BBQ gerechten geïnspireerd door Ottolenghi bij LOFF


Vol LOF(F) zijn we nadat we afgelopen weekend bij LOFF op het Minderbroederspleintje de avond doorbrachten. De broers Yorick en Lauren (ook eigenaren van Tappunt) gooiden een tijdje geleden het roer om in dit pand. Hun vorige concept ‘M’EAT’ Bar & Grill, maakte plaats voor de nieuwe LOFF. Werkelijk alles ging op de schop, van interieur tot keuken en menukaart. Het enige – naast de twee broers zelf – dat is gebleven: koken op de Big Green Egg. Maar nu geïnspireerd op de Ottolenghi-stijl én met een internationale twist.

LOFF Den Bosch oesters
LOFF Den Bosch hoofdgerechten

Things we LOFF


Hoewel het interieur prachtig is geworden, rustige blauw/grijze tonen met warme bruin/oranje toevoegingen, streken we neer op het terras. Dit pleintje (officieel Minderbroedersstraat) is één van mijn persoonlijke favorieten. Ietsje rustiger gelegen dan de drukke Markt of Parade en de hele dag zon. We begonnen met ‘Oesters you LOFF’ met komkommer, limoen, tabasco en als laatste gin aan tafel eroverheen geneveld. Heerlijk! Het is ook leuk om te beginnen met één van hun originele cocktails, zoals de Popcorn Passion of Stil a LOFF Potion (mocktail) met kobucha en rook.

Om wat meer te proeven deelden we de voorgerechten. De gamba’s met venkelsalade en granaatappel bevielen goed. Net zoals de burrata met aardbeien, gran reserva ham en witte port stroop. De absolute winnaar deze ronde was de watermeloen met feta, kalamata olijf en pistache. Bij elk gerecht heeft de Big Green Egg zijn rol gespeeld. Zo werd bijvoorbeeld de watermeloen gegrild geserveerd, wat een bijzonder lekkere toevoeging was aan het gerecht.

LOFF Den Bosch garnalen
LOFF Den Bosch lamshaas

Werken met lokale producten


Ondertussen nam ik nieuwsgierig een kijkje bij de open keuken. Dankzij de verbouwing is de keuken doorgetrokken naar de buren waardoor zowel LOFF als Tappunt hier nu koken. En ja hoor, maar liefst drie Green Eggs zijn gespot in de keuken. Ondertussen legde Lauren uit dat er elk kwartaal een nieuwe kaart wordt gemaakt. Ook werken ze met lokale producten, ondanks dat elk gerecht een internationale twist heeft. Duurzaamheid en kwaliteit staan hoog in het vaandel en dat combineren de broers graag met comfort en no-nonsens.

En dat merken we. Als hoofdgerecht worden de gegrilde zeebaars en lamshaas geserveerd. De ontzettend malse lamshaas met rosevalaardappel en gegrilde groene asperge. De zeebaars met erwtencrème en antiboise. Heel erg lekker!

Ondanks dat we bijna uit onze broeken ploffen, kiezen we nog een dessert. Vooral de donut – gemaakt op de Green Egg – gevuld met gele room en aardbei is een origineel en lekker dessert.

LOFF Den Bosch binnen
LOFF Den Bosch zeebaars

Eten bij LOFF: lunch, diner & borrel


Met mooi weer kun je lekker op het terras tegen de gevel zitten of een plekje uitzoeken op het pleintje. De lunchkaart biedt verschillende broodjes en salades. En zowel de lunch- als de dinerkaart hebben vegetarische opties op de kaart staan. LOFF is elke week van woensdag t/m zondag geopend voor lunch, diner en borrel.

LOFF | website | Minderbroedersstraat 22

Fotocredits: Den Bosch City

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.