Favo hotspots in Den Bosch – volgens eindredacteur Danielle


De stad van de gezelligheid en de terrasjes, van Carnaval en van toffe events. Wat houd ik van deze stad – en wat leuk om op deze manier mijn favo hotspots in Den Bosch met jullie te delen. Zelf ben ik regelmatig in de stad en op het water te vinden. Ons kantoor ligt aan de Havensingel en ik woon tussen Café De Unie en de IJzeren Vrouw. Jarenlang heb ik in de Bossche horeca rondgelopen en nu vind ik het vooral leuk om zelf op een terrasje te zitten. 

Speciaal voor jullie zet ik mijn favo hotspots in Den Bosch op een rijtje. Ik verklap ze niet allemaal hoor, daar moet je me maar persoonlijk een keer voor aanschieten!

Het terras van M’EAT en Tappunt


Als het zonnetje schijnt, dan is het terras op het Minderbroederspleintje waar je mij vindt. De broertjes Roels zijn de eigenaren van M’EAT en Tappunt en daarmee ook het bijbehorende terras op dit plein. Bij M’EAT lunch en dineer je met gerechten van de Big Green Egg. Speciaalbiertjes (van de tap!!) en flammkuchen zijn de specialiteit van Tappunt. Hoe dan ook, in het zonnetje bij deze broers is het altijd fijn. Bovendien organiseren ze nog wel eens wat leuks in de zomer!

M’EAT Lunch & Diner – Minderbroedersstraat 22
Tappunt – Minderbroedersstraat 28

Den Bosch City Minderbroedersplein favo hotspots in Den Bosch

Rondje IJzeren Vrouw en een stop bij Bloem


Ik liet het al even vallen, maar ik woon dus vlakbij de IJzeren Vrouw, een klein meer waar je lekker kunt wandelen, hardlopen of kunt chillen in het gras. In de zomer heb je hier een leuke spot om van de laatste zonuren te genieten. Met vrienden nemen we dan wat picknickspullen mee en zitten we hier gezellig aan het water. Maar, de echte verborgen parel hier is BLOEM. Dit tentje serveert ontzettend lekkere koffie en maakt allerlei cakes, taarten en cookies. Ik drink eigenlijk geen koffie meer, maar een havercappuccino (ja, ik ben er zo een) en een ginger cookie gaan er altijd in!

Prins Hendrikpark 1

IJzeren Vrouw zonsondergang - favo hotspots in Den Bosch

De arabische keuken van Yalla Yalla


Ik ben een sucker voor Arabisch eten. Het maakt niet uit wat je me voorschotelt – alles is lekker. Zo ben ik ook fan van Yalla Yalla. Iedereen is altijd lyrisch over de hummus die ze maken, maar stiekem ben ik fan van de Baba Ghanoush. Lekker met hun flatbread en za’ater chips. Die haal ik dan ook vaak af, gewoon, voor zo even tussendoor. Maar het liefste eet ik daar en bestel ik een verrassingsmenu.

Postelstraat 4

Lunch bij Auberge de Veste


Nog zo’n verborgen plekje is het terras van Auberge de Veste in de Uilenburg. Sowieso is de Uilenburg favoriet vanwege de idyllische uitstraling en verborgen straatjes. Maar dit terrasje haalt bijna perfectie. In het zomerseizoen heb je ‘s middags hier de zon en zit je heerlijk langs het water waar regelmatig de fluisterbootjes langsvaren. Champagne van een eigen geïmporteerd huis is hét aperitief van Auberge de Veste en ze serveren een wisselend seizoensmenu. De gerechten zijn veelal Frans ingestoken, met soms een uitstapje naar een andere eetcultuur. Ik kan je vertellen: Heerlijk!

Uilenburg 2

Den Bosch City Auberge de Veste

IJskoffie van De IJsvogel


De allerlekkerste ijskoffie van Den Bosch haal je bij De IJsvogel in de Kerkstraat. Dit familiebedrijf bestaat al jaren en maakt vanille-ijs volgens familierecept. Als ik geen ijskoffie bestel, dan is het wel een hoorntje met nootjes. Dit vanille-ijs is by far het beste in Den Bosch. Je krijgt zelfs een minihoorntje bij je koffie of thee om even te proeven. Leuke funfact: dit ijs bevat bijna geen vet, dus eigenlijk nog niet eens zo slecht voor je lijn!

Kerkstraat 3

De Ijsvogel Den Bosch koffie - favo hotspots in Den Bosch

De Blauwe Sluis aan de Maas


Soms is het tijd om de stad te ontsnappen en een lekker plekje daarbuiten op te zoeken. Voor mij is dat De Blauwe Sluis in Gewande. Dit restaurant ligt aan de Maas en heeft een fantastisch uitzicht vanaf het terras. Vaste prik zijn hier de salade met verse tonijn en oesters. Ook leuk: in de zomerperiode kun je beneden bij de Canarische Weilanden een bedje en parasol huren voor aan het strandje. Neem meteen een koelbox met lekkers van De Blauwe Sluis mee en je hebt een topmiddag!

Krommenhoek 11

Ik ben benieuwd wat je van mijn hotspots in Den Bosch vindt. En laat me vooral de jouwe ook weten! Altijd tof om andere plekken te ontdekken of gewoon weer eens wat anders te proberen.

Geniet van onze mooie stad!

Liefs, Danielle

Fotocredits: Den Bosch City

Lees meer blogs over leuke hotspots via Beleef Den Bosch

Volg Den Bosch City via social media en blijf op de hoogte van al het moois uit de stad en haar inwoners!
Instagram | Pinterest | LinkedIn | Facebook | TikTok