Het programma van de TUINSESSIES 2022 – 2 t/m 31 juli


Een zwoele zomeravond met heerlijke livemuziek én een exclusief museumbezoek: dat zijn de TUINSESSIES in Den Bosch! Donderdag 19 mei kondigden initiatiefnemers Theater aan de Parade, Het Noordbrabants Museum en Willem Twee muziek & beeldende kunst al aan dat ze terugkomen. Van 2 tot en met 31 juli vindt er een nieuwe reeks van 9 intieme concerten plaats in de Paleistuin van Het Noordbrabants Museum. Bezoekers krijgen dit jaar óók toegang tot Het Noordbrabants Museum om – na sluitingstijd van het museum en voorafgaand aan het concert – te genieten van kunst in het avondlicht.

Koop je kaartjes voordat het is uitverkocht


Er staan weer mooie artiesten op het programma en voor sommige TUINSESSIES zijn de kaartjes zelfs al uitverkocht. We zetten ze allemaal even op een rijtje voor je:

Zaterdag 2 juli: Gaidaa & support act George Kush & Jojakim

 

Gaidaa is een jonge, Nederlands-Soedanese soulzangeres die, met optredens op grote festivals als North Sea Jazz en Paaspop én zo’n 500.000 maandelijkse luisteraars op Spotify, enorm hard aan de weg timmert. UITVERKOCHT

 

TUINSESSIES Gaidaa

Zondag 3 juli: Arthema String Quartet

 

Het Arthema String Quartet wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten in de hedendaagse muziekscene. Tijdens de TUINSESSIES brengt het kwartet prachtige bewerkingen van filmmuziek van o.a. The Lord of the Rings, Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Social Campagne Arthema

Zaterdag 16 juli: Broeder Dieleman & support act Pim van de Werken

 

Broeder Dieleman is een eigenzinnige melancholische singer-songwriter die prachtige liedjes maakt in het Zeeuws en Nederlands. Producer en muzikant Pim van de Werken verzorgt het voorprogramma.

Social Campagne Broeder Dieleman

Donderdag 21 juli: Gerson Main

 

Gerson Main ging na het spelen in de band van onder andere Typhoon zijn eigen weg. Hij deed in 2015 mee aan de talentenjacht ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ en behaalde daarmee een plek in de finale. Met zijn poëtische teksten en dansbare ritmes weet hij het publiek te pakken.

Social Campagne Gerson Main

Vrijdag 22 juli: Anneke van Giersbergen

 

De Brabantse Anneke van Giersbergen, o.a. bekend van de Beste Zangers, stond 13 jaar als frontvrouw bij diverse metal bands. Sinds 2007 slaat ze in haar eentje toe en hoe. Haar creativiteit kent geen grenzen meer. UITVERKOCHT

Social Campagne Anneke van Giersbergen

Zaterdag 23 juli: Sophia Kruithof

 

Singer-songwriter Sophia Kruithof won in 2020 The Voice of Holland en laat tijdens de TUINSESSIES haar volwassen, emotionele sound, pakkende melodieën en unieke beeldende teksten horen.

TUINSESSIES Sophia Kruithof

Zondag 24 juli: Simon Keats & Eric Devries

 

Een double bill van oer-Hollandse singer-songwriters die Americana hebben omarmt. De in Tilburg woonachtige Simon Keats geniet nationale bekendheid als toetsenist van De Kik. Eric Devries tekende in 2021 zijn vierde soloalbum Song & Dance Man.

TUINSESSIES Simon Keats

Zaterdag 30 juli: Clean Pete

 

De dames van Clean Pete leggen de kleinkunstlat hoog en maken lieve, grappige en mooie liedjes. De tweeling laat zich begeleiden door twee uitzonderlijke getalenteerde muzikanten: Sam en Kees.

Social Campagne Clean Pete

Zondag 31 juli: Touki – être en voyage

 

Touki bestaat uit de Senegalese zanger Mola Sylla, kora-muzikant Bao Sissoko en gitarist Andro Biswane. Voor het eerst staan ze met z’n drieën op het podium. “En daar hou ik van. Ik ben altijd op zoek naar dingen die ik nog niet weet,” aldus Mola.

TUINSESSIES Touki

Dé perfecte culturele zomeravond


De TUINSESSIES vinden van 2 tot en met 31 juli plaats in de Paleistuin van Het Noordbrabants Museum. Per zomerconcert wordt plek geboden aan maximaal 150 bezoekers die met een hapje en drankje kunnen genieten van heerlijke muziek in de buitenlucht. De ticketprijzen variëren tussen de € 22,50 en € 27,50.

TUINSESSIES: Website | Facebook | Instagram

Fotocredits: Jasper Toeli, Theater aan de Parade

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok