Een nieuwe evenementenkalender: deze events staan gepland voor de tweede helft van 2024 in Den Bosch


UPDATED – De grote events van 2024 zijn bekend of hebben een vergunning gekregen (bron: evenementenkalender Gemeente ‘s-Hertogenbosch). Wij zetten onze favorieten voor je op een rijtje zodat jij niks hoeft te missen. 

Events 2023 in Den Bosch Dansen en Muziek

Opera op de Parade | 20 – 22 juni


Tijdens dit gezellige muziekevent stroomt drie avonden de Parade vol met opera-lovers, hun klapstoeltjes en flesjes wijn. Het event is gratis en zeer toegankelijk om (kennis te maken met en) te genieten van opera. Opera op de Parade is een initiatief van philharmonie zuidnederland, Opera Zuid en Theater aan de Parade. Meemaken? Kom dan op in juni naar de Parade in Den Bosch.

TUINSESSIES | 6 – 28 juli


Een zomerse weekenddag met semi-akoestische livemuziek in de openlucht: dat zijn de TUINSESSIES! Na drie succesvolle edities, keert TUINSESSIES terug met een veelzijdig programma. En wel in de Citadeltuin!

Levenslied | 12 – 14 juli


De 26ste editie van levenslied Den Bosch zal in het weekend van 12 – 14 juli van start gaan. Het belooft een gezellig feest te worden. Mis het niet en zorg dat je er bij bent.

Vroeger Was alles Beter | 13 juli


Dit wordt het grootste en meest legendarische event in de geschiedenis van Hardstyle & RAW Classics! De grootste artiesten, meerdere area’s (outdoor + indoor) en non-stop zonovergoten genieten van de beste klassiekers met al je vrienden van toen.

Festivál de Discos | 20 – 21 juli


Op 20 en 21 juli transformeert het Isabellaplein in een dansvloer van jewelste met maar liefst acht podiumwagen en soundsystems die een mix van o.a. disco, latin, rock ’n roll en jazz laten klinken.

Tegendraads | 27 juli


Met 4 area’s biedt TEGENDRAADS het ultieme festival voor de hard techno liefhebbers uit Nederland en daarbuiten. Kom beuken in de zon op het buitenterrein van Autotron samen met je vrienden en geniet van de hardste techno beats.

SMÈRRIG Zomer Festival | 27 juli


Aan het Engelermeer wordt het vakantieoord van SMÈRRIG gebouwd. Heel fijn dansen op de fijnste hitjes!

Hoge Bomen Festival | 7 – 8 september


Dit jaar wil jij niet missen! Dit tweedaagse festival staat in het teken van tributebands. Vaak spelen ze nóg beter dan de originele bands. De line-up bestaat onder andere uit Coldplay, The Rolling Stones en Pink Floyd.

Supremacy | 28 september


The essence is all in the name. Supremacy is the blueprint for RAW hardstyle and has outshined any competition since its birth. Only the most supreme artistic souls step onto the superior stage of the Brabanthallen.

Rock around the Jukebox Experience | 5 – 6 oktober


Stap terug in de tijd en dompel jezelf onder in de betoverende sfeer van de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 tijdens Rock around the Jukebox Experience op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2024 bij Autotron.

Oktoberfest | 25 – 26 oktober


Reis je niet af naar ons buurland voor dit traditionele feest? Is ook zeker niet nodig. Want de grote Oktoberfest-tent keert terug naar de Parade.

The Rock Circus | 1 – 3 november


The first edition of The Rock Circus truly was a weekend of sin-filled entertainment. Countless bands brought their raw & uncut metal carnage to the towering halls of De Brabanthallen.

November Music | 7 – 17 november


November Music is een elfdaags festival voor avontuurlijke muziekliefhebbers. Ieder jaar brengt het de meest eigenzinnige en vooruitstrevende makers en muzikanten uit de hele wereld samen. Niet met de stroom mee of ertegenin, maar met nieuwe, eigen stromen.

11-11 | 11 november


Open het carnavalsseizoen van Oeteldonk op maandag 11 november 2024!

De Coalitie | 28 december


Meer info over dit event op De Vliert volgt.

Gouden Glorie Festival | 29 december


Meer info over dit event op De Vliert volgt.

Events 2023 in Den Bosch Kunst en Cultuur

Bosch Parade | 20 – 23 juni


Bosch Parade is wereldwijd uniek in opzet en verschijningsvorm. Het is een evenement dat gratis te bezoeken is. Bosch Parade is een multidisciplinaire voorstelling in de vorm van een drijvende optocht. Meerdere grote en kleine kunstwerken varen over het water van de Dommel in hartje ‘s-Hertogenbosch.

Theater Festival Boulevard Den Bosch City Zomerterras 2022

Theaterfestival Boulevard | 1 – 11 augustus


1 tot en met 11 augustus is het weer tijd voor Theaterfestival Boulevard. Op verschillende locaties bruist Den Bosch van de creativiteit en gezelligheid. Het programma is altijd breed, met grappige maar ook serieuze voorstellingen. Natuurlijk zijn er weer genoeg horecagelegenheden voor drankjes en lekkere hapjes. Houd voor het programma van 2024 de website in de gaten. 

Muziek op de Binnendieze | 13 juli – 31 augustus


Stichting Havenconcert organiseert elk jaar de bekende en veel geprezen gevarieerde serie zomeravondconcerten in de stad van Jheronimus Bosch. De romantische vaartocht op het stadsriviertje de Binnendieze brengt je onder en langs de prachtig gerestaureerde vestingwerken. In de luwte daarvan geniet je van een concert op het water. 

Kermissen


Elke zomer stromen steden en dorpen weer vol met attracties, eetgelegenheden en kramen waar je prijzen kan winnen. Noteer onderstaande data als je van kermissen houdt:

Kermis Rosmalen | 3 – 7 augustus
Kermis Den Bosch | 16 – 25 augustus

Kermis Empel | 17 – 20 augustus
Kermis Nuland | 24 – 27 augustus

Kunstenfestival ArtiBosch | 1 september


Kunstenfestival ArtiBosch is een eendaags cultureel evenement op de Parade. Het is een kwalitatief hoogwaardige kunstmarkt met marktkramen en tenten met meer dan 100 kunstenaars, waar veel verschillende kunstvormen worden vertoond en verkocht.

Kleine Bossche Platenbeurs | 1 september


Deelnemers uit binnen- en buitenland vullen meer dan 25 kramen met lp’s, cd’s en singles, in alle stijlen en alle prijsklassen: van spotgoedkoop tot onbetaalbaar. Ben erbij op het Sint-Janskerkhof.

Open Monumentendagen | 14 – 15 september


Tijdens de Open Monumentendagen op 14 en 15 september 2024 openen tientallen monumenten in de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught weer gratis hun deuren. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt.

Volvo Klassiekerbeurs | 28 en 29 september


De 32e editie van de Volvo Klassiekerbeurs! Dit jaar staat de beurs in het thema van Moderne techniek in oude Volvo’s, een thema vol mogelijkheden. Evenement vindt plaats in Autotron.

Sinterklaas Festijn ’s-Hertogenbosch | 17 november


Sinterklaas komt weer aan in onze prachtige stad. Dit gaat uiteraard een feestje worden!

De Mega Sint Show 2024 | 1 december


De populairste Sinterklaasshow komt weer terug naar de theaters met een gloednieuwe show. YouTube- en TikTok idolen Party Piet Pablo en Love Piet zijn weer van de partij en brengen hun grootste hits zoals Pietenliefde en De Pieten Sinterklaas Move. Meneer van Driel probeert echter het feest te verpesten, maar zal dat hem lukken?

Events 2023 in Den Bosch Gastronomisch

Tuin der Lusten | 23 mei – 24 juni


In de broedplaats van Bosch Parade ontbreken de zonnige terrassen niet, waar het heerlijk eten en drinken is. Kunst en culinaire verrassingen smelten samen op de Citadel. De Tuin der Lusten biedt een voor publiek toegankelijk kunstwerf, performances en alle ruimte voor ontmoeting en wilde inspiratie.

Credits to Douglas Lopez - Wijnfestival 11 en 12 juni - Den Bosch City

Wijnfestival Den Bosch | 31 mei – 2 juni


Als het Speciaalbier Festival niet jouw ding was, dit misschien wel? 31 mei – 2 juni is het Wijnfestival gaande op de Parade in Den Bosch. Met meer dan 200 open wijnen om te proeven gepaard met de beste spijzen van foodtrucks en de keuken van Barrique Culinair. Er is naast eten en drinken ook genoeg ruimte om te dansen op muziek van livebands en dj’s. Early Bird tickets zijn al te koop

TAPT Festival | 14 – 15 juni


Een heerlijk knus en gemoedelijk festival met een lage drempel, heel veel mooie bieren en wijnen, lekker eten, chillen, spelletjes spelen, dansen en uiteindelijk één groot feest! Kortom, een verbazingweekend goed feestje. Dat is TAPT Festival aan de Oosterplas!  

Foodfestival TREK | 28 – 30 juni

 

De Pettelaarse Schans wordt omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.

Bourgondisch Den Bosch | 12 – 15 september


Bourgondisch Den Bosch Sprankelt ook in 2024! 12 tot en met 15 september is Bourgondisch weer op de Parade. Aan de voet van onze mooie Sint-Jan vindt weer een bijzondere editie plaats dit jaar. 

Events 2023 in Den Bosch Sportief

EngelenRun | 23 juni


De Engelenrun biedt je de mogelijkheid te genieten van een mooie loop van 6 of 12 kilometer! Het parcours loopt langs de prachtige kastelen, door het mooie dorp. Voor de 12 kilometer-lopers worden zelfs sluizen gesloten om jullie te laten genieten van onze prachtige omgeving!

JEROEN BOSCH GRAND PRIX | 28 – 29 juni


De rally wordt verreden op 28 en 29 juni 2024 en start dit jaar op maximaal 1,5 uur van ‘s-Hertogenbosch.

Swim & Dance to Fight Cancer | 1 september


In totaal krijgen in Nederland meer dan 124.000 mensen per jaar kanker, dit zijn er 14 per uur. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ wilt Stichting Fight Cancer jou inspireren om in actie te komen om geld op te halen voor kankeronderzoek en preventie.

Engelermeercross | 8 december


Op 8 december 2024 zal de 27e Engelermeercross plaatsvinden: crossen bij het Engelermeer in Den Bosch!

Header shoppen Events in den Bosch 2024

Snuffelmarkten in de Brabanthallen


Leuke dingen, gekke dingen, kostbare dingen, handige dingen er is van alles te vinden op de snuffelmarkt. Iedereen is welkom om lekker tussen de spullen te snuffelen, te handelen en te kopen. Neem al je kleingeld mee en ga op zoek naar de leukste koopjes, voor jezelf of voor iemand anders!

4 augustus, alleen buiten
29 september
20 oktober, mega editie met 750 kramen
26 december

Trots Markt in Fort Isabella


Ontdek een unieke markt met een high-end karakter waar trots, passie en originaliteit centraal staan. Struin langs een divers aanbod van kramen, waar ondernemers hun (lokale) producten aanbieden. Zoals kunst, handgemaakte sieraden en honing.

23 juni
18 augustus
22 september

Vintage Treasure Markt | 30 juni


De Vintage treasure market is terug bij het Werkwarenhuis. Ondernemers en particulieren vanuit heel Nederland verkopen de mooiste vintage, handmade en upcycled kleding en interieuraccecoires.

Autotron Classics | 2 en 3 november


Dit sfeervolle evenement is een must voor alle liefhebbers van klassieke auto’s. Autotron Classics is niet alleen de oudste oldtimerbeurs, maar ook dé beurs voor diegenen die op zoek zijn naar onderdelen, documentatie of zelfs een ‘nieuwe’ oldtimer.

Mega Platen & CD Beurs | 9 en 10 november


Op zaterdag 9 en zondag 10 november 2024 vindt in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch de Mega Platen & CD Beurs plaats. Op deze beurs, die voor de 59ste keer wordt gehouden, komen muziekliefhebbers uit de hele wereld bij elkaar om platen te kopen, boekpresentaties bij te wonen, live optredens te zien en exposities te bezoeken.

Wij hebben er zin in! Jij ook?

 

Wij kijken enorm uit naar dit nieuwe jaar. Blijf je liever per week op de hoogte van de Bossche events? Schrijf je in voor de Den Bosch City-nieuwsbrief en ontvang de Weekend Guide standaard in jouw mailbox. 

PS. Bovenstaande evenementen hebben een vergunning ontvangen van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch. Alle events blijven onder voorbehoud. 

Fotocredits: Den Bosch City & Wijnfestival Den Bosch

Hotspots, guides & winacties in je mail

MailChimp Subscription

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok

Promoten via Den Bosch City? Bekijk snel de mogelijkheden of stuur ons vrijblijvend een mailtje via hello@denboschcity.com.