De Wintertijd gaat zaterdag in. Dit betekent dat we de komende tijd weer lekker veel thuis knus op de bank zullen zitten. Hoe jij van jouw huis, studentenkamer, appartement of camper de ultieme chillplek maakt, vertellen wij jou in deze blog.

Dekentjes & kussentjes


Een musthave voor de ultieme chillplek is wat ons betreft lekkere zachte dekentjes en fluffy kussens. Hoe meer kussens, hoe beter. Want zo kan je heerlijk comfortabel liggen op je bed of bank. Je scoort deze heerlijke dekentjes onder andere bij de Casa.

Casa: Hinthamerstraat 56-58

Dille & Kamile Den Bosch City
Casa Den Bosch City

Wierook


Wierook is gemaakt van plantaardig materiaal. Wanneer je dit aansteekt, komt er een lekkere geur vrij. Denk aan geuren van sandelhout of jasmijn. Deze geuren zijn kalmerend en zorgen voor ontspanning. Dit heb je nodig om te chillen! Wierook is verkrijgbaar bij onder andere Dille & Kamille.

Dille & Kamille: Visstraat 5-7

Amberblokjes


Ben je niet zo fan van de geur van wierook? Maar wil je toch een lekker geurtje in je huis? Leg dan een amberblokje neer. Je hoeft dit niet aan te steken of op te branden. Je kan het gewoon op een schaaltje neerleggen en de geur verspreidt zich vanzelf. Het leuke hiervan is dat je het mega lang blijft ruiken. De blokjes worden op veel plekken verkocht. Wij hebben ze onder andere gespot bij de WO! Conceptstore.

WO! Conceptstore: Vughterstraat 5

WO! Conceptstore Den Bosch City

Kaarsen


Wat volgens ons ook niet mag ontbreken zijn kaarsen. Kaarsen zorgen namelijk voor een gezellige sfeer en maken het knus is je huis. Ga voor een mooie kandelaar van bijvoorbeeld Anna+Nina, deze zijn te koop bij het leuke winkeltje KOEKWAUS. Maak het totaalplaatje af met een gedraaide kaars. Wij vinden gedraaide kaarsen amazing!

KOEKWAUS: Vughterstraat 19

Anna+Nina Den Bosch City
Koekwaus Den Bosch City

Zoutsteenlamp


Naast dat de geuren van wierook ontspannend werken, doen zoutsteenlampen dit ook. Zoutsteenlampen zijn gemaakt van roze zoutkristallen uit het Himalayagebergte. Je kunt ze verkrijgen in verschillende maten en kleuren. De voordelen van zoutsteenlampen? Ze verontreinigen de lucht en het warme licht zorgt ervoor dat je minder stress ervaart en beter kunt ontspannen. Wij hebben de zoutsteenlampen gespot bij Noeloe in de Vughterstraat.

Noeloe: Vughterstraat 21

Bloemen


Bloemen maken je huis kleurrijker en huiselijk. Dit mag niet ontbreken bij jouw chillplek! Ga je voor echte bloemen? Loop dan zaterdag over de markt, hier haal je bij verschillende kraampjes mooie bloemen. Heb je graag bloemen, maar wil je dat ze langer kunnen blijven staan? Kies dan voor droogbloemen. Je vindt mooie droogbloemen in verschillende kleuren bij de WO! Conceptstore of Dille & Kamille.

Bloemen op de Markt: Markt 

Noeloe Den Bosch City
Bloemen markt Den Bosch City
Markt Den Bosch City

Planten


Naast bloemen zorgen ook planten voor een gezellige sfeer in huis. Er zijn zoveel verschillende soorten planten. Heb je weinig plek? Zoek dan een klein plantje uit en zet deze samen met een mooi potje op de vensterbank. Heb je wat meer plek? Ga dan voor een grote plant en zet hem in een mand. Dit zorgt meteen voor wat meer sfeer en gezelligheid. Waar wij onze planten halen? Bij Bladgoud! Je vindt hier bijzondere planten die je niet snel ergens anders zult tegenkomen.

Bladgoud: Stoofstraat 2

Bladgoud Den Bosch City

Thee


Filmpje, dekentje erbij, kaarsjes & wierookje aan en niet te vergeten de zoutsteenlamp… en jouw ultieme chillplek is compleet! Of toch niet? Een lekkere kop thee ontbreekt nog in dit perfecte plaatje. De lekkerste thee van Den Bosch haal je bij TwisTea. Deze thee is samengesteld door Mark. Het assortiment bestaat uit ontzettend unieke smaken, denk aan ‘Pepernoten Party’ en ‘Winter Wonderland’. Het proberen waard!

TwisTea: Snellestraat 32

Twistea Den Bosch City (2)

Fotocredits: Den Bosch City 

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok