Gastredactrice Kelly deelt haar favo spots met jou in deze blog

“Vanzelfsprekend ben ik dol op Den Bosch en spendeer mijn weekenden en vrije avonden graag op de leuke plekken in de stad (en soms net daarbuiten). Dit zijn mijn favo spots van dit moment!” – Kelly

1. De charme van een echte boekwinkel


Hoewel ik in het bezit ben van een e-book (want dat is nou eenmaal super praktisch), kan ik nog altijd heel gecharmeerd raken van een echt boek. En laten we in Den Bosch nou een hele gave boekenwinkel hebben. Bij Adr. Heinen in de Kerkstraat kraken de houten traptreden, wat de winkel echt z’n charme geeft. Ook altijd goed voor het scoren van een cadeau.

Heijnen 2 Den Bosch City

2. Amici Vinici


Dit restaurant ligt net buiten het drukke centrum van Den Bosch en is juist daarom een leuke afwisseling voor een lunch of diner. Het voelt bijna meer als een buurthuiskamer dan als een ‘commercieel’ restaurant. De keuken is Italiaans georiënteerd, de bediening is goed en je parkeert er zo voor de deur. Ook in de zomer zit je hier ontzettend lekker. Er is een groot en ruim terras aanwezig. 

Amici Den Bosch City
Amici Vinici Den Bosch City

3. Noemme


Ik ben fan van dit restaurant vanwege het goede (voornamelijk vegetarische) eten en de leuke mensen in de bediening. Het lijkt klein, maar boven is ook nog een hele gezellige ruimte om te zitten. En goed nieuws voor Noemme-liefhebbers: het restaurant heeft er sinds kort een zusje bij: Haar naam is Lola. Dit ligt tegenover Noemme, in het pand van het voormalige Versus.

Keershuys Den Bosch City

4. Hotel/restaurant ‘t Keershuys


Als iemand mij vraagt naar een leuk hotel in Den Bosch, adviseer ik altijd om eens naar ’t Keershuys te kijken. Ok, ik ben misschien een beetje bevooroordeeld aangezien ik hier gewerkt heb, maar in mijn ogen is het gewoon een fantastische plek om te overnachten. Vanuit de meeste kamers kijk je zo op de gezellige Uilenburg en je hebt dan ook meteen die gezellige Bossche bourgondische sfeer te pakken. De kamers zijn heerlijk en ruim, er is een goedgevulde minibar en je krijgt de volgende dag een uitgebreid ontbijt voorgeschoteld. Nog een pluspunt: de bistro van ’t Keershuys zit onder het hotel, dus voor een gezellig diner hoef je de deur niet eens uit.

5. Borrelen bij Plaats Royaal


Eén van mijn favoriete plekjes om te borrelen. Op een zaterdagavond bijvoorbeeld, of zondagmiddag. Het terras is niet groot, maar ook binnen zit je gezellig. En ze hebben goede borrelhappen. Ook tijdens carnaval trouwens de moeite waard!

6. Bossche Broek


De beste wandeling in Den Bosch maak je in de Bossche Broek, waar je een unieke beleving tussen natuur en de stad ervaart. Vanuit het groen zo de Sint-Jan kunnen zien, mooier wordt het niet!

7. De lekkerste chai latte bij Crème


Als ik op zaterdag naar de markt ga, maar ik altijd even een tussenstop bij Crème. Ze hebben hier de lekkerste chai latte ever (en ook hele goede koffie trouwens). Met de beker in mijn hand, neem ik plaats op één van de bankjes voor de deur en kijk naar het langslopende volk. Geluksmomentje.

Bossche Broek Den Bosch City

8. Voor de liefhebbers van Sushi: Shizene


Niet iedere week, maar op z’n tijd heb ik héél veel zin in sushi. Mijn go to plek is dan Shizen, in het Paleiskwartier. Natuurlijk is en blijft het een all you can eat restaurant, maar het is sfeervol en het eten is er gewoon goed. Ga altijd voldaan naar huis.

9. ’t Koffiehuis


Eén van mijn aanraders als je even niet Den Bosch in wil, is ’t Koffiehuis in Rosmalen. Ik kom er vooral om te werken. Super vriendelijke bediening, lekkere koffie, gratis wifi en een hele fijne ambiance. En in Rosmalen parkeer je nog gratis 😉

Koffiehuis Dern Bosch City

10. De perfecte zondag – Wijn bij Stijn


Voor een perfecte zondagmiddag (of zaterdagmiddag) is het heerlijk om even neer te strijken bij Wijn bij Stijn. Je wordt daar namelijk altijd zo lekker in de watten gelegd met adviezen over wijn en bijpassende hapjes. Een goede spot om bij te kletsen met vrienden of familie.

Fotocredits: Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok