Het mooie weer staat om de hoek! En wat is er dan beter dan een lekker ijsje? Hieronder 6 ijssalons in Den Bosch voor jullie op een rijtje:

TumTum ijs

 

Een bijzondere plek in de Bossche binnenstad, waar je het hele jaar je eigen ijsje mag maken. Je tapt het eigen gemaakte ijs van TumTum en kiest vervolgens je eigen toppings op. Daarna weeg je het ijs bij de kassa. Deze winkel is uniek, vernieuwend en vooral een belevenis die je niet meer gaat vergeten.

Minderbroedersstraat 23

Frezzo

 

Aan de rand van het centrum van Den Bosch kun je voor een heerlijk ijsje terecht bij Frezzo. Elke dag wordt het Italiaanse ijs vers bereid. Je kiest uit meer dan 30 smaken en er liggen regelmatig nieuwe smaaksensaties in de vitrine. Bij Frezzo staat vers bereiden voorop. Er wordt met vers fruit gewerkt en de toppings worden zelfgemaakt. Door jaren lang testen en experimenteren is er een eigen smaak gecreëerd, gebaseerd op het Italiaanse ijs. Zin in een vers gemaakt bolletje ijs op een hoorntje of in een bakje? Vanaf het station richting het centrum kom je hierlangs.

Vismarkt 1

Geniet Den Bosch

 

Om de hoek van de altijd gezellige Bossche Markt is Geniet Den Bosch gevestigd. Het aanbod in Italiaans schepijs is hier onwijs groot en heerlijk zelfgemaakt. Ook hebben ze heerlijk softijs én -een persoonlijke favoriet- ijskoffie! Vergeet ook zeker niet een keer de milkshakes te bestellen, een grote aanrader.

Marktstraat 23

Gelateria Davide

 

Het ijs van Davide is vers en ambachtelijk gemaakt volgens authentiek familierecept en daar zijn ze trots op! Het ijs wordt gemaakt van verse producten, vers fruit en echte melk. Gelateria Davide is een prachtige zaak met achterin een professionele keuken met grote ijsmachines en voldoende gekoelde opslagruimte voor de verse melk en het verse fruit. Bij binnenkomst zie je een meterslange toonbank, boordevol vers ijs in vele smaken, diverse ijstaarten en kleurige macarons. De gezellige zitjes binnen én buiten zorgen ervoor dat je ongestoord van jouw ijsje kunt genieten. Deze staat toch wel hoog op ons lijstje van favo ijssalons in Den Bosch!

Hinthamerstraat 86

Den Bosch City Tumtum
Den Bosch City Tumtum

De IJsvogel

 

De IJsvogel maakt al 87 jaar één smaak ijs, zacht vanille schepijs. Het ijs wordt dagelijks meerdere keren vers gedraaid, is romig van smaak en bevat maar 4% vet. Het recept is doorgegeven van vader op zoon en inmiddels wordt de zaak gerund door de vierde generatie. De ingrediënten die ze bij de IJsvogel gebruiken, komen uit de regio en de gerechten worden vers bereid. Ze serveren ook lunch en koffie. Dikke aanrader: de ijskoffie! Van alle ijssalons in Den Bosch is die ijskoffie zeker het lekkerst.

Kerkstraat 3

Zammatteo

 

Sinds 1935 is ijssalon Zammatteo actief. De familie maakt al decennialang ambachtelijk Italiaans ijs van vers fruit en grondstoffen. Een echte Italiaanse ijssalon in Den Bosch, gerund door Marion en Enzo Zanin. In deze ijssalon wordt gewerkt volgens grootmoeders recept. Zammatteo is een ijszaakje in een zijstraat van de Hinthamerstraat en is erg bekend onder de Bosschenaren.

Nieuwstraat 14

 

Mooi weer in Den Bosch


Met dit mooie weer is een ijsje een must, maar wil je nou meer leuke dingen doen zodra de zon schijnt? Bezoek een van de leuke terrasjes in de zomer of boek een elektrisch eendje om mee te varen in de Bossche wateren. Have fun!

Fotocredits: Den Bosch City

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok