Pinksteren? Jazz in Duketown!


Heerlijk, zo’n lekker lang weekend. Zeker als het zonnetje zichzelf geregeld, maar bescheiden, laat zien. Pinksteren mag dan officieel een christelijk feest zijn, in Den Bosch kennen we het voornamelijk als ‘het weekend van Jazz in Duketown’; het grootste én gezelligste jazzfestival van Nederland. En het leuke is: het is nog gratis ook! Het festival trekt jaarlijks zo’n 150.000 bezoekers van alle windrichtingen die lekker komen swingen op jazztonen van over de hele wereld. Bijzijn is meemaken!

Voor iedereen


Jazz is een muziekstijl die voornamelijk gebaseerd is op improvisatie en het ‘spelen met je gevoel’. Dat is de reden dat deze muziek vaak intensief, expressief en veelzijdig is. Het heeft geen duidelijke regeltjes en is een mix van blues, (pop-)world, folk, heavy metal, funk, soul, klassiek en oude muziek. Kortom, jazz is voor iedereen die muziek enigszins kan waarderen.

Het leuke aan Jazz in Duketown is daarom ook de verscheidenheid aan mensen. Bosschenaren, toeristen, gepensioneerde, groepjes tieners, verliefde stellen, gezinnen met kleine kinderen; allemaal swingen ze lekker mee op de fijne deuntjes die geproduceerd worden door tal van geweldige artiesten. Voor mij staat Jazz in Duketown ook voor tolerantie en acceptatie, want deze muziek verbindt als geen ander. En dat is nu net wat we – zeker ook weer vandaag – gewoon wat vaker nodig hebben.

Hungry?


We mogen dan voor één lang weekend de West-Amerikaanse schoenen aantrekken, in de kern blijven we de een bourgondische stad waar uiteindelijk maar twee dingen belangrijk zijn: Eten & Drinken. De organisatie heeft hier perfect op ingespeeld en heeft verschillende foodtrucks verspreid door de stad  waar we onze honger kunnen stillen. Natuurlijk zijn ook alle ‘vaste’ zaken open voor een hapje en drankje. Moe van het dansen? Plof dan even op het terras neer en vergaap je aan de geweldige types die je tafeltje passeren. Zo houd je het prima een hele dag vol!

Jazz in Duketown Den Bosch City 2

Als het goed is hebben jullie al heel wat top-artiesten zien spelen dit weekend. Vandaag en morgen staat er ook weer genoeg op het programma om de stad voor in te gaan. Denk aan Lucy Woodward, Room Eleven, Kris Berry & Trijntje Oosterhuis. Maar ook de minder bekende namen zijn meer dan de moeite waard. Laat je verrassen en gooi die heupen lekker los!

Benieuwd naar het programma? Check het hier.

[Mooi om te zien is dat het hele festival in goede banen wordt geleid door enthousiaste vrijwilligers die je kunt herkennen aan het groene Jazz shirtje. Jazz in Duketown is altijd op zoek naar meer vrijwilligers die zich, op welk vlak dan ook, willen inzetten voor het beste Jazzfestival van Nederland. Lijkt het je wat? Check dan even de website!]

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok