Restaurant Pollevie op het Paleiskwartier


Pollevie blijft koken – en hoe! Dit restaurant in het Paleiskwartier staat bekend om het gebruik van groenten. Ze staan zelfs in de wereldwijde top 100 beste groenterestaurants. Zijn we trots op in Den Bosch. Dat betekent overigens niet dat er alleen vegetarisch gekookt wordt, ook vlees en vis komen gewoon aan bod.

Het is dan ook zonde dat we niet in het restaurant kunnen eten op het moment. Maar, Pollevie blijft koken – in hun eigen keuken, in jouw keuken, of gewoon lekker op straat! Whut? Jazeker, lees maar mee:

Pollevie blijft koken 2

Pollevie blijft koken – en verpakt dit voor bij jou thuis


Het team van Pollevie heeft een aantal van hun gerechten samengesteld voor in hun dagverse maaltijdboxen. Je zet in maximaal 15 minuten een restaurantwaardig diner op tafel van o.a. heerlijke worteltartaar, gemarineerde coquille, hertenstoof en biet wellington. Wij testten vorig weekend het 3-gangen menu uit en wat was het genieten. Met de handige online instructies kunnen zelfs wij de fijne gerechten op tafel toveren.

Er is keuze uit een 3-, 4- of 5-gangen menu en dit is uit te breiden met een wijnarrangement, huisgebrouwen kefir en allerlei bites. De bites en gerechten zijn overigens ook ‘los’ te bestellen.

Den Bosch City

Pollevie kookt buiten achter de Kamado BBQ: Japanse streetfood take-away


Op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 15:00 en 19:00 uur staan de chefs achter hun Kamado BBQ de lekkerste Japanse streetfood klaar te maken. Alle streetfood wordt ter plekke vers bereid. Lekker voor onderweg na je wandeling buiten, of om mee naar huis te nemen.

De snacks op het BBQ take-away menu zijn o.a. Okonomiyaki met spitskool en rettich, yakitory met kimchi en een diepzee-garnalenspies. Voor de zoetekauwen onder ons is er ook een Luikse wafel met appel en rozijnen te bestellen.

Pollevie blijft koken 6
Pollevie blijft koken 4

[email protected] – Haal de chefs in huis


Wil je nou echt een leuke avond? Haal dan gewoon een chef van Pollevie in huis. Voor kleine gezelschappen wordt er een 5- of 6-gangen menu gekookt bij jou thuis. Ook dit menu is uit te breiden met bites vooraf of friandises bij de koffie, of een bijpassend wijnarrangement. Neem hiervoor minimaal 2 dagen van te voren even contact op.

Bestellen doe je zo:


Een menu of gerechten bestellen voor thuis doe je gemakkelijk online. De bestelling kan dagelijks tussen 17:00 en 19:00 uur opgehaald worden in het restaurant. Ook kan al het lekkers thuisbezorgd worden, maar alleen in het Paleiskwartier, Willemspoort, ‘t Zand en Vughterpoort.

Restaurant Pollevie | Website | Facebook | Instagram
Adres: Hofvijver 2b, Den Bosch
Contact: 073 5184646 | [email protected]

Fotocredits: Anne op ‘t Hoog Fotografie

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok