Inzamelingsacties deel II


Afgelopen week hebben wij het eerste deel van de Bossche inzamelingsacties gedeeld in deze blog. Inmiddels kunnen wij meer initiatieven met jullie delen! Wij zijn trots op iedereen die zich inzet voor Oekraïne, dank jullie wel!

JCI Den Bosch en JCI Quadrivium


Eerder was al te lezen dat JCI Quadrivium zich inzet voor Oekraïne. JCI heeft nog een kamer in Den Bosch, genaamd JCI Den Bosch. Samen zamelen ze op zaterdag 12 maart en zondag 13 maart goederen in voor Oekraïne.

Inmiddels is bekend geworden waar men terecht kan. De inzamelingsactie vindt plaats bij Kindcentrum Zuiderster aan de Liviusstraat, Den Bosch Zuid. Op zaterdag zijn zij open voor donaties van 10.00 – 14.00 uur. Op zondag kan men terecht van 12.00 – 14.00 uur

JCI Quadrivium: Instagram
JCI Den Bosch: Instagram 

 

Den Bosch City JCI Nederland goederen Oekraïne

Make art – not war foundation


Lola Flick en haar moeder zetten zich met Make Art – Not War Foundation in voor Oekraïne en haar jonge kunstenaars. Op de website moeten we nog heel veel wachten, maar via Instagram kan je dit initiatief al volgen.

Kunst is de ziel van een samenleving. Zolang er kunst is, is er hoop. Daarom helpen Lola en haar moeder jonge kunstenaars uit Oekraïne om hun werk onder de aandacht te brengen en te verkopen. Help mee en investeer in de toekomst van een vrij Oekraïne. De helft van de opbrengst gaat naar de kunstenaar, de andere helft naar Stichting Vluchteling. Elk gedoneerde euro komt rechtstreeks bij zijn doel terecht.

Met dit initiatief zamelen Lola en haar moeder geld in voor de vluchtelingen uit Oekraïne en houden we bovenal de Oekraïense cultuur levend en actueel. Zij hebben contact met deze kunstenaars wiens werk ze in gelimiteerde oplages riso-printen, zeefdrukken, etc. De Make Art – Not War Foundation krijgt daarbij van alle kanten hulp uit de creatieve sector in Brabant. Help ook mee en investeer in jonge kunstenaars van de Oekraïne.

Make Art – Not War Foundation: Website | Instagram

Den Bosch City Lola Flick Oekraine

Nom Nom x Brouwerij Kees


Nom Nom doneert de opbrengst van het biertje Summer Of Love van Brouwerij Kees. Mocht je toch al de plannen hebben een biertje te gaan drinken, overweeg dan deze te nuttigen bij Nom Nom! 

Met de – helaas nu typerende – tagline Make Beer Not War, draagt Nom Nom op deze wijze bij aan de situatie in Oekraïne. Deze heerlijke White IPA wordt voor € 5,55 verkocht bij Nom Nom. Deze gehele opbrengst wordt gedoneerd aan Giro 555.

Nom Nom: Postelstraat 79 | Website | FacebookInstagram

Den Bosch City Nom Nom Brouwerij Kees
Den Bosch City Restaurant Picasso voor Oekraine

Picasso for ukraine


Restaurant Picasso heeft een loting georganiseerd voor Oekraïne. Alle opbrengsten worden gedoneerd aan Giro555.

De loten kunnen voor € 5 per stuk worden gekocht. Uiteraard kun je zoveel loten kopen als je zelf wil! Per 30 deelnemers wordt er één dinerbon verloot à € 50! Zodra de loting vol is, worden er tikkies verzonden naar de deelnemers en start de hele loting weer opnieuw. Inmiddels is de tweede ronde ook weer helemaal vol en zal de nieuwe loting binnenkort weer starten.

Deze loting verloopt via Picasso’s Instagram. In totaal worden er 50 dinerbonnen verloot door Picasso. 

Picasso: Kerkstraat 49Website | Instagram

Wanderwood den Bosch schenkt deel opbrengt t-shirt aan Giro555

 

Bij Wanderwood in Den Bosch koop je dit toffe t-shirt. 50% van de opbrengt wordt gedoneerd aan Giro555. 

De prijs is € 45 per t-shirt, gemaakt van 100% biologisch katoen. Deze zijn verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. Heb je interesse, stuur dan een bericht naar Wanderwood’s Instagram of loop binnen in de winkel aan de Snellestraat.

Wanderwood: Snellestraat 14 | Instagram

Den Bosch City t-shirt Wanderwood Oekraine]
Den Bosch City t-shirt Wanderwood

oproep! 

 

Ken jij een initiatief welke nog niet in dit artikel is benoemd? Of heb je op- of aanmerkingen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Fleur via fleur@denboschcity.com. Wij zullen ervoor zorgen dat deze lijst wordt aangepast.

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok