Relaxed uit eten met het hele gezin in kindvriendelijke restaurants in Den Bosch

Lekker uit eten gaan, wie houdt er niet van? Als moeder ben ik altijd op zoek naar kindvriendelijke restaurants in Den Bosch. Plekken waar je zonder te veel stress ook zelf rustig van je eten kan genieten. Want waar ik vroeger enkel rekening hield met waar ik zin in had (sushi of à la carte?), is het handig met met bepaalde dingen rekening te houden wanneer je met je kinderen uit eten gaat.  

Sommige kinderen lusten echt alles. helaas is die van mij daar niet één van, dus is het belangrijk om te weten of het restaurant een kidsmenu heeft. Ook is het fijn als er een kinderstoel beschikbaar is, aangezien onze peuter nog geen seconde stil wil blijven zitten. 

Ben jij nu benieuwd waar je in Den Bosch fijn uit eten kan met kinderen? Lees dan snel verder voor 5x kindvriendelijke restaurants in Den Bosch. Want als je kinderen zich ook op hun gemak voelen, kan jij ten slotte ook lekker van je eten genieten (jawel, het kan echt). 

DEEG 2 Den Bosch City kindvriendelijke restaurants in Den Bosch

Pizzabar DEEG

Pizza, wie lust het niet!? Bij Pizzabar DEEG willen ze terug naar de basis van de pizza, en dat begint met het deeg. Je mini krijgt hier dus ook een bal van (in plaats van een pizza) en kan helemaal zelf zijn of haar eigen pizza beleggen. Naast lekker eten dus ook een leuke activiteit. Hoe leuk is dat!

Verwersstraat 46

DEEG Den Bosch City

Boerengoed

Deze lijst zou natuurlijk niet ‘kindvriendelijk’ zijn zonder een pannenkoekenrestaurant. Boerengoed is een schot in de roos. Gelegen in het oude Orthen, wat betekent dat je niet met hongerige kinderen naar een parkeerplek hoeft te zoeken. Ook fijn dat de papa’s en de mama’s ook wat anders kunnen bestellen. Je kan hier namelijk gewoon à la carte eten. Naast de uitgebreide kaart zijn er genoeg opties voor de pannenkoekenliefhebber én een speciaal kidsmenu. 

Ketsheuvel 7

Happy Italy 2 Den Bosch city

Happy Italy

Voor een snelle hap ga je zeker met je kids naar Happy Italy in het Paleiskwartier. Met genoeg kindvriendelijke gerechten op het menu, een retesnelle service en een heuse indoor speeltuin is dit een gegarandeerd succes. Oh, en de prijs is ook fijn! Bij Happy Italy serveren ze ook heerlijke zoete pizza’s, belegd met onder andere Nutella of Kinderbueno. 

Bordeslaan 500

Happy Italy Den Bosch City

Roels

Wil je nu eens wat anders leuks doen met kinderen? Bij Roels serveren ze een speciale ‘Kinder High Tea’. De kinderen worden heerlijk verrast met zoete en hartige hapjes, geserveerd met onbeperkt thee of limonade. Denk hierbij dan aan een mini-burgertje, poffertjes en een lekker toetje. Ook voor het diner vind ik Roels horen in dit lijstje van kindvriendelijke restaurants in Den Bosch.

Korte Putstraat 6

Happy Italy Den Bosch City 3 kindvriendelijke restaurants in Den Bosch

Het wapen van Rosmalen

De naam zegt het al: niet echt in Den Bosch, maar zeker de moeite waard! Zelf ben ik niet per se fan van all you can eat buffets, maar de kwaliteit bij ‘Het Wapen’ is goed. Bij ons vooral populair met Kerst en bij grote familieaangelegenheden, want er is voor een ieder wat wils. Volg eenmaal binnen de trap naar beneden en je waant je in een heus speelparadijs. Compleet met klimrekken, videospellen en een mini-bioscoop. Gegarandeerd speelplezier voor alle leeftijden.

Graafsebaan 52, Rosmalen

Extra tips:  

Ben je niet in één van deze kindvriendelijke restaurants, of heb je toch nog behoefte aan wat tips die je overal kan toepassen? Ga dan goed voorbereid op pad en geniet in elk restaurant van een ontspannen etentje met je mini’s. 

 1. Ga wat vroeger uit eten dan normaal.
  Want kinderen die moe zijn, dragen niet bij aan een fijne sfeer. 
 2. Neem entertainment mee.
  Schilderen met water: veel plezier, weinig rommel en makkelijk mee te nemen;

  – Boekjes lezen is overal leuk. De muziekboekjes van Paco zijn bij ons favoriet;
  Raamstickers: plak de hele tafel onder en haal het er net zo makkelijk weer af. 
 3. Neem een tablet mee.
  When everything else fails… zet je een YouTube-filmpje aan. Vergeet niet van te voren te downloaden. Niet helemaal pedagogisch verantwoord maar je moet wat soms… (de app van Nijntje is ook erg leuk en heeft geen internet nodig.)
 4. Trakteer opa en oma op een etentje.
  En jij hebt gegarandeerd wat meer je handen vrij. 
raamstickers zijn altijd een succes
Sakana-denboschcity-08
Schilderen met alleen water
Sakana-denboschcity-02
Met de nijntje app kunnen papa en mama rustig eten

Hopelijk ga je na het lezen van deze blog nooit meer gestresst een restaurant in…. of uit. Volg je deze tips op, dan geniet je nog steeds zoals vroeger van lekker eten, maar kan je de ervaring ook delen met je kinderen. Het scheelt je ook weer geld voor de oppas en het geeft je een leuke nieuwe activiteit om als gezin te doen. 

Weet jij nou nog een leuke kindvriendelijke restaurant in Den Bosch? Laat je het dan even weten in een reactie. Deze moeder is namelijk ook altijd op zoek naar leuke kindvriendelijke restaurants.

Smakelijk eten! 

Fotocredits: Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok