Deze 9 leuke activiteiten zijn gratis te doen in Den Bosch


Misschien hebben jullie het wel gemerkt: we zijn laatste tijd actief bezig met korting, deals en low budget. In deze blog zetten we fijne gratis activiteiten in Den Bosch voor je op een rij. Kleine tip alvast: de nieuwsbrief van Den Bosch City is ook gratis, en daar staan vaak gratis tips in!

Fijn wandelen in de omgeving


Den Bosch en haar omgeving kent prachtige wandelgebieden zoals het Bossche Broek of de Moerputten.  Een stad met zoveel natuur om haar heen komt bijna niet voor in Nederland. Maak ook eens een uitstapje naar Rosmalen om te wandelen om de Groote Wielenplas en in het ‘moeras’. Vooral met zonsondergang of om vogels te spotten is dit een pareltje. Als je liever het centrum wil ontdekken, download dan de gratis stadswandeling van de ANWB. Als je lid bent krijg je bij La Place of Hotel Central het tweede kopje koffie gratis!

Groote Wielenplas Zondsondergang Den Bosch City

Lekker fietsen


Als je wat van de mooie natuur wil bekijken maar je houdt niet zo van lopen: dan pak je gewoon de fiets. Kijk voor inspiratie van je route bijvoorbeeld eens op fietsnetwerk.nl. Met de fiets ben je in staat om nóg meer van Den Bosch te zien. Als je zelf over een fiets beschikt of er een kan lenen is het gratis. Anders is het huren van een OV-fiets €4,15 voor 24 uur.

Sint-Jan met zon Den Bosch City

De Sint-Janskathedraal bekijken


Den Bosch is trots op haar nationaal monument de Sint-Jan. Ons Gotische prachtstuk op Torenstraat nummer 16 is elke dag geopend tussen 8.00 en 17.00 uur om gratis te bewonderen. In de decembermaand is ook de authentieke en spectaculaire kerststal weer gratis te bekijken in de Kathedraal.

Torenstraat 16

Deelnemen aan een Den Bosch Free Tour


Een gratis wandeltocht door Den Bosch, maar met een leuke toevoeging! In 2.5 uur leer je alles over de geschiedenis, cultuur, tradities en meer van de stad. De tour vindt twee keer per maand plaats onder begeleiding van Cora, die alles met humor vertelt en dit ook nog in het Engels kan. Kijk voor de volgende data even op Facebook van Den Bosch Free Tours.

Bezoek het Bastionder


Dit is het laatste bastion dat aan de Bossche vesting werd toegevoegd. Nu komt de geschiedenis hier weer tot leven! Je krijgt een gratis rondleiding of bekijkt een videopresentatie met uitleg over de krijgsgeschiedenis van Den Bosch en over de vestingwerken. Bekijk schietgaten en imposante kanonnen of geniet van het uitzicht over het Bossche Broek.

Bastion Oranje 1

Cultuur bij Willem Twee Kunstruimte


Willem Twee Kunstruimte is een unieke presentatieplek voor hedendaagse kunst. Hier worden de meest diverse kunstwerken getoond en iedereen is van harte welkom. De kunst wordt gepresenteerd in veel verschillende vormen, van luisteren tot kijken en deelnemen. Soms kost dit een kleine prijs, maar vaak is de kunstruimte gratis te bezoeken!

Boschdijkstraat 100

Blauwe Engelen Hop-on Hop-off Stadsbus


Het busje van de Blauwe Engelen (ook wel Gastvrij ’s-Hertogenbosch) rijdt dinsdag t/m zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur (3 tot 4 keer per uur) en zondag tussen 12.00 en 16.00 uur (3 tot 4 keer per uur) een vaste route door Den Bosch. Deze route komt langs veel hotspots en handige plekken en surprise: je mag gratis meerijden! Bekijk de route via de site van Gastvrij ’s-Hertogenbosch.

Leren en luisteren bij Huis73


Bij Huis73 staat iedereen voor je klaar. Van hulp bij computergebruik tot een maakavond voor jongvolwassenen. Hier kun je meestal gratis aan deelnemen als je je aanmeldt via de website. Vooral voor kids heeft Huis73 een breed aanbod van gezellige, leerzame activiteiten. Daarnaast is er elke zaterdag een live optreden (H73 Live!), ook wel de muzikale zaterdagmiddagborrel. Het programma hiervoor staat per week in onze Weekend Guide.

Hinthamerstraat 72-74

Kiekjes maken in Den Bosch City


Den Bosch kent vele mooie ‘photo spots’. Als je zelf van poseren houdt kan je je hier helemaal uitleven. Als je liever zelf achter de camera staat zijn dit dé plekjes om eens langs te gaan en kiekjes te maken! Alle onderstaande locaties zijn te vinden op deze map!

PHOTO SPOTS

  • Bij de Silos op de Tramkade (en de rest van de Tramkade met een industrieel karakter)
  • De Paleisbrug naar het Paleiskwartier
  • In de Idyllische Schilderstraat en bij de verborgen spot aan het water (lees in de blog over de Schilderstraat)
  • De Smalle Haven en De Brede Haven
  • De mooie perrons op het Centraal Station van Den Bosch
  • Schattige straatjes in de Uilenburg
  • Achter of voor de Sint-Jan
  • De Moerputtenbrug
  • De Bolwoningen (super uniek!)
  • De Citadel
Costa Del Silo Silo's Den Bosch City

Kies het leukste uit voor komend weekend of ga het hele rijtje af. We horen het graag van je als je je hebt vermaakt of als je toevoegingen hebt! Wil je ook voor the low budget wat eten of ben je van plan voor the low budget wat leuks te gaan doen? Bekijk dan zeker de blogs. 

Fotocredits: Den Bosch City,  Stichting Nationaal Monument

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok