Duurzame spots in Den Bosch


Wil jij graag Zero Waste leven en ben je benieuwd naar waar je duurzame producten kunt kopen? Bezoek dan is deze leuke plekjes. Oh, en je eigen bakjes, zakjes en boodschappentasjes meenemen wordt hier zeker gewaardeerd.

Wanderwood

 

WanderWood is het Earth Friendly Boetiekje van Den Bosch. Wanneer je de winkel binnenstapt kom je terecht in een paradijsje, waar je de mooiste woonartikelen voor in je huis kan vinden. Denk aan een rotan tafeltje of een zoutsteenlamp, beide gemaakt van natuurlijke materialen. Ook de kleding wordt met zorg uitgekozen, zodat Wanderwood er zeker van is dat het op eerlijke, duurzame manier geproduceerd wordt. Het is het zeker waard om hier even langs te gaan.

Wanderwood: Snellestraat | Website | Instagram

Wanderwood Zero Waste Den Bosch City blog

Appel & Ei


Heb jij kledingstukken in je kast hangen die je al jaren niet meer hebt gedragen? Geef ze een nieuw leven door ze af te geven bij Appel & Ei. Zij verkopen jouw kledingstukken en jij ontvangt maar liefst 40% commissie. Naast het verkopen van kleding, kun je hier natuurlijk ook mooie kledingstukken scoren. Het assortiment verandert dagelijks. Dus loop hier regelmatig even binnen, zodat jij als eerste de mooiste kledingstukken ertussenuit kan halen. Wanneer je kledingstukken tweedehands koopt, ben je goed bezig, je vermindert hiermee namelijk het kleding overschot. Toppertje!!

Appel&Ei: Vughterstraat | Website | Instagram

Peppers & Tapas


Ben jij vrijdagochtend of zaterdagmiddag op de markt? Loop dan zeker Peppers & Tapas niet voorbij. Hier zijn namelijk heerlijke producten te verkrijgen. Neem je eigen bakjes mee en laat ze vullen met verse dipjes, olijven en andere lekkernijen. Mega fijn dat zij dit doen, want dit scheelt weer een hoop onnodige verpakkingen!

Peppers & Tapas: Website | Instagram

Yalla Yalla


Bij Yalla Yalla kun jij genieten van heerlijke vegetarische, vegan en gezonde gerechten gemaakt door gepassioneerde Nederlandse, Syrische en Palestijns-Libische koks. Vind je het leuk om verrast de worden en nieuwe gerechtjes te proberen? Dan ben je bij Yalla Yalla goed! Vanaf 17:00 uur kun jij aansluiten bij een Shared Dining diner. Het aanbod in (vegetarische) gerechten is variërend en verrassend.

Yalla Yalla: Postelstraat | Website | Instagram

Neem je eigen verpakking mee Pepper en Tapas Den Bosch City Zero Waste leven

Waar


WAAR jij duurzame bakjes kan kopen die je bij Peppers & Tapas kan vullen?

Bij WAAR vind jij producten die elk op hun eigen manier duurzaam zijn. Dit kan jij in een oogopslag zien aan de hand van keurmerken en labels. Zo zijn onder andere de flessen van Dopper gemaakt van gerecycled plastic en zijn veel van de etenswaren gekeurd met het Max Havelaar merk.

Leuk weetje: heb je een cadeautje gekocht en wil je het laten inpakken, zelfs dit doet WAAR op een duurzame manier door gebruik te maken van gerecycled, fairtrade papier.

WAAR: Vughterstraat | Website | Instagram

Bio Markt


Elke vrijdagochtend tussen 9:00 en 13:30 is er een biologisch marktje te vinden in het centrum van Den Bosch. Hier verkopen lokale producenten hun eigen producten. Naast groente, fruit, brood, kaas, vis en honing kun je er zelfs sokken en ondergoed kopen gemaakt van biologisch katoen en bamboe. Wil je je huis wat fleuriger maken met een mooi (verantwoord) bosje bloemen, loop dan langs het kraampje van Fleurabeille. De bloemen die zij verkopen worden biologisch geteeld op de zorgtuinderij de Es.

Bio markt: Markt | Website 

Biologische boerenmarkt Den Bosch City Zero Waste leven

Wil je meer te weten komen over hoe jij Zero Waste kan leven? Lees dan dit artikel! Hierin vertelt Caroline van Zero Waste Den Bosch je er meer over.

Fotocredits: Den Bosch City

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok