nou, gelukkig voor jou is een eigen embleem ontwerpen stukken minder moeilijk dan een sjaal breiden of een kiel naaien. Op verschillende websites kun je voor een prikkie een eigen embleem in elkaar laten flansen. Mooi met jullie familiewapen, logo of kekke tekst. 

Maak een originele oeteltooi


Friend of the DBC family Sheila geeft workshops in zelf Oeteltooien maken. Erg leuk om te doen met een clubje vriendinnen! Zo heb je altijd een unieke tooi en maak je de blits tijdens Carnaval. Geen zin of tijd om er zelf eentje te maken? Een tooi uitzoeken mag ook. Sheila vind je hier op Instagram.

Maak je eigen bekerhouder


De statiegeldbekers zijn nu al niet meer weg te denken. Maar waar laat je steeds dat ding? Juist. In een bekerhouder. En die maak je gewoon gezellig zelf. Met deze YouTube-tutorial haak jij in een handomdraai een eigen Oeteldonkse bekerhouder. Zelfs als je nog nooit gehaakt hebt, schijnt het een fluitje van een cent te zijn. Toch liever eentje kopen? Kijk dan eens in deze shop en gebruik de code Oetel-city voor 5% korting.

Liever geen DIY carnavalsoutfit?


Geen oma of moeder die je uit de brand kan helpen hiermee? Snappen we. Haal je kiel, accessoires (ook voor kids) en andere kleding hier en krijg 5% korting met onze code Oetel-city. Veel plezier!

Fotocredits: Den Bosch City, Oeteltooi

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.