Er is heel wat gaande op het Paleiskwartier. Appartementencomplexen lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten en verschillende horecagelegenheden hebben deze plek ontdekt. Zo ook ‘new kid on the block’ De Jongens van de Wit. Terwijl ze nog maar net om de hoek komen kijken zorgen ze al voor heel wat nieuw leven in de brouwerij. Via crowdfunding hebben eigenaren Aafje en Erwin hun grote droom kunnen verwezenlijken: een Bossche stadsbrouwerij met eetcafé op een toplocatie in Den Bosch. Hoog tijd voor een bezoekje!

Het was nog even zoeken naar een plek voor twee op vrijdagavond. Laten we zeggen: we waren niet de enigen die zin hadden in een biertje. Van VRIJMIBO’s tot Tinder-dates; iedereen zat gezellig te keuvelen met één van de heerlijk gebrouwen biertjes in de hand.

Het interieur past perfect bij het concept: Robuust, karakteristiek, ambachtelijk en eigentijds. De obers en serveerster zijn in dezelfde stijl aangekleed met stoer spijker en leren schorten en de goed zichtbare brouwketels op de vide maken het ambachtelijke gevoel af.

Bitter Sweet


Eenmaal neergestreken op het balkon bestellen we maar meteen twee biertjes. We love blonds dus werd ons het ‘Maagdelijk Blond’ van de tap aangeraden. Deze werd gebrouwen in één van de brouwketels boven ons hoofd en wordt uitgeserveerd in hét Jongens van de Wit bierglas. Eerlijk is eerlijk; De Jongens hebben dit blondje prima weten vorm te geven: Licht, fruitig, een beetje zoet met een bijzonder bittere nasmaak. Niet bepaald ’the girl next door’.

Je had vast al zo’n donkerbruin vermoeden: Every Blonde needs a Brunette by her side dus brouwde de Jongens van de Wit ook voor de non-blonds een heerlijke dubbel bier: De ‘Bossche Brunette’. Net zo uitdagend, maar met een donkerder karakter hebben wij ons laten vertellen. Deze brunette zat op het moment van ons bezoek helaas nog te borrelen in de brouwketel. Eentje voor de volgende keer dus!

Jongens van de Wit Den Bosch terras
Jongens van de Wit Den Bosch bier

Nu we er toch zijn …


Onder het motto ‘Nu we er toch zijn’, besloten we ook een hapje te bestellen van de eetkaart. De gerechten op de kaart zijn lekker toegankelijk en vooral niet te moeilijk. Ze zijn te bestellen in ‘kleine’ en ‘normale’ porties. We hebben er voor gekozen om van alles wat te proeven want dat is altijd gezellig. Onze aanrader? Het runderstoofpotje met een Bossche boterham is erg lekker. Oh en pak ook zeker niet mis op de puntzak friet met huisgemaakte mayonaise :). Culinair eten doe je hier niet, maar daarvoor kom je natuurlijk ook niet naar een stadsbrouwerij. Bier is hier de hoofdzaak.

Dat belooft wat!


We zijn met een rond buikje en een ietswat licht hoofd naar buiten gerold en weten zeker dat we snel weer eens zullen binnen vallen bij de Jongens van de Wit. Als het weer het toelaat zullen de jongens het terras opbouwen en is het prima vertoeven daar op de hofvijver. Wij verwachten dat het vechten wordt om een tafeltje in de zomer….

Good to know:

  • Op maandag wordt het bier gebrouwen en is het stadcafé gesloten
  • Op de overige dagen is het stadcafé vanaf 11.00 uur geopend. Ook een prima plek om neer te strijken voor een kopje koffie en een tosti na een wandeling in de Bossche Broek. Om maar iets te noemen
  • Het is niet nodig om te reserveren, behalve als je met wel heel veel vrienden komt. Vanaf 10 personen worden reserveringen aangenomen.
  • De Jongens organiseren ook bierproeverijen en rondleidingen

Waar: Hofvijver 4, 5223 MC Den Bosch

Openingstijden: Keuken is geopend van 11.30 tot 21.00 uur. Maandags gesloten

Contact: info@jvandew.nl | 073 30 200 14

Website: www.jvandew.nl

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok