PeelPioneers citrusschillen Den Bosch
PeelPioneers Den Bosch City

Van citrusschil naar olie


PeelPioneers, een vooruitstrevend bedrijf dat de circulaire economie transformeert door citrusresten om te zetten in waardevolle grondstoffen. Dit innovatieve bedrijf, opgericht in 2017, staat aan de frontlinie van de circulaire economie. Met een missie om citrusafval om te zetten in waardevolle grondstoffen, hebben ze een golf van positieve verandering in gang gezet. We kregen een kijkje in de wereld van PeelPioneers en ontdekten hoe zij de normen verleggen in duurzaamheid. Absoluut een inspirerend gesprek, waar we je graag meer over vertellen!

Een circulaire revolutie in de citrusindustrie


PeelPioneers heeft een uniek proces ontwikkeld dat citrusresten omzet in waardevolle grondstoffen. Met behulp van geavanceerde technologieën halen ze het maximale uit sinaasappels die anders als afval zouden worden beschouwd. Door deze resten te verwerken, produceren ze etherische oliën, sinaasappelblokjes en Finix citrusvezel en zelfs hoogwaardig dierenvoer. Deze innovatieve benadering van restverwerking heeft een enorme impact, niet alleen op het milieu, maar ook op de citrusindustrie als geheel.

” Samen maken we het verschil “

Lokaal partnerschap en duurzaamheid


Bij PeelPioneers begrijpen ze het belang van lokale betrokkenheid en partnerschap. Ze werken nauw samen met partners, zoals Renewi en schillenleveranciers als Jumbo citrusboeren om ervoor te zorgen dat er minder reststromen ontstaan. Ook wordt er nauw samengewerkt met scholen aan innovatieprojecten. Door deze sterke band te creëren, helpt het bedrijf niet alleen bij het verminderen van restafval, maar ook bij het stimuleren van duurzame praktijken in de gehele citrusindustrie. Het is een win-win situatie waar zowel het milieu als de lokale gemeenschap van profiteren.

Duurzaamheid op grote schaal


PeelPioneers gaat verder dan alleen het verminderen van reststromen. Hun inzet voor duurzaamheid heeft een grotere impact op de voedselindustrie als geheel. Door waardevolle grondstoffen te produceren uit citrusafval, dragen ze bij aan de verschuiving naar een circulaire economie. Ze verminderen de druk op natuurlijke hulpbronnen en stimuleren een duurzamere en efficiëntere voedselproductie. Doordat ze een stoorstroom (citrusschillen) uit de afvalindustrie halen wordt ook de CO2-uitstoot verminderd. Deze citrusschillen zouden anders immers verbrand worden. Het zijn een voorbeelden van hoe innovatie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan om een positieve verandering teweeg te brengen.

PeelPioneers circulaire economie Den Bosch

Erkenning en een duurzame toekomst


De inspanningen van PeelPioneers op het gebied van duurzaamheid zijn niet onopgemerkt gebleven. Het bedrijf won begin dit jaar de Circular Award Business Small 2023. Ze zijn erkend als een voorloper in de circulaire economie en hebben bewezen dat duurzaamheid en zakelijk succes hand in hand kunnen gaan.

Met een heldere toekomst voor ogen blijft PeelPioneers zich inzetten voor verdere groei en impact. Ze streven ernaar om hun activiteiten uit te breiden en meer citrusschillen te upcyclen tot waardevolle grondstoffen. Zo zijn er al pilots gedaan met citroenen en willen ze in de toekomst ook grapefruits kunnen verwerken. Daarnaast delen ze graag hun kennis en expertise met andere bedrijven en industrieën, zodat de circulaire economie nog breder kan worden toegepast.

Wat kun jij doen?


PeelPioneers nodigt ook jou uit om deel te nemen aan hun missie. Als consument kun je een verschil maken door bewust te kiezen voor producten en merken die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Door de circulaire producten van PeelPioneers te ondersteunen, draag je actief bij aan het verminderen van reststromen en het creëren van een meer duurzame toekomst.

Als je meer wilt weten over PeelPioneers en hun missie om de circulaire economie te bevorderen, bezoek dan hun website en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een groenere en schonere toekomst. Laten we samen de weg effenen voor een duurzamere wereld waarin afval niet bestaat, maar alleen waardevolle mogelijkheden. Of zoals PeelPioneers zegt: ‘Samen maken we het verschil.’

PeelPioneers: website | Instagram | LinkedIN

Fotocredits: PeelPioneers

Meer Den Bosch CIty in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer artikelen via Ontdek Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.