De meivakantie is begonnen. En hoewel we nog niet helemaal van het weer op aan kunnen, hebben we toch weer mooi wat tips om te gaan doen deze vakantie. Wat ga jij doen?

Springkussenfestival Dierenbos

De entreeprijs voor een dag onbeperkt springen is €4 voor kids in de leeftijd 0 t/m 12 jaar en volwassenen zijn gratis. Kaartjes zijn te verkrijgen bij de entree van het Springkussenfestival op Vakantiepark Dierenbos. Naast het Springkussenfestival kun je bij Dierenbos ook midgetgolfen, zwemmen, bowlen en genieten van de speeltuin.

Dierenbos, Vinkel

Bootje huren bij 22 Shades of Blue en picknicken op het water!

Schepnet of vis hengel mee en een gevulde koelbox. Den Bosch wordt omringd door water. Dus wie Den Bosch écht wil ontdekken huurt een bootje, kano of SUP bij 22 Shades of Blue. 
Tot rust komen op het water. Gezellig samen dobberen. Prijzen vanaf €50 per uur. Den Bosch City biedt in de maand april een exclusieve korting van 20% met de code: LENTE20. 

22 Shades of Blue, Den Bosch

Klimbos IJzeren Man

Gezellig klimmen in het ruim 2 kilometer lange klimbos of klauteren in het ruim 700m2 grote nettenpark. Iedereen met een minimale lengte van 1.35m en een minimum leeftijd van 8 jaar kan deelnemen aan het klimparcours. Uitzonderingen zijn personen zwaarder dan 120kg of groter dan 2.05m. Let wel: kinderen t/m 12 jaar dienen begeleid te worden door iemand ouder dan 18 jaar. Hiervoor geldt minimaal 1 begeleider per 3 kinderen. Bezoek het klimpark vanaf €25 per persoon. 

Klimbos IJzeren Man, Vught

Vue Cinemas

Bekijk de nieuwste kinderfilms: Mijn Kat & Ik, Superkat Maurice, Mavka, Onder het Maaiveld, The Super Mario Bros Movie of nog veel meer andere films. In de Vue heb je in elke zaal superrelaxed stoelen die je met druk op de knop helemaal als ligstoel kan maken. Even een momentje van rust onder het genot van een film en een bak popcorn. Wij horen alleen maar enthousiaste verhalen over Super Mario!

Vue, Den Bosch

Den Bosch City TheGameBox
Den Bosch City SpringkussenfestivalDierenbos3

Zwemmen, bij het Sportiom!

Urenlang waterpret! Recreatief zwemmen kan nergens beter dan in het gethematiseerde zwemparadijs AquaFun. Hier beleef je echt het leukste dagje uit! Roetsj van de snelle glijbanen, trotseer de golven in het golfslagbad of spring met z’n allen in een band en glij door de bandenglijbaan. Tussen al het spetteren en spelen door, kun je even bijkomen op het terras en het buikje weer vullen in het restaurant. Ook voor de kleintjes is AquaFun fantastisch. Zij kunnen zich heerlijk vermaken in het peuterbad en de waterspeeltuin! Vanaf €4 tot en met 3 jaar, en vanaf €14,80 vanaf 4 jaar.

Sportiom, Den Bosch

Vissen bij SlothoeveVijver, vinkel

De Slothoevevijver is een vijvercomplex in Vinkel. Hier kan men vissen op Forel en Zalmforel. Deze vissen kun je mee naar huis nemen om op te eten. Zo kun je later ook nog genieten van een dagje uit. En hoe interessant is dit voor je kinderen, want waar komt die vis op je bord eigenlijk vandaan? Vanaf €9 per persoon.

Brugstraat 73c, Vinkel

The GAME BOX

Een kelder aan de Marktstraat is volledig omgetoverd tot een super toffe arcade-hal. Vele nieuwe games, de allernieuwste arcade-games en een primeur in Nederland: de Step-Mania. Speciaal voor de nog niet zo behendige, jonge gamers is er het Little Gamer Arrangement. Hier kunnen kids tot en met 12 jaar, onder begeleiding, kennismaken met de uitdagende spellen van The Game Box. Plezier gegarandeerd!

The Game Box, Den Bosch

Sneller, Beter, Mooier: Kinderworkshop in het Design Museum

Samen met een museumdocent bezoeken de kids de tentoonstelling Sneller, beter, mooier, en ontdekken ze hoe ontwerpers de wereld al bijna een eeuw lang steeds sneller en gestroomlijnder maken. Daarna gaan ze als een echte ontwerpers hun eigen pijlsnelle vervoersmiddel vormgeven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een razend snelle boot, vliegend dier of een hypermoderne auto. Deze workshop vindt plaats op 2 en 7 mei van 13.00 tot 15.00 uur.

Design Museum, Den Bosch

Dit is het clubhuis van Theater Artemis

Samen met een beeldend kunstenaar en een theatermaker van Theater Artemis en met een hoop latten, doeken en oude posters bouw je in een mum van tijd een echte hangclub. Met je bandje om mag je elke dag terugkomen en verder bouwen aan dit gezamenlijke kunstwerk. Iedereen (behalve ouders) is welkom in het clubhuis van Theater Artemis. Van 3 t/m 7 mei staat het Clubhuis in de Buitenserre. Je hoeft geen kaartje te reserveren, de toegang is gratis.

Verkadefabriek, Den Bosch

Kindervoorstelling Fantastisch (6+)

Fantastisch is een voorstelling over alledaagse dingen; spullen, mensen, dromen en doelen, die misschien het ene lijken te zijn en misschien op het eerste oog niets bijzonders lijken. Maar juist achter hetgeen dat op het eerste gezicht niet zichtbaar is, gaat nog een hele wereld schuil.

Ontdek een geheime wereld, vol mogelijkheden, doldwaze dromen, prachtige doelen en bovenal vol fantastische fantasie. En wie weet… misschien ontdek je zomaar iets FANTASTISCH (of niet).

PERRON-3, Rosmalen

Tip: Geef eens een Den Bosch Cadeaukaart weg!
Een lokale cadeaukaart waarmee je Bossche ondernemers steunt. Te besteden bij horeca, delicatessezaken, winkels en activiteiten in Den Bosch.

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.