Een begrip in Den Bosch


Pollevie is al zo’n 8 jaar een begrip in Den Bosch. Waarom we er in godsnaam nu pas langs gaan? Goeie vraag. Maar beter laat dan nooit laten we maar zeggen.

Voor diegene die al paniekerig op zoek zijn gegaan naar een verdwenen Pollevie in de Minderbroedersstraat kan het hart ophalen. They just moved.. Naar het Paleiskwartier! Sinds deze verhuizing zijn ze wat in stijl veranderd. Zowel in interieur als in kookstijl zijn ze een wat meer eigentijdse, spannendere en creatievere weg ingeslagen. Uiteraard in combinatie met de kwaliteit en puurheid zoals je gewend bent.

Verrassing na verrassing


Bij binnenkomst kregen we een gezellig tafeltje in het midden van het restaurant. Er werd ons verteld dat we een 4-gangen verrassingsmenu van de chef zouden krijgen, we bestelde een drankje en al snel verscheen een lekker stuk huisgemaakt brood met olijfolie en zout op tafel. Altijd fijn om mee te beginnen. Het voorgerecht verscheen en we waren verrast door de combinatie van de ingrediënten: gerookte konijn met rode biet, een krokantje en een drupje van dit en dat. Het bord zag er erg mooi uit!

Het is zeker de moeite om te vermelden dat het personeel ontzettend vriendelijk, professioneel en prettig met de gasten omgaat. Er werd tijd genomen om het gerecht uit te leggen, een praatje te maken en een passende wijn aan te bevelen. Dit laatste hebben we na het eerste gerechtje meteen gedaan en we moeten zeggen; prima wijntje hoor! Ook vonden we de timing erg goed. Er zat precies genoeg tijd tussen de verschillende gerechten om er een avondvullend programma van te maken en optimaal te genieten van het menu.

Ons tussengerecht was een verzameling van smaken die we zelf niet bij elkaar zouden hebben gezet: Pompoen met garnalen en zeewier. Bijzonder en apart, maar je moet niet vies zijn van een ziltige smaak. Ook hier zie je een seizoensgroente in de hoofdrol en we zijn er inmiddels achter dat dit een belangrijk kenmerk is van Pollevie.

Den Bosch City

Als hoofdgerecht hadden we een staartstuk met draadjesvlees en een hutsepot 2.0. We waande ons even weer in de herfst, maar dat is met het Nederlandse weer ook geen sinecure! En dan …. zijn we eindelijk aangekomen bij het feest van de avond: Het toetje! We blijven vrouwen … Eigenlijk zitten we vol maar who cares. Of we zoet of kaas willen als dessert? Uh, beide?

Bij het horen van het zoete dessert (koffie mousse, ijs, bros van pure chocolade en een zoet mandarijntje) hebben we ons daar in alle enthousiasme eerst op gestort. Hmmm! Na de helft al op te hebben gegeten werden we zachtjes op onze vingers getikt door een vriendelijke ober. “Eerst het kaas dan het zoet dames…” Oeps. Gelukkig heeft het de smaak niet aangetast want het dessert was absoluut onze favoriet van de avond. Zowel het kaasplankje als het zoete dessert waren om je vingers bij af te likken. Hebben we dus ook ongegeneerd gedaan natuurlijk. We zijn rollend de deur uit gegaan deze avond. Misschien toch dat laatste lepeltje van het dessert moeten laten liggen?

GOOD TO KNOW

 

  • Pollevie is trots lid van Euro-Toques Nederland en de Slow Food Chefs Alliantie
  • Het wijnassortiment wordt beheerd door een sommelier. Life is too short to drink bad wine
  • Pollevie heeft boven het restaurant private dining ruimte die afgehuurd kan worden voor zakelijke en feestelijke gelegenheden
  • Uit ervaring kunnen we zeer zeker de lunch aanbevelen! Lekker in het zonnetje op het terras met een goed glas wijn. Wat wil een mens nog meer
  • Parkeren kan onder het restaurant of in de parkeergarage van het Paleiskwartier onder de Hofvijver

Pollevie: Website | Facebook | Instagram

Fotocredits: Den Bosch City

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok