Lokaal shoppen bij boerderijwinkels rondom Den Bosch

 

Lokaal = lekker. Dus ben ik met mijn man langs vijf boerderijwinkels gereden rondom Den Bosch, zo leuk! En niet alleen leuk trouwens. Kopen bij de boer betekent dat je superduper vers koopt. Ook is er meer transparantie over jouw eten en koop je seizoensgebonden (en dat is dus minder belastend voor het milieu). Natuurlijk heb ik alle vijf de boerderijwinkels in deze blog voor jullie op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Bio-Dynamische groenten bij Tuinderij De Guit


Op een verborgen plekje in Vught vind je Tuinderij De Guit. Via een prachtige weg, die aan beide zijdes is vergezeld met heel hoge bomen, betreed je het erf. Elke zaterdag opent Tuinderij De Guit haar boerderijwinkel. Hier koop je verse groenten, fruit, kaas en lokale producten zoals sappen en jam. Tuinderij De Guit teelt biologisch-dynamisch. Dit betekent dat er nog hogere eisen aan het telen zijn verbonden. Meer bio kan eigenlijk niet. Leuke tip: word abonnee bij Tuinderij De Guit en haal elke woensdag een goedgevulde tas met seizoensgebonden groenten op. Dit kan in de omliggende woonplaatsen van Vught, waaronder Den Bosch. 

Bleijendijk 1a, Vught

Den Bosch City Boerderijwinkel Tuinderij De Guit

Boerderijwinkel Heuven in Fort Isabella


“Speciaal komt van dichtbij”, luidt het motto van boerderijwinkel Heuven. En dat klopt! Deze winkel ligt in het mooie Fort Isabella in Vught. Heuven biedt een breed assortiment aan in zuivel, kaas, vlees, groenten en fruit. Ook vind je hier lokale producten zoals Bossche biertjes. Heuven heeft eigen waterbuffels die grazen bij lokale boeren in de buurt. Dit zorgt voor bijzonder lekkere zuivel en vlees. Tip: de melk en vanillevla is echt next level, zo lekker! Heuven deelt haar boerderijwinkel met Brabantse Worstenbroodjes. Genoeg redenen dus om langs hier te gaan.

Reutsedijk 10, Vught

Boerderijwinkel Heuven Vught Den Bosch City
Heuven Boerderijwinkel Den Bosch City

Dungense groente & fruit bij Van der Heijden


Dit is misschien wel de grootste boerderijwinkel van dit lijstje. Wat een uitgebreid assortiment aan groente en fruit ligt hier! Van Dungense appels en peren tot aan enorme pompoenen en zelfs soeppakketten. Ja, pakketten die dus alle groenten bevatten voor een heerlijk soepje. De keuze is hier écht reuze. Niet gek, want alles wat Van der Heijden niet zelf verbouwd, wordt ingekocht bij collega-boeren. In het koelvak ligt de benodigde zuivel. Met andere woorden: hier is alles te verkrijgen.

Bosscheweg 54, Den Dungen

Van der Heijden Den Dungen Boerderijwinkel Den Bosch City
Den Dungen Den Bosch City Van der Heijden

Even Fruit Halen bij (Fruitautomaat) Van de Ven


Elke zaterdag opent Van de Ven in Den Dungen de deuren van haar boerderijwinkel. Koop heerlijk fruit, vers van eigen grond. Maar ook de beste jams en honing behoren tot Van de Ven’s assortiment. Heb je op zaterdag geen tijd? No problemo! Van de Ven heeft een fruitautomaat geplaatst op het terrein. Dit betekent 24/7 verse appels en peren. Ook seizoensfruit wordt met veel regelmaat in de automaat aangeboden. Dé oplossing als je in fruit-nood zit. 

Paterstraat 38, Den Dungen

Fruitautomaat Even Fruit Halen Den Bosch City
Even Fruit Halen Van de Ven Den Dungen Den Bosch City

Vlees, bloemen en fruit van Op het Erf


Je zit er even iets langer voor in de auto (of fietst er flink voor door), maar dat is het allemaal waard. In Heeswijk-Dinther ligt boerderijwinkel Op Het Erf. Hier koop je ontzettend vers vlees wat direct is ingevroren. Het vlees is voornamelijk afkomstig van biologisch gehouden vee. Mijn man ging compleet los hier, want hij vond het vlees er bijzonder goed uitzien. Ook heeft Op Het Erf eigen fruitteelt en… een bloempluktuin! Een leuke aanrader als een keer in de zomer je eigen boeketje wil plukken. 

AA-Brugstraat 4A, Heeswijk-Dinther

Op Het Erf Heeswijk-Dinther Den Bosch City

Binnenkort nog meer boerderijwinkels

 

Leuk hè, zo lekker winkelen bij de boer in omliggende dorpen. Ik heb dit ervaren als een activiteit die je prima alleen, samen of met de kids kan ondernemen. En er zijn nog veel meer boerderijwinkels in de omgeving! Verwacht daarom binnenkort een Boerderijwinkel-blog Deel II. 

Fotocredits: Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok