Met deze tips kun jij low budget eten en drinken scoren in Den Bosch


Inspiratie nodig voor een voordeliger leven? In deze blog vind je tips als je jezelf eens wil verwennen met hapje en een drankje in de stad. We hebben gekeken waar de prijs-kwaliteitverhouding kwalitatief goed is en waar jij voor een meevaller een aantrekkelijke maaltijd kan scoren. En hoewel thuis koken bijna altijd goedkoper is dan buiten de deur eten, is dit nog tegenwoordig eveneens een aanslag op je portemonnee. Speciaal voor jullie hebben we daarom ook een paar tips voor low budget boodschappen op een rijtje gezet.

Café de Palm


Bij de Palm is het motto ‘lekker eten hoeft niet duur te zijn’. Je kan hier ‘s middags een goed belegde tosti lunchen voor maar €4,50. ’s Avonds zijn alle hoofdgerechten hier €13,00! Er is keuze uit 5 vaste gerechten en 3 wisselgerechten (ook vega). Als je dan toch bespaart op een goedkoop gerecht, neem er dan een speciaalbiertje bij. Naast een uitgebreide bierkaart zijn er ook 10 bieren van de tap te bestellen die vaak wisselen.


Hinhamerstraat 82

De Palm Low Budget Eten Saté Den Bosch City
Bagels and Beans Low Budget Eten Cocktail Den Bosch City

Bagels & Beans


Voor een flinke bagel betaal je hier gemiddeld rond de €7,- per stuk. Natuurlijk zijn er uitzonderingen die boven een tientje uitkomen, maar als je het simpel houdt kan je zelfs voor €4,75 klaar zijn! Als je een luxe ontbijtje wil voor een klein prijsje, kan je bij Bagels and Beans ook je portemonnee tevreden houden. Een yoghurtje met uitgebreide toppings haal je hier voor €5,20.

Hofvijver 6 & Hooge Steenweg 43

Lekkere worst van de Hema

 

Tussen de 3 en 4 euro haal je bij de Hema een prima ontbijtje of lunch to go. Bij aankoop van een ontbijt-item, zoals een croissantje, krijg je er een warme drank voor €0,75 bij! De belegde broodjes zijn vers belegd en er is keuze uit vis, vlees of vega. Natuurlijk is er ook het welbekende “Broodje Rookworst” of de “Hema Hotdog” voor een klein prijsje.


Pensmarkt 36

La Cubanita Low Budget Eten Cocktail Den Bosch City

Onbeperkt tapas bij La Cubanita


Als het over prijs-kwaliteitverhouding gaat is La Cubanita, toch echt wel een topper. Het is misschien een iets hogere prijs, maar hiervoor krijg je mega veel. Bij La Cubanita eet je doordeweeks namelijk onbeperkt tapas voor €19,95. Niet duur als je beseft dat er keuze is uit 55 verschillende tapas. Kies per ronde 2 tapas per persoon. Voor je het weet staan er nachos, gambas of zoete aardappelfrietjes voor je neus. Nog een plezierige toevoeging: je drinkt hier prachtige cocktails voor €5,00!


Hinthamerstraat 210

Club Carras Low Budget Gin Tonic Den Bosch City

Gin-Tonics bij Club Carras

 

Als we het dan toch over goedkope cocktails hebben: na het eten kun je bij Club Carras op stap en drink je Gin-Tonics voor maar €5,50! Elke vrijdag staat het barpersoneel voor je klaar met frisse creaties.


Karrenstraat 28-30

Verse broodjes bij Boergondisch

 

Trust us: hier moet je eens tijdens je lunchpauze een broodje hebben gehaald! Boergondisch staat bekend om verse en lokale producten. Dat proef je terug in de broodjes die je mee kan nemen voor maar €4,50. Er is ruime keuze uit broodjes met vlees of kaas in lekkere sausjes en chutneys. Als je een uitgebreidere lunch craved, kan je voor €7,50 genieten van een luxe versie van de take-away broodjes. 


Vughterstraat 59

Sociaal geluk Weeshuisjes Den Bosch City

Koffie voor 1 euro 

 

Stichting Weeshuisjes heeft ervoor gezorgd dat één van de brugwachtershuisje is omgetoverd tot de Camping Koffietent. Als je zelf je mok meeneemt naar dit schattige plekje haal je heerlijke koffie voor maar 1 euro. Soms krijg je hier ook een zelfgemaakt cakeje of stukje bananenbrood bij!


Zuid-Willemsvaart 6

Social Deal

 

Niet te vergeten natuurlijk, via Social Deal scoor jij (de naam zegt het al) deals voor mooie prijsjes. Wij zijn er dol op, alles met korting. Deze deals gaan vaak over eten. Zo biedt Social Deal bijvoorbeeld een Spaanse Shared-Dinig of High Tea in het centrum van Den Bosch. Nog even snel een snackje halen? Ook dan zit je bij Social Deal goed. Vaak worden er leuke to go-deals aangeboden, zoals een wafel met warme drank. 

Goedkoop boodschappen doen

 

Boodschappen doen en zelf koken is vaak goedkoper dan uiteten gaan, maar ook boodschappen zijn duur tegenwoordig. Met deze low budget tips kan je voor lage prijsjes toch een flinke tas vol lekkers meenemen!

LOW BUDGET TIPS

  • Ga aan het einde van de dag naar de markt:
    De eigenaren van marktkramen zijn tegen verspilling en willen daarom het liefste alles uit de kraam verkopen voor het einde van de dag. Daarom zijn er tegen een uur of 4 vaak mooie deals te maken! In Den Bosch is het op woensdag en zaterdag markt. Vrijdagochtend is er een biologische markt.
  • Haal een Too Good To Go Box:
    Ook dit concept zorgt ervoor dat jij voor een lage prijs eten kan ophalen zodat het niet verspild wordt. Een mooie bijdrage aan ons milieu maar ook fijn voor je portemonnee. Je bestelt een box via de app waarmee je -in een specifiek tijdslot- een ‘Magic Box’ kan ophalen. Deze kosten tussen de 3 en 5 euro en zijn gevuld met overgebleven items die nog prima eetbaar zijn. In Den Bosch doen onder andere Frezzo, La place, Monkey Coffee, Poké Perfect en Subway mee met het redden van eten. Hierbij sluiten zich steeds meer lokale ondernemers aan zoals bijvoorbeeld bakkers en groenteboeren.
  • Albert Heijn Overblijvers:
    De Albert Heijn heeft een soort eigen versie van het Too Good To Go-concept bedacht. De ‘AH Overblijvers”. Dit zijn producten die uit het assortiment gaan of een naderende houdbaarheidsdatum hebben. Je kunt ze extra voordelig meenemen in je eigen tas. Er zijn 3 soorten Overblijvers: Verrassing (€4,95 maar minimaal €14,95 waard), Vegetarisch (€4,95 maar minimaal €14,95 waard), Bakkerij (€2,95 maar minimaal €8,95 waard). Reserveer je pakket in de Albert Heijn app.

Hopelijk helpen we je een beetje op weg met deze low budget tips. Laat ons vooral weten als je zelf tips heb! Check ook onze blog over low budget activiteiten als je nog wat leuks wil ondernemen in Den Bosch na je low budget maaltijd.

Fotocredits: Club Carras, Stichting Weeshuisjes, La Cubanita, Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok