Gratis Museumavond in Den Bosch


Tijdens de gratis Museumavond op 21 april gooien Design Museum Den Bosch en Het Noordbrabants Museum de deuren open. Met een programma bomvol muziek, dans, rondleidingen, talks en workshops van 19 tot 22 uur. Maak je eigen sieraden met hot glue, bied mee op een kunstveiling door jonge Brabantse makers, doe mee met bijzondere rondleidingen in de tentoonstellingen, maak je eigen zeefdruk of kom dansen in de museumzalen.

Maak je eigen sieraden en ontdek de stroomlijn


De tentoonstelling Post-Tribal laat zien hoe jonge makers de in de jaren 90 zo populaire tribal tattoo weer opnieuw hebben uitgevonden (deze keer zonder de problematische culturele toe-eigening en hypermasculiniteit). Veel van de jonge ontwerpers in de tentoonstelling omarmen de DIY-mentaliteit en werken met ongewone materialen die ze zelf bewerken. Zo zie je bijvoorbeeld sieraden gemaakt van hot glue uit een lijmpistool, servies uit de 3D-printer en kandelaars van computeronderdelen. Tijdens de gratis Museumavond kan je in de hal van Design Museum Den Bosch ook zelf aan de slag: je maakt je eigen ketting, broche of armband van hot glue tijdens de workshops. Daarnaast staan er de hele avond lang rondleiders voor je klaar om je in kleine groepjes mee te nemen naar de spannendste hoekjes van de tentoonstellingen Sneller, beter, mooier en Post-Tribal.

Gratis Museumavond Post-Tribal opening, pics by Jacob Heus (35)
Gratis Museumavond Post-Tribal, picture by Ben Nienhuis (9)

DJ’s, dans, een kunstveiling én meer in Het Noordbrabants Museum


Midden in de zalen van de tentoonstelling Thomas Trum: Daily Spins spelen Bossche Milio en Bastiaan Benjamin een elektronische live performance. De performance krijgt een visuele laag door een licht installatie die live bestuurd wordt door Karl Klomp. Verderop, in de paleiszalen van het museum, luister je tussen de kunstwerken naar de liedjes van singer-songwriter Dehaze. Tot slot kun je kijken naar optredens van danser Tu Hoang bij de tentoonstelling Waanplekken van kunstenaar Vivian Ammerlaan.

Bied mee in de kunstveiling Selling Our Souls III in de Statenzaal en word trotse eigenaar van nieuw werk van jonge kunstenaars. Deze thematische en laagdrempelige kunstveiling wordt georganiseerd door Ema Vanekova en Jesse Fischer, met veilingsmeesters Yorgo Wieringa en Machiel Driesser. Of ontdek je eigen talent: sluit aan bij de zeefdrukworkshop van Studio Turbo en bedruk een linnen tasje met je eigen ontwerp.

Gratis Museumavond Noordbrabants Museum
Gratis Museumavond performance Noordbrabants Museum

Praktische informatie


De Museumavond is helemaal gratis toegankelijk. Je kunt zowel bij Het Noordbrabants Museum als Design Museum Den Bosch naar binnen lopen. Het is niet nodig om je vooraf in te schrijven voor de workshops en activiteiten.

Gratis Museumavond
21 april 2023
19 – 22 uur

Fotocredits: Jacob Heus & Ben Nienhuis

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.